Koolhydraatarme & Suikervrije Hummus (Gezond & Veganistisch Recept)

Koolhydraatarme Recepten

feb 11
Wil je zelf hummus maken, maar eet je koolhydraatarm? In dit gezonde recept lees je hoe je een koolhydraatarme en suikervrije hummus maakt.
Koolhydraatarme & Suikervrije Hummus (Gezond & Veganistisch Recept)
Koolhydraatarme & Suikervrije Hummus (Gezond & Veganistisch Recept)

Hummus is een dipsaus die uit het midden-oosten komt. Gelukkig is deze dipsaus nu ook veel verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten. 

Hummus is een erg gezond product. Het wordt normaal gesproken gemaakt van kikkererwten en kruiden. Er is niks mis met kikkererwten, maar deze peulvrucht is helaas niet koolhydraatarm. 

Mocht je op zoek zijn naar koolhydraatarme en suikervrije hummus, bekijk dan het recept hieronder. 

More...

Om hummus te maken gebruik je normaal gesproken de volgende producten:

  • Kikkererwten
  • Knoflook
  • Cirtoen
  • Tahini
  • Olijfolie
  • Zout

Met deze ingrediënten zou je zeggen dat hummus erg gezond is en dat is ook zo. Peulvruchten zijn erg gezond, maar mocht je een koolhydraatarm eetpatroon volgen, dan passen peulvruchten daar helaas niet binnen. Peulvruchten bevatten te veel koolhydraten per 100 gram. 

In het hummus recept hieronder vervang je de kikkererwten door bloemkool. Bloemkool is wel een koolhydraatarme groente en is daarnaast ook erg gezond. Dit gezonde recept past daarom zelfs binnen het keto dieet. 

Koolhydraatarme hummus van bloemkool is niet in de supermarkten verkrijgbaar en zul je dus zelf moeten maken. Maar niet getreurd, dit is ook veel lekkerder dan de varianten die je in de supermarkt zoals de AH, Jumbo of Lidl vindt. 

Het recept hieronder is een basisrecept voor hummus. Maar je kunt zelf kruiden toevoegen die je lekker vindt. De volgende kruiden zijn lekker in combinatie met hummus:

  • Harissa
  • Ras el hanout
  • Kerriepoeder

Je kunt deze hummus dip lekker eten met falafel. En mocht je hummus op brood willen eten, kies dan wel voor een koolhydraatarm broodje. 

De foto's en het recept van de koolhydraatarme en suikervrije hummus

Hummus is een ideale dip of smeersel om af te vallen. Al helemaal zin om deze koolhydraatarme hummus te maken? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze lekkere suikervrije hummus.

hummus recept

Wil je deze hummus graag eten op een koolhydraatarm broodje? Dan is ons recept voor een koolhydraatarm bolletje misschien wat voor jou? Klik hier om naar het recept te gaan. 

Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast deze hummus zonder suiker? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.

hummus maken
Koolhydraatarme & Suikervrije Hummus (Gezond & Veganistisch Recept)

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarme & Suikervrije Hummus (Gezond & Veganistisch Recept)

Koolhydraatarme & Suikervrije Hummus (Gezond & Veganistisch Recept)

Wil je zelf hummus maken, maar eet je koolhydraatarm? In dit gezonde recept lees je hoe je een koolhydraatarme en suikervrije hummus maakt.
5 van 1 stem
Recept printen Pin dit recept
Gang: Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken: Midden-Oosten
Trefwoord: Hummus, Koolhydraatarme hummus, Suikervrije hummus
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 12
Calorieën: 115kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 500 gram bloemkool - in roosjes gesneden
  • 60 ml olijfolie - (4 eetlepels)
  • 120 gram tahini
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 1,5 theelepel komijn
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 3-5 eetlepels water

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden °C . Vet een bakplaat in.
  • Meng de bloemkoolroosjes met 2 eetlepels olijfolie. Verspreid de roosjes over de bakplaat, zodat elk roosje de bakplaat raakt. Leg ze dus niet over elkaar heen.
  • Rooster de bloemkool in de oven gedurende 35 tot 45 minuten, tot ze bruin en zacht zijn.
  • Doe het citroensap, 2 eetlepels water en de resterende olijfolie in een blender of keukenmachine. Voeg de geroosterde bloemkool, tahini, knoflook, komijn, paprikapoeder en het zout toe. Pureer tot een gladde massa, stop af en toe om het mengsel langs de zijkanten naar beneden te schrapen.
  • Als het te dik is, verdun dan met 1 tot 3 extra eetlepels water.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 115kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 3g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Zout: 49mg | Kalium: 174mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 24IU | Vitamine C: 21mg | Calcium: 24mg | Ijzer: 1mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

Share via
>