Ik ken maar weinig mensen die niet van chocolade houden. En vooral als het om desserts gaat, zijn chocoladetoetsjes bij veel mensen een favoriet.
Maar voor mensen die suikervrij eten is het lastig dit soort toetjes te maken. Ze bevatten te veel koolhydraten en suikers. Maar gelukkig niet het dessert uit dit recept.
Dit dessert is een suikervrije chocolade mousse die je zelf kunt maken. Daarnaast is hij ook nog zonder ei. Ben je benieuwd? Lees dan verder.
More...
Dit recept is erg simpel. Het bevat namelijk maar 3 ingrediënten waaronder:
Daarnaast bestaat het recept maar uit 2 stappen. Een kind kan de was doen.
De koolhydraatarme chocolademousse uit dit recept bevat geen suiker en dus bijna geen koolhydraten. De normale suiker is vervangen door erythritolpoeder. Dat heeft geen negatief effect op je bloedsuiker en bevat ook geen calorieën.
Chocolademousse die je kunt kopen bij supermarkten zoals de Jumbo, AH of Lidl raad ik je aan sowieso niet te kopen aangezien deze vol zitten met suiker. Vaak bestaat een kwart van deze toetjes uit suiker.
Ben je zwanger? Dan kun je deze suikervrije chocolademousse ook prima eten want dit recept bevat geen rauwe eieren.
Mocht je deze chocolademousse graag met frisse fruitsoort willen eten, dan raad ik je aan frambozen, aardbeien of een andere bessensoort.
De foto's en het recept van de suikervrije chocolademousse
Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze suikervrije chocolademousse.
Ben je fan van chocolade, dan is het ook zeker de moeite waard om dit recept voor koolhydraatarme bounty's eens te maken. Klik hier om naar het recept te gaan.
Zoek je meer koolhydraatarme toetjes naast deze suikervrije koekjes? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme toetjesboek met 50 gezonde toetjes.
Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Twitter9
- Pinterest122
- Email95
- Facebook Messenger
- 226keer gedeeld
Suikervrije Chocolademousse Zonder Ei (Simpel & Lekker Recept)
Ingrediënten:
- 360 ml verse slagroom
- 40 gram cacaopoeder - ongezoet
- 66 gram erythritol poedersuiker - Je kunt ook gewone erythritol gebruiken en deze fijnmalen in een blender
Zo maak je het:
- Gebruik een mixer en een grote kom om de verse slagroom en erythritol op middelhoge snelheid te kloppen tot het dikker wordt.
- Voeg de cacaopoeder toe en klop tot er stijve pieken vormen.
- Verdeel over 4 serveerglazen en decoreer naar wens.
lekker een toetje maar ik heb type 1 al53 jaar genoeg mee gemaakt met die rot suiker dus is het totje ook voor mij bestemd?
Dat is vervelend om te lezen. Je kunt ook als type 1 patiënt dit eten 🙂
Super blij met de nieuwe recepten! zien er goed uit!.
ik heb een probleem met te weten hoeveel een portie is. in de boeken staat het altijd vermeld doch hier kan ik het niet vinden. hierdoor weet ik niet hoeveel ik er van kan gebruiken om de waarden te berekenen.
dank voor antwoord.
De hoeveelheid porties kun je bovenaan in het recept vinden in de ‘blauwe balk’. Er staat ‘4 porties’ maar dit kun je ook aanpassen om de bijbehorende hoeveelheid ingrediënten te krijgen.
Ben heel benieuwd naar de recepten en ga er meteen aan beginnen om van de suikerziekte af te komen .
Veel plezier ermee 🙂
goed gedaan! groet Silleke
Bedankt!