Koolhydraatarme Bounty Met Chocolade (Recept Zonder Suiker)

Koolhydraatarme Recepten

jun 15
Koolhydraatarme Bounty Met Chocolade (Recept Zonder Suiker)

Iedereen weet dat snoepgoed niet gezond is. En dat is erg jammer, want het is wel heel lekker. 

Wat snoepgoed ongezond maakt zijn de suikers die het bevat. Datzelfde geldt helaas ook voor een bounty. Maar wanneer je dit soort producten zelf maakt, kun je de ongezonde suikers vervangen zonder dat de smaak erop achteruit gaat. 

In het recept hieronder lees je hoe je zelf een koolhydraatarme bounty maakt zonder suiker. 

More...

Een bounty heeft de heerlijke combinatie van kokos en chocolade. Maar om een bounty echt lekker te maken is er veel suiker nodig. 

Suikers die je als diabetespatiënt beter niet kunt eten. En als je graag wat gewicht wilt verliezen zijn die toegevoegde suikers ook verre van ideaal.

De suiker in dit recept wordt vervangen door erythritolpoeder. Dit is een caloriearme vervanger die geen invloed heeft op je bloedsuiker. Daarom is hij ideaal voor dit recept. De zoetkracht van erythritol is nagenoeg gelijk aan tafelsuiker. 

De ingrediënten van deze bountý's zijn verder erg gezond.

  • De basis van dit recept geraspte kokos wat erg gezond is van zichzelf omdat het zoveel vezels bevat. 
  • En er wordt kokosroom gebruikt, wat erg hoog is in gezonde vetten. Een ideale combinatie voor een snack. 

Let op

Voor deze bounty repen is het belangrijk dat je de kokosroom uit blik een nacht van tevoren in de koelkast zet zodat het room zich scheidt van het laagje water. Bovendien heeft het gerecht wel wat rusttijd in de koelkast nodig. Begin dus op tijd met het maken van je recept. 

De foto's en het recept van de koolhydraatarme bounty

Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme bounty.

bounty chocolade

De chocolade die ik in dit recept gebruik voor de bounty's is minimaal 85% pure chocolade. Lagere hoeveelheden cacao betekent als snel dat er veel suiker in de chocolade zit. 

Niet alleen hebben wij een recept voor suikervrije bounty's maar ook een recept voor koolhydraatarme muffins. Deze muffins zijn lekker luchtig en smeuïg. 

Zoek je meer koolhydraatarme toetjes naast deze suikervrije koekjes? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme toetjesboek met 50 gezonde toetjes.

bounty maken
Koolhydraatarme Bounty Met Chocolade (Recept Zonder Suiker)

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarme Bounty Met Chocolade (Recept Zonder Suiker)

Koolhydraatarme Bounty Met Chocolade (Recept Zonder Suiker)

Ben je gek op zoete snacks, maar eet je koolhydraatarm? In dit recept leer je hoe je een koolhydraatarme en suikervrije bounty zelf maakt.
5 van 1 stem
Recept printen Pin dit recept
Gang: dessert
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bounty, Koolhydraatarme bounty
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 20 minuten
Porties: 12 repen
Calorieën: 262kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

Ingrediënten repen

  • 225 gram kokosrasp - ongezoet
  • 40 gram erythritolpoedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 240 gram kokosroom uit blik (400 ml) - overnacht gekoeld
  • 55 gram kokosolie

Ingrediënten buitenlaag chocolade

  • 140 gram pure chocolade - minimaal 85% cacoa
  • 45 gram kokosolie

Zo maak je het:

  • Koel een beslagkom minimaal 15 minuten in de koelkast. En verwarm de oven voor op 175 °C
  • Haal de kokosroom uit de koelkast. Het water is inmiddels gescheiden van de kokosroom. Schep het romige deel in de gekoelde kom. Gooi het kokoswater weg of bewaar voor ander gebruik.
  • Mocht je geen erythritol poedersuiker hebben? Doe dan wat erythritol in een keukenmachine of een koffiemolen en pulseer een paar seconden.
  • Rooster de kokosrasp in de oven op 175 °C gedurende 5 tot 6 minuten. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
  • Meng de geroosterde kokosnoot, erythritol poedersuiker, vanille-exract, kokosroom en kokosolie met een vork of spatel. Als het mengsel te plakkerig is, plaats het dan 10 tot 15 minuten in de koelkast voordat je de repen vormt.
  • Maak met je handen ongeveer 12 repen en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet 30 tot 60 minuten in de koelkast.
  • Smelt ondertussen de donkere chocolade au bain-marie. Voeg de kokosolie toe, laat smeten en meng met de chocolade. Zet opzij om af te koelen voordat je het gebruikt om de kokosrepen te bedekken.
  • Gebruik satéprikkers om in het midden van de kokosrepen te prikken zodat je de kokosrepen goed in de gesmolten chocolade kunt dippen. Leg opnieuw op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel de resterende chocolade erover.
  • Zet nog 30 tot 60 minuten in de koelkast. Haal ze 5 tot 10 minuten voor serveren uit de koelkast.
  • Bewaar tot een week in de koelkast of tot 6 maanden in de vriezer.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 262kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 2g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 24g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Zout: 8mg | Kalium: 167mg | Vezels: 3g | Suiker: 1g | Vitamine C: 1mg | Calcium: 7mg | Ijzer: 1mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

Share via
>
Send this to a friend