Een koolhydraatarm bolletje is op z'n tijd heerlijk. Of je die nou mee wilt nemen naar je werk of school...
...of er een heerlijk broodje hamburger mee wilt maken.
Maar het vinden van gezond koolhydraatarme brood is lastig. En als je ze eindelijk hebt gevonden, dan zijn ze vaak OF duur OF niet lekker. Gelukkig zijn er wel bepaalde winkels die lekkere bolletjes verkopen zoals de Jumbo en AH (Albert Heijn).
Maar zelf broodjes bakken is natuurlijk het lekkerste. Daarom krijg je in dit recept een lekker - en makkelijk te maken - koolhydraatarme bol.
More...
Het is net wat anders dan ons 'gewone' koolhydraatarme brood maar gelukkig wel net zo lekker. Ideaal als je diabetes type 2 hebt.
Bekijk de onderstaande foto's om te zien wat je te wachten staat :)!
Foto's en recept van de koolhydraatarme bolletjes
Al helemaal zin om deze (hamburger)broodjes te maken? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze lekkere koolhydraatarme bolletjes.
Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast dit koolhydraatarme bolletje? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.
Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Facebook33
- Pinterest656
- Email69
- Facebook Messenger
- 762keer gedeeld
Koolhydraatarme Bolletjes Recept (Ook Ideaal Als Hamburgerbroodje)
Ingrediënten:
- 200 gram mozzarella - geraspt
- 60 gram roomkaas
- 1 groot ei
- 150 gram amandelmeel
- 2 eetlepels psylliumvezels
- 1 eetlepel bakpoeder
- 6 ijsblokjes
- klein ovenschaaltje/pannetje
- scheut olijfolie/koolzaadolie
Zo maak je het:
- Doe mozzarella en roomkaas in een kom en verwarm in de magnetron gedurende 1 minuut. Roer het om en verwarm nogmaals 30 seconden tot 1 minuut.
- Doe de kaas in een keukenmachine samen met het ei en meng tot een gladde massa. Voeg daarna de droge ingrediënten toe en meng tot een plakkerig deeg ontstaat.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Plaats een kleine ovenschaal op de bodem van de oven. Hierboven komt later de bakplaat.
- Plaats op de bakplaat een stuk bakpapier en verdeel het deeg in 5 gelijke bollen (10 cm in diameter) op de bakplaat. Smeer je handen licht in met wat olie en druk de bollen aan zodat ze wat platter worden.
- Doe de ijsblokjes in de ovenschaal die in de oven staat (helpt bij het rijzingsproces). Plaats de bakplaat met de deegbollen hier vervolgens boven.
- Bak de broodjes gedurende 12 minuten in de oven of tot de buitenkant goudbruin is.
Tip:
- Als het deeg van de broodjes te plat is geworden, voeg dan een beetje meer amandelmeel toe (ongeveer 2 eetlepels).
- Als je deeg te hard (koud) of te droog is, zullen de broodjes niet goed rijzen. Plaats het deeg gedurende 15-20 seconden in de magnetron - tot het warm en vorm dan de bolletjes.
Januari ga ik beginnen rond de 15de, dan zijn alle feestjes geweest en kan ik er vól ingaan.
Top! Succes :)!. Mochten we ergens bij kunnen helpen, dan horen we het graag.
Wat is het doel van de psylliumvezels in dit recept?
Combinatie van stevigheid en dat het wat beter kan rijzen.
Inzake de koolhydraatarme bolletjes: ik heb geen keukenmachine kan ik dan ook een staafmixer of gewone mixer gebruiken?
Ik denk niet dat dat zal werken. Je kunt het altijd proberen natuurlijk :). Met de hand is denk ik beter.
Ik had een ander soortgelijk recept maar dan voor een pizzabodem en dat was zonder keukenmachine. Je verwarmt de kaas dan voorzichtig in een pannetje constant roeren tot het gesmolten is en een egale bal is.daarna van het vuur en het ei en meel erdoor prakken met een vork. Het is wel even een werkje maar het werkt wel.