Heb je zin in een koolhydraatarme pizza met een gezonde bodem? In dit recept leer je hoe je onze koolhydraatarme pizza maakt met een bodem van bloemkool.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord Koolhydraatarme Pizza, pizza
Voorbereidingstijd 5 minutenminuten
Bereidingstijd 55 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur
Servings 8porties
Calories 65kcal
Author Marloes Schuurman
Ingrediënten
Ingrediënten pizzabodem
800-900grambloemkoolroosjes
1eigeklutst
40gramgeitenkaas
1theelepelgedroogde oregano
Snufje zout
Ingrediënten toppings
3eetlepelspassata (saus voor de bodem)
Gesneden groente naar keuze champignons, paprika, uien, olijven, courgette, spinazie etc.
50gramgeraspte kaasnaar keuze
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
Kook of stoom de bloemkoolroosjes beetgaar (dit is het geval als je er met een vork doorheen kunt prikken). Giet de bloemkoolroojes in een vergiet en laat deze 5 minuten uitdampen.
Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en hak de roosjes fijn tot een rijstachtige structuur.
Doe de rijst in een schone theedoek en probeer al het vocht er zoveel mogelijk uit te draaien/persen. Dit is erg belangrijk!
Meng in een grote kom de uitgeperste rijst, het ei, de geitenkaas en de kruiden. (Wees niet bang om je handen te gebruiken. Je wilt dat het heel goed gemengd is.)
Rol de deegbal uit tussen twee bladeren bakpapier tot een dikte van ongeveer 1,0 cm
Bak de pizzabodem gedurende ongeveer 30 minuten in de oven. Draai daarna de bodem om en bak gedurende ongeveer 10 minuten.
Laat de pizza 5 minuten afkoelen. Garneer de pizza met 3 eetlepels passata en de gesneden groente naar keuze. Voeg tenslotte de kaas naar keuze bovenop.
Bak de pizza nogmaals gedurende 10 tot 15 minuten in de oven.