Koolhydraatarme Bolletjes Bakken? Leer Ons Gezonde Recept

Koolhydraatarme Recepten

feb 11
Wil je koolhydraatarme bolletjes eten? Ontdek hier mijn lekker recept voor gezonde bolletjes. Ook ideaal om te gebruiken als hamburgerbroodjes.
Koolhydraatarm Bolletje
Koolhydraatarm Bolletje

Een koolhydraatarm bolletje is op z'n tijd heerlijk. Of je die nou mee wilt nemen naar je werk of school...

...of er een heerlijk broodje hamburger mee wilt maken.

Maar het vinden van gezond koolhydraatarme brood is lastig. En als je ze eindelijk hebt gevonden, dan zijn ze vaak OF duur OF niet lekker. Gelukkig zijn er wel bepaalde winkels die lekkere bolletjes verkopen zoals de Jumbo en AH (Albert Heijn).

Maar zelf broodjes bakken is natuurlijk het lekkerste. Daarom krijg je in dit recept een lekker - en makkelijk te maken - koolhydraatarme bol.

More...

Het is net wat anders dan ons 'gewone' koolhydraatarme brood maar gelukkig wel net zo lekker. Ideaal als je diabetes type 2 hebt.

Bekijk de onderstaande foto's om te zien wat je te wachten staat :)!

Foto's en recept van de koolhydraatarme bolletjes

Al helemaal zin om deze (hamburger)broodjes te maken? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze lekkere koolhydraatarme bolletjes.

koolhydraatarme bolletje

Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast dit koolhydraatarme bolletje? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.

koolhydraatarm bolletjes maken
Koolhydraatarm Bolletje

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarm Bolletje

Koolhydraatarme Bolletjes Recept (Ook Ideaal Als Hamburgerbroodje)

Wil je koolhydraatarme bolletjes eten? Ontdek hier mijn lekker recept voor gezonde bolletjes. Ook ideaal om te gebruiken als hamburgerbroodjes.
4 van 12 stemmen
Recept printen Pin dit recept
Gang: lunch, Ontbijt
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: Bolletjes, Brood
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 22 minuten
Porties: 5 Bolletjes
Calorieën: 274kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 200 gram mozzarella - geraspt
  • 60 gram roomkaas
  • 1 groot ei
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels psylliumvezels
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 6 ijsblokjes
  • klein ovenschaaltje/pannetje
  • scheut olijfolie/koolzaadolie

Zo maak je het:

  • Doe mozzarella en roomkaas in een kom en verwarm in de magnetron gedurende 1 minuut. Roer het om en verwarm nogmaals 30 seconden tot 1 minuut.
  • Doe de kaas in een keukenmachine samen met het ei en meng tot een gladde massa. Voeg daarna de droge ingrediënten toe en meng tot een plakkerig deeg ontstaat.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Plaats een kleine ovenschaal op de bodem van de oven. Hierboven komt later de bakplaat.
  • Plaats op de bakplaat een stuk bakpapier en verdeel het deeg in 5 gelijke bollen (10 cm in diameter) op de bakplaat. Smeer je handen licht in met wat olie en druk de bollen aan zodat ze wat platter worden.
  • Doe de ijsblokjes in de ovenschaal die in de oven staat (helpt bij het rijzingsproces). Plaats de bakplaat met de deegbollen hier vervolgens boven.
  • Bak de broodjes gedurende 12 minuten in de oven of tot de buitenkant goudbruin is. 

Tip:

  1. Als het deeg van de broodjes te plat is geworden, voeg dan een beetje meer amandelmeel toe (ongeveer 2 eetlepels).
  2. Als je deeg te hard (koud) of te droog is, zullen de broodjes niet goed rijzen. Plaats het deeg gedurende 15-20 seconden in de magnetron - tot het warm en vorm dan de bolletjes.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 274kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 14g | Vet: 23g | Verzadigd vet: 8g | Cholesterol: 46mg | Zout: 311mg | Kalium: 47mg | Vezels: 2g | Suiker: 1g | Vitamine A: 432IU | Calcium: 268mg | Ijzer: 1mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

  • Laura schreef:

    Januari ga ik beginnen rond de 15de, dan zijn alle feestjes geweest en kan ik er vól ingaan.

  • Marcel schreef:

    Wat is het doel van de psylliumvezels in dit recept?

  • Christien schreef:

    Inzake de koolhydraatarme bolletjes: ik heb geen keukenmachine kan ik dan ook een staafmixer of gewone mixer gebruiken?

    • Marloes Schuurman schreef:

      Ik denk niet dat dat zal werken. Je kunt het altijd proberen natuurlijk :). Met de hand is denk ik beter.

    • Irene schreef:

      Ik had een ander soortgelijk recept maar dan voor een pizzabodem en dat was zonder keukenmachine. Je verwarmt de kaas dan voorzichtig in een pannetje constant roeren tot het gesmolten is en een egale bal is.daarna van het vuur en het ei en meel erdoor prakken met een vork. Het is wel even een werkje maar het werkt wel.

  • Share via
    >