Het eten van muffins kan heerlijk zijn...
... maar dan moet je wel een koolhydraatarme versie eten. Waarom? Omdat reguliere muffins erg veel koolhydraten bevatten (die ook nog eens erg ongezond zijn).
Maar gelukkig zijn er oplossingen voor dit probleem. Je kunt namelijk koolhydraatarme muffins op verschillende manieren maken.
More...
De twee belangrijkste manieren zijn:
In dit recept zul je leren hoe je hartige koolhydraatarme muffins maakt van eieren.
Sterker nog, je leert 3 varianten. Voor iedereen zit er dus iets bij 🙂
Bekijk de onderstaande foto's om te zien wat je te wachten staat.
Zoek je zoete muffins die gezond zijn voor je bloedsuiker en diabetes type 2? Klik dan hier.
Foto's en recept van de hartige koolhydraatarme muffins
Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van koolhydraatarme muffins van eieren.
Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast deze koolhydraatarme eiermuffins? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.
Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Facebook86
- Pinterest278
- Email81
- Facebook Messenger
- 448keer gedeeld
Hartige Koolhydraatarme Muffins van Ei op 3 Manieren
Ingrediënten:
Eieren basis
- 4 grote eieren
- 1 kleine ui - fijngesneden
- peper en zout - naar smaak
Tomaat, Spinazie & Mozzarella
- 60 gram verse spinazie - fijngehakt
- 8 cherrytomaten - gehalveerd
- 30 gram mozzarella - versnipperd
Ham-Kaas
- 60 gram ham
- 60 gram geraspte kaas - naar keuze
Knoflook, Champignon & Paprika
- 1 knoflookteentje - fijngehakt
- 30 gram champignon - in plakjes gesneden
- 50 gram paprika - in blokjes gesneden
- 5 gram peterselie - fijngehakt
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180°C (hete luchtoven). Vet/spray het muffinblik in met roomboter/olijfolie.
- Doe de eieren in een kom en klop deze los. Voeg daarna de ui en wat peper en zout naar toe naar smaak.
- Vul de bakvormpjes met de helft van het eiermengsel (het mengsel moet genoeg zijn voor 4 muffins).
- Verdeel de gekozen toppings over de 4 eiermuffins in de bakvorm.
- Bak de muffins 20 minuten in de oven.
- Serveer de muffins of bewaar ze nadat ze goed zijn afgekoeld in een luchtdichte container in de koelkast (maximaal 4 dagen houdbaar).
Ik heb al eens een reactie gegeven maar weet niet of het het is overgekomen. Maar ik wil het nog eens zeggen hoe blij ik ben met Marloes en Ben.ik ben nu helemaal diabetes vrij en hoef helemaal geen medicijnen meer. Maat toch heb ik in dit jaar geleerd om nooit meer terug te vallen in het voedsel uit de fabriek te eten. Dus alles vers en het blijft goed gaan. Ik ben een heel dankbaar mens en niemand moet nog twijfelen gewoon doen hoor.veel liefs van mij😂😂😂❤️❤️ Liefs Carla monnink.
Bedankt voor je attente reactie. Fijn om te lezen dat je nu diabetesvrij bent en je hebt ingezien hoe belangrijk gezond eten is. Houden zo :)!
Heerlijk! Net gemaakt, blijft er in, morgen de zoete variant proberen
Fijn dat het bevalt 🙂
Bedankt maar weer Ben en Marloes