Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme & Suikervrije Hummus (Gezond & Veganistisch Recept)
Afdrukken

Koolhydraatarme & Suikervrije Hummus (Gezond & Veganistisch Recept)

Wil je zelf hummus maken, maar eet je koolhydraatarm? In dit gezonde recept lees je hoe je een koolhydraatarme en suikervrije hummus maakt.
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Midden-Oosten
Trefwoord Hummus, Koolhydraatarme hummus, Suikervrije hummus
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 12
calorieën 115kcal
Auteur Marloes Schuurman

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediënten

  • 500 gram bloemkool in roosjes gesneden
  • 60 ml olijfolie (4 eetlepels)
  • 120 gram tahini
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 1,5 theelepel komijn
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 3-5 eetlepels water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden °C . Vet een bakplaat in.
  • Meng de bloemkoolroosjes met 2 eetlepels olijfolie. Verspreid de roosjes over de bakplaat, zodat elk roosje de bakplaat raakt. Leg ze dus niet over elkaar heen.
  • Rooster de bloemkool in de oven gedurende 35 tot 45 minuten, tot ze bruin en zacht zijn.
  • Doe het citroensap, 2 eetlepels water en de resterende olijfolie in een blender of keukenmachine. Voeg de geroosterde bloemkool, tahini, knoflook, komijn, paprikapoeder en het zout toe. Pureer tot een gladde massa, stop af en toe om het mengsel langs de zijkanten naar beneden te schrapen.
  • Als het te dik is, verdun dan met 1 tot 3 extra eetlepels water.

Nutrition

Calorieën: 115kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 3g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Zout: 49mg | Kalium: 174mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 24IU | Vitamine C: 21mg | Calcium: 24mg | Ijzer: 1mg