Kwarktaart en diabetes type 2 gaan niet bepaald hand in hand.
Van de suikerrijke vulling tot de koolhydraatrijke bodem... het is allemaal erg slecht voor je bloedsuiker en gewicht.
Ja, het is heel lekker..... maar helaas niet gezond. En dus moet je iets anders zoeken om die behoefte voor een lekker stukje taart te bevredigen.
Gelukkig hebben wij een overheerlijk recept voor je voor een suikervrije kwarktaart die niet alleen gezond is maar ook ontzettend lekker.
More...
Al helemaal zin om deze kwarktaart te maken? Scroll dan naar beneden om te zien wat je allemaal te wachten staat.
Foto's en recept van de suikervrije kwarktaart met citroen & frambozen
Zo maak je de bodem:
Wat de bodem van deze suikervrije kwarktaart zo gezond maakt, is dat het gemaakt is van amandelmeel. En er is geen gezondere meelsoort (op kokosmeel na) wat zo gezond is als amandelmeel.
De structuur van de bodem is misschien iets anders dan je gewend bent...
...maar het is ook veel gezonder dan je gewend bent. En vrij makkelijk om te maken als je het ons vraagt.
Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze suikervrije kwarktaart.
Zo maak je de vulling van de suikervrije kwarktaart:
De vulling van deze koolhydraatarme kwarktaart bevat helemaal geen suiker!
Daardoor is het eigenlijk heel gezond. Wat er in plaats van suiker wordt gebruikt, is erythritolpoeder. Dit is een zoetstof die geen effect heeft op je bloedsuiker.
Zo kan de kwarktaart toch zoet proeven zonder dat je bloedsuiker stijgt.
Niet alleen hebben wij een recept voor een suikervrije kwarktaart maar ook een recept voor koolhydraatarme muffins en zelfs vanille ijs. Wellicht ook leuk om een keertje te maken?
Zoek je meer koolhydraatarme toetjes naast onze kwarktaart? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme toetjesboek met 50 gezonde toetjes.
Zo ziet het eruit wanneer je klaar bent:
Loopt het water je ook al in de mond als je de onderstaande foto's ziet?
Terecht! Want onze suikervrije kwarktaart met citroen en frambozen is erg lekker. En voor de liefhebbers kun je natuurlijk ook gewoon aardbeien gebruiken.
Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Facebook45
- Twitter9
- Pinterest195
- Email100
- Facebook Messenger
- 349keer gedeeld
Suikervrije Kwarktaart met Citroen & Frambozen
Ingrediënten:
Ingrediënten bodem
- 200 gram amandelmeel
- 3 eetlepels erythritol poedersuiker
- 1 theelepel kaneel - afgestreken
- 100 gram roomboter - gesmolten
Ingrediënten vulling
- 12 gram gelatine
- 100 gram erythritol poedersuiker
- 240 ml kokend water
- 450 gram roomkaas
- 1 theelepel vanille-extract
- 0,5 theelepel citroen-extract
- 100 - 150 gram frambozen - optioneel
Zo maak je het:
Zo maak je de bodem
- Meng het amandelmeel, kaneel en de zoetstof in een kom. Roer de gesmolten boter er vervolgens doorheen.
- Doe het mengsel in een taartvorm met een diameter van 24 cm en druk het gelijkmatig over de bodem. Laat hem minstens een uur in de koelkast rusten voordat je de vulling erbovenop doet.
Zo maak je de vulling
- Plaats de gelatine en zoetstof in een kom en meng goed. Voeg kokend water toe en roer tot de poeders volledig zijn opgelost.
- Klop de roomkaas samen met het vanille-extract en het citroen-extract in een grote kom tot alles goed gecombineerd is.
- Giet langzaam het gelatine-mengsel bij het roomkaas-mengsel en meng met een handmixer tot een glad en dik mengsel.
- Plaats de vulling in de koelkast om te verdikken en roer om de 10 tot 15 minuten tot het mengel smeerbaar is. (Dit duurt ongeveer 30 tot 45 minuten).
- Doe de vulling in de taartvorm en bedek eventueel met verse frambozen. Bewaren de taart in de koelkast en gekoeld serveren.
Vraagje ,de gelatine met zoetstof en kokend water is het de bedoeling dat je dat eerst afkoelt voor je dat bij de roomkaas doet?????
Je hoeft het niet eerst af te laten koelen. Je kunt het direct gebruiken.
Ten eerste wat fijn dat ik het aantal van de personen weer duidelijk kan lezen had ik al een tijdje geleden op gereageerd 👍ik wil vragen of je kwark en roomkaas samen kan combineren het heet kwarktaart maar zit geen kwark in?
En ik ga wel weer amandel en kokosmeel combineren bv 100 amandel en 25 kokosmeel anders komt het wel op erg veel amandelmeel uit!!
Je mag gerust de twee combineren. Ik kan niet met 100% zekerheid zeggen dat het resultaat hetzelfde zal zijn. Kwark is vloeibaarder dus dat kan een verschil geven. Kwarktaart hoeft niet altijd met kwark gemaakt te worden. Zolang het maar met een kwark/kaas-achtig product wordt gemaakt.
Mijn stiefvader is jarig vandaag, maar heeft sinds een aantal jaar diabetes, dus nooit echt taart… ik hoop dat hij deze lekker zal vinden!
Fijne verjaardag :). Hopelijk smaakt het 🙂