Wil je heerlijk suikervrij vanille ijs eten omdat je om je bloedsuiker moet denken of om je gewicht?
Dan zal dat heel lastig zijn.
Diabetes type 2, koolhydraatarm eten en afvallen gaan namelijk totaal niet hand in hand met de reguliere ijssoorten uit de supermarkt.
Gelukkig kunnen wij je bij dit probleem helpen!
More...
In het verleden hebben we al eens een artikel geschreven over het suikervrij ijs wat je in de supermarkt kunt vinden.
Het ene ijssoort was namelijk niet even gezond als het andere.
De beste en gezondste manier om er zeker van te zijn dat je echt iets gezonds eet, is door het ijs zelf te maken!
Maar daarvoor heb je wel een ijsmachine nodig.
Heb je die in huis? Dan raad ik je aan het onderstaande recept te maken want het is heerlijk.
Foto's en recept van het suikervrije vanille ijs
Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van dit suikervrije ijs.
Niet alleen hebben wij een recept voor suikervrij vanille ijs maar ook een recept voor koolhydraatarme muffins. Deze muffins zijn lekker luchtig.
Vanille ijs is perfect te combineren met muffins. Hierdoor krijg je een restaurant-waardig toetje waar iedereen van zal genieten. Voor jezelf natuurlijk 😉
Toch zin in wat anders? Wellicht is dan onze suikervrije kwarktaart wat voor je.
Zoek je meer koolhydraatarme toetjes naast ons suikervrij vanille ijs? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme toetjesboek met 50 gezonde toetjes.
Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Facebook52
- Twitter7
- Pinterest304
- Email88
- Facebook Messenger
- 451keer gedeeld
Suikervrij Vanille Ijs - Ideaal Bij Een Koolhydraatarm Dieet
Ingrediënten:
- 2 vanillestokjes
- 500 ml verse slagroom - minimaal 35% vet
- 250 ml amandelmelk - ongezoet
- 6 grote eidooiers - op kamertemperatuur
- 100 gram erythritol poedersuiker
- Klein snufje zout
Zo maak je het:
- Vries het koelbakje van de ijsmaker minstens 2 uur of een nacht van tevoren in.
- Snijd de vanillestokjes in de lengte door met een scherp mes. Schraap de zaadjes eruit.
- Giet de slagroom en amandelmelk in een pan. Voeg de vanille-zaden toe en breng aan de kook op laag vuur. Wanneer de randen begint te borrelen, haal je de pan van het vuur en laat je het ongeveer 30 minuten afkoelen. Roer regelmatig zodat er geen laagje op ontstaat.
- Doe ondertussen de eidooiers in een mengkom. Voeg de erythritol en een klein snufje zout toe. Klop met een elektrische garde tot het licht van kleur wordt. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
- Klop langzaam met een ballongarde het gekoelde roommengsel bij de losgeklopte eieren. Giet het vervolgens terug in de pan. Verhit op laag vuur en roer regelmatig gedurende ongeveer 8 tot 10 minuten totdat het mengsel dikker wordt. Het mag niet koken.
- Giet het mengsel in een kom, dek af met huishoudfolie en laat ongeveer een uur afkoelen bij kamertemperatuur.
- Zet in de koelkast en laat minstens 2 uur (of 's nachts) afkoelen. Maak het ijs volgens de instructies van je ijsmachine.
- Plaats het ijsmengsel in een bakblik en dek af met huishoudfolie en vries 1 tot 2 uur in.
Wanneer doe je het ijs in de ijsmachine? Bij punt 7 , na die twee uur of nacht inde koelkast ?
Je zet het eerst in de koelkast en laat het minstens 2 uur (of ’s nachts) afkoelen. Daarna doe je het in de ijsmachine.
Vraagje.
Kun je het ijs invriezen?
En hoe lang blijft het lekker in de vriezer? Vormen er zich geen ijskristallen?
Je kunt het zeker invriezen. Als het goed is, vormen er geen ijskristallen. Langer dan twee weken in onze vriezer heeft het nog nooit overleefd omdat het dan al op was.
Ik dacht dat er geen suiker in dit ijs zou zitten en dan staat er poedersuiker. Pfffff dat is ook suiker, dus dit recept is totaal niet suikervrij
Je moet even beter lezen 😉
Er staat 100 gram erythritol poedersuiker. Oftewel: zoetstof in poedersuiker vorm. Heel fijn gemalen dus.
Hallo, zou ik het ijs ook kunnen maken zonder ijsmachine?
Wellicht wel maar ik zou zo snel niet weten hoe :). Hoe wilde je dat precies doen?
Dat word lang kloppen. Nee ik ga toch maar eens kijken voor een ijsmachine.
Goedenavond ik heb al diverse recepten van jullie gemaakt lekker hoor alleen vindt ik dat er nog al eens bananen gebruikt worden daar wordt de suikerspiegel toch ook altijd hoog van ??
En ik vindt dat de porties die jullie aangeven zo moeilijk leesbaar zijn is daar wat aan te doen misschien? misschien wit ipv blauw? Bij voorbaat dank.
Fijn om te horen dat ze lekker zijn. Banaan los eten kan de bloedsuiker verhogen maar in kleine hoeveelheden in een gezond gerecht verwerken zal relatief meevallen :). Dat is raar zeg. Die porties zijn altijd oranje geweest maar nu ineens blauw. Ik ga even kijken wat er aan de hand is.