Print
Koolhydraatarme Ovenschotel Met Kip & Kerrie
Zin in een makkelijk en gezond diner? Deze koolhydraatarme kip ovenschotel met heerlijke kerrie kruiden is de ideale oplossing voor jou (en je gezin).
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Trefwoord kip, Ovenschotel
Voorbereidingstijd 20 minuten minuten
Bereidingstijd 30 minuten minuten
Totale tijd 50 minuten minuten
Servings 6 porties
Calories 292kcal
Author Marloes Schuurman
- 450 gram bloemkool in kleine roosjes gesneden
- 350 gram broccoli in kleine roosjes gesneden
- 250 gram kipfilet gesneden in kleine blokjes
- 4 plakjes bacon/spek
- 300 gram geraspte kaas naar keuze
- 2 grote eieren geklopt
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 0.5 theelepel kerriepoeder
- 0.5 theelepel zwarte peper
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht).
Kook de bloemkool en de broccoli in 5 minuten beetgaar.
Bak ondertussen de bacon/spek knapperig en verkruimel of snij deze in kleine stukjes.
Doe de gekookte bloemkool en broccoli in een grote kom samen met de kip, spek, eieren, ⅔ van de kaas en de kruiden. Roer goed om te combineren.
Verspreid het mengsel in een ovenschaal en bestrooi de bovenkant met de resterende kaas.
Bak de ovenschotel gedurende 30 minuten in de oven.
Calorieën: 292kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 25g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 11g | Cholesterol: 81mg | Zout: 470mg | Kalium: 612mg | Vezels: 3g | Suiker: 3g | Vitamine A: 877IU | Vitamine C: 89mg | Calcium: 407mg | Ijzer: 1mg