Koolhydraatarme Ovenschotel Met Kip En Kerrie Recept

Diner

mrt 04
Zin in een makkelijk en gezond diner? Deze koolhydraatarme kip ovenschotel met heerlijke kerrie kruiden is de ideale oplossing voor jou (en je gezin).
Koolhydraatarme ovenschotel met kip
Koolhydraatarme ovenschotel met kip

Zoek je een heerlijk diner waar je met het hele gezin van kunt eten?

Dat kan nogal een uitdaging zijn. Vooral als niet iedereen koolhydraatarm wil eten. Het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat zo'n gerecht niet heel lekker is.

Gelukkig kan het anders!

Deze koolhydraatarme ovenschotel met kip is de ideale oplossing.

Niet alleen is het heerlijk doordat je gebruik maakt van bacon, verschillende kruiden en kaas...

...het is ook nog eens erg gezond doordat je gebruik maakt van broccoli en bloemkool.

More...

De perfecte combinatie van gezond en lekker als je het mij vraagt (vooral als je diabetes type 2 hebt).

​Om het allemaal nog lekkerder te maken, kun je onze koolhydraatarme muffins met chocolade als toetje maken. Dan is het sowieso een geslaagde avond!

Bekijk de onderstaande foto's om te zien wat je te wachten staat :)!

Foto's en recept van de koolhydraatarme ovenschotel met kip

Krijg je ook al zo'n trek door deze foto's?

Al helemaal zin om deze koolhydraatarme kip ovenschotel te maken? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept.

Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast deze koolhydraatarme ovenschotel?

Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.

Om het nog lekkerder te maken, kun je het zelfs combineren met onze suikervrije sauzen.

Koolhydraatarme ovenschotel met kip
Koolhydraatarme kip ovenschotel met kerrie kruiden

Vind jij dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarme ovenschotel met kip

Koolhydraatarme Ovenschotel Met Kip & Kerrie

Zin in een makkelijk en gezond diner? Deze koolhydraatarme kip ovenschotel met heerlijke kerrie kruiden is de ideale oplossing voor jou (en je gezin).
3.58 van 7 stemmen
Recept printen Pin dit recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: kip, Ovenschotel
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 6 porties
Calorieën: 292kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 450 gram bloemkool - in kleine roosjes gesneden
  • 350 gram broccoli - in kleine roosjes gesneden
  • 250 gram kipfilet - gesneden in kleine blokjes
  • 4 plakjes bacon/spek
  • 300 gram geraspte kaas - naar keuze
  • 2 grote eieren - geklopt
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 0.5 theelepel kerriepoeder
  • 0.5 theelepel zwarte peper

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht).
  •  Kook de bloemkool en de broccoli in 15 minuten beetgaar.
  • Bak ondertussen de bacon/spek knapperig en verkruimel of snij deze in kleine stukjes.
  • Doe de gekookte bloemkool en broccoli in een grote kom samen met de kip, spek, eieren, ⅔ van de kaas en de kruiden. Roer goed om te combineren.
  • Verspreid het mengsel in een ovenschaal en bestrooi de bovenkant met de resterende kaas.
  • Bak de ovenschotel gedurende 30 minuten in de oven.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 292kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 25g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 11g | Cholesterol: 81mg | Zout: 470mg | Kalium: 612mg | Vezels: 3g | Suiker: 3g | Vitamine A: 877IU | Vitamine C: 89mg | Calcium: 407mg | Ijzer: 1mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

  • Anton schreef:

    Lijkt me lekker, ik bakte de kipblokjes ook even aan in de pan waar eerst de bacon in gebakken was, net iets meer smaak

  • J.M.A. Gielens-Janssen schreef:

    Bak of kook je de kipfilet of rauw verwerken en bakt deze dan gaar in de oven?

    • Ben Kuiper schreef:

      Persoonlijk zou ik gewoon rauwe kip erin verwerken. Dat is na 30 minuten in de oven gaar maar nog niet droog 🙂

  • Carolien schreef:

    Ik hou niet van kaas, kan ik het ook maken zonder kaas? Misschien met een extra ei?

    • Marloes Schuurman schreef:

      Dat wordt lastig in dit gerecht aangezien de kaas een groot deel uitmaakt van het recept. Wellicht de kaas vervangen door wat roomkaas en dan inderdaad een extra ei?

  • Lidia schreef:

    Ik hou niet van broccoli.
    Kan ik ook sperziebonen en wat paprika’s gebruiken .
    Weet niet of dat combineert met de bloemkool.

    • Marloes Schuurman schreef:

      Je mag het zeker combineren met sperziebonen en paprika. Ik heb het uiteraard nog niet geprobeerd maar ik zie geen reden waarom het niet zou werken.

  • Wendy schreef:

    Hoeveel gram is 1 portie? En moet je dan de kipfilet eerst zelf koken en dan snijden of koop je kant en klare gekookte kipfilet reepjes?

    • Marloes Schuurman schreef:

      Bovenaan het recept staat dat dit recept 6 porties bevat. Dus één zesde van alles is één portie :). Wat de kip betreft mag het beide. Het makkelijkste is als je bijvoorbeeld een keer kip over hebt of teveel hebt gekocht. Dan bak je alles gewoon op en gebruik je een deel ervan de dag erna voor dit recept.

  • Marion schreef:

    ik lust geen kip, waar kan ik dat mee vervangen?

  • Marian schreef:

    Ik vind 15 minuten koken van broccoli wel heel lang hoor. Ik kook dat nog geen 10 minuten anders wordt broccoli snot…

  • >
    Send this to a friend