Ga terug
+ servings
Gezonde Koolhydraatarme Rodekool Stamppot (Recept met Gehakt)
Print

Gezonde Koolhydraatarme Rodekool Stamppot (Recept met Gehakt)

Wil je een heerlijke verse koolhydraatarme rodekool stamppot met gehakt maken volgens oma's recept? Leer hier hoe je dit kunt maken.
Gang Avondeten, Diner
Keuken Hollands, Nederlands
Trefwoord Koolhydraatarme rodekool stamppot, Rodekool stamppot
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Servings 2
Calories 381kcal
Author Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkool in roosjes gesneden
  • 250 gram rode kool gesneden
  • 20 gram rode ui gesneden
  • 20 gram roomkaas naturel
  • 200 gram gekruid rundergehakt
  • 1 el (appel) azijn
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Doe de bloemkool in een pan en bedek met water. Breng aan de kook en kook ongeveer 10 tot 15 minuten.
  • Rul ondertussen het gehakt bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode kool en ui toe en roerbak in circa 10 minuten beetgaar.
  • Roer de azijn door de rode kool.
  • Giet de bloemkool af en laat deze een paar minuten in de pan staan ​​zodat het vocht verdampt. Voeg vervolgens de roomkaas toe en pureer tot een puree.
  • Roer de gebakken rode kool en het gehakt door de puree en breng op smaak met peper en zout.

Nutrition

Calorieën: 381kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwitten: 24g | Vet: 24g | Verzadigd vet: 10g | Cholesterol: 82mg | Zout: 193mg | Kalium: 1172mg | Vezels: 7g | Suiker: 9g | Vitamine A: 1529IU | Vitamine C: 168mg | Calcium: 128mg | Ijzer: 4mg