Zoete Koolhydraatarme Muffins van Amandelmeel & Chocolade Recept

Koolhydraatarme Recepten

jan 29
Gezonde recepten voor muffins vinden is erg lastig. Gelukkig hebben wij een koolhydraatarm recept voor een muffin van amandelmeel die lekker en gezond is.
Koolhydraatarme muffin van amandelmeel
Koolhydraatarme muffin van amandelmeel

Het vinden van gezonde muffins is onmogelijk omdat gewone muffins gemaakt zijn van ongezonde meelsoorten (en ongezonde chocolade).

Gelukkig is het mogelijk om hier een gezonde draai aan te geven door gezonde meelsoorten te gebruiken zoals amandelmeel of kokosmeel.

In dit recept leer ik jou hoe je gezonde muffins maakt van amandelmeel en chocolade!

More...

Persoonlijk vind ik deze muffins een stuk lekkerder met amandelmeel omdat het een noot-achtige smaak geeft aan de muffins. Kokosmeel kun je zeker ook gebruiken. Het is qua voedingswaarden zelfs gezonder dan amandelmeel.

Dus het komt neer op je persoonlijke voorkeur.

De chocolade in dit recept kun je natuurlijk ook vervangen door fruitsoorten (denk aan bosbessen). Maar net waar je zelf zin in hebt!

Wat je ook besluit te doen met dit recept, het zal altijd een succes zijn. En andere mensen zullen niet doorhebben dat het een koolhydraatarme variant is.

Dus jij zult genieten (en je bloedsuikerspiegel onder controle houden) EN zij zullen genieten. Dit is was ik een win-win situatie noem voor iemand met diabetes. 

Klaar om dit recept te maken? Neem dan eerst een kijkje naar de onderstaande foto's om te kijken wat voor lekkers jou te wachten staat.

Foto's en recept van de koolhydraatarme muffins gemaakt van amandelmeel

Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme muffins van amandelmeel.

Pssst.... het recept is ook ideaal te combineren met ons suikervrij vanille ijs.

Toch liever zin in totaal iets anders? Dan is wellicht onze suikervrije kwarktaart wat voor je.

Niet alleen hebben wij een recept voor zoete muffins maar we hebben ook een recept voor hartige muffins gemaakt van eieren. Wellicht ook iets om een keer te proberen als je zin hebt in een gezonde lunch of tussendoortje.

Zoek je meer koolhydraatarme toetjes naast deze koolhydraatarme muffins van amandelmeel? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme toetjesboek met 50 gezonde toetjes.

Zoete muffins
Koolhydraatarme muffins van kokosmeel
Koolhydraatarme muffin van amandelmeel

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarme muffin van amandelmeel

Koolhydraatarme Muffins van Amandelmeel & Chocolade

Gezonde recepten voor muffins vinden is erg lastig. Gelukkig hebben wij een koolhydraatarm recept voor een muffin van amandelmeel die lekker en gezond is.
4.80 van 5 stemmen
Recept printen Pin dit recept
Gang: Nagerecht, Tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Muffins
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 8 muffins
Calorieën: 280kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 200 gram amandelmeel
  • 3 grote eieren - of 4 medium eieren
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 60 gram erythritol poeder
  • 120 gram volle yoghurt - naturel
  • 80 gram ongezouten roomboter - gesmolten
  • 3 eetlepels ongezoete amandelmelk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 gram suikervrije chocolade of >85% puur chocolade - in stukjes gehakt

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).
  • Klop de eieren in een kom tot een luchtig geheel. Voeg dan de yoghurt, gesmolten roomboter, amandelmelk en het vanille-extract toe en meng goed door elkaar.
  • Voeg de droge ingrediënten:  het amandelmeel, bakpoeder en de zoetstof toe en meng tot een glad beslag.
  • Roer als laatst een groot deel (75%) van de chocoladestukjes door het beslag en hou de overgebleven stukjes chocolade apart.
  • Vet een muffinbakvorm in en voeg 2 volle eetlepels van het beslag toe aan elke muffinvorm. Je kunt ook papieren cups gebruiken. Versier de bovenkant van de muffins met de overgebleven chocolade.
  • Bak de muffins gedurende 20 tot 25 minuten in de oven (tot de muffins goudbruin zijn).

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 280kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 8g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 9g | Cholesterol: 85mg | Zout: 129mg | Kalium: 86mg | Vezels: 3g | Suiker: 4g | Vitamine A: 354IU | Calcium: 112mg | Ijzer: 1mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

  • Conny schreef:

    kun je de amandelmelk vervangen door water?

    • Ben Kuiper schreef:

      Zeker, amandelmelk is nagenoeg water. Je mist dan alleen iets meer het amandelaroma. Maar dat is verwaarloosbaar voor het eindproduct vermoed ik.

  • F.W. Blom-Vlaanderen schreef:

    Goedemiddag,
    Dit recept heb ik nog niet gemaakt maar wel het recept van het brood voor het gehele gezin. Helaas had ik niet genoeg amandelmeel het tekort heb ik aangevuld met havermeel.
    Is dat een goede vervanging? Het brood ziet er goed uit nog niet geproefd maar dat zal oké zijn.

    De muffins recept hoop ik ook een keer te gaan maken. Eerst amandel meel kopen!

    Met vriendelijke groet,

    Fennie Blom

    • Marloes Schuurman schreef:

      Goede vraag! Havermeel mag je gerust gebruiken. Ik heb het alleen nooit gecombineerd met amandelmeel voor het brood recept, dus ik zou niet goed kunnen zeggen wat voor ‘soort’ brood je precies krijgt.

  • Samantha schreef:

    Kan je de amandelmelk ook vervangen door havermelk

  • Margreet Van dijk schreef:

    Bij mij ontstond een vrij droge deeg. Ik heb er al meer amandelmelk bijgedaan dan voorgeschreven was. Ik heb vrij droge deeg in de muffinbakjes gedaan. De eerste lichting is nu aan het afkoelen. Wat kan ik doen om de volgende lichting deeg wat smeuiiger te maken.
    Vriendelijke groet,
    Margreet

    • Marloes Schuurman schreef:

      Het zal sowieso droger zijn dan gewoon meel. Dat heeft met de eigenschappen van amandelmeel te maken. Het is geen meel maar een noot. Dat kun je niet echt goed bevochtigen. Je kunt beter meer boter en melk gebruiken. Die combi werkt beter.

  • Rianne Louwers schreef:

    Bevat 1 muffin 10 koolhydraten? Dat is toch nog steeds best veel. Kan ik iets weglaten zodat het minder koolhydraten bevat?

    • Marloes Schuurman schreef:

      Als je enkel kijkt naar de hoeveelheid koolhydraten, dan ben ik bang dat je totaal verkeerd bezig bent. De koolhydraten komen uit een gezonde bron met veel vezels. Dat is het enige wat belangrijk is om te weten. Je zou hele pure chocolade kunnen gebruiken. Of deze weglaten. Dat is het enige wat je kunt doen.

  • Joke van Hagen schreef:

    super en de recepten printen geweldig

  • Share via
    >