Gezonde Koolhydraatarme Rodekool Stamppot (Recept met Gehakt)

Diner

jan 20
Wil je een heerlijke verse koolhydraatarme rodekool stamppot met gehakt maken volgens oma's recept? Leer hier hoe je dit kunt maken.
Gezonde Koolhydraatarme Rodekool Stamppot (Recept met Gehakt)
Gezonde Koolhydraatarme Rodekool Stamppot (Recept met Gehakt)

Zin in een verse koolhydraatarme rodekool stamppot? 

Voor veel mensen is dit een moeilijke opgave omdat ze gewend zijn een rodekool stamppot te maken met HAK producten uit blik. Of omdat ze alleen gewend zijn om kant en klare stamppotten te kopen in supermarkten zoals de AH, Jumbo en Lidl.

Gelukkiger is het maken van je eigen koolhydraatarme rodekool stamppot erg makkelijk.

In dit recept leer ik je mijn gezonde en verse recept zonder aardappelen. Dit zal je bloedsuiker (bij diabetes type) en overgewicht een plezier doen.

More...

Stampotten zijn één van de makkelijkste gerechten om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is wat dingen gaar koken/bakken en het daarna door elkaar te prakken.

Veel makkelijker dan dit wordt het niet als avondeten. En veel gezonder overigens ook niet als je aardappelen vermijd. Wellicht denk je nu "dan gebruik ik gewoon zoete aardappelen!".

Helaas zijn die ook ongezond. Hoewel ze wel meer vezels bevatten, bevatten ze ook meer koolhydraten.

Hierdoor zijn ze totaal niet koolhydraatarm. 

Deze koolhydraatarme rodekool stamppot met gehakt is wel vriendelijk voor je bloedsuiker en gewicht omdat ik hier gebruik maak van bloemkool. Veel gezonder dan deze groente wordt het niet.

Genoeg reden om deze stamppot volgens oma's recept vandaag nog te maken!

Tip!

Deze koolhydraatarme rodekool stamppot is heerlijk te combineren met hachee. Het beste kun je hiervoor ons koolhydraatarme hachee recept gebruiken. Indien je deze stamppot gaat combineren met hachee, raad ik je wel aan om het gehakt uit deze stamppot te halen. Anders wordt het allemaal wel veel vlees.

De foto's en het recept van de koolhydraatarme rodekool stamppot met gehakt

Deze koolhydraatarme rodekool stamppot is met gehakt gemaakt maar je kunt het gerust met spekjes, rookworst of saucijsjes maken (of dat extra toevoegen).

Eet je vegetarisch? Dan kun je het vlees er gewoon uitlaten. Om de koolhydraatarme rodekool stamppot dan wat lekkerder te maken kun je appel, bieten en/of geitenkaas toevoegen.

Om het helemaal af te maken kun je deze stamppot ook nog in de oven doen met een laagje geraspte kaas. Maar dat is in principe niet nodig.

Ben je helemaal gek op Hollandse stampotten? Misschien is onze koolhydraatarme hutspot dan ook iets voor jou. Klik hier om naar het recept te gaan

Zoek je een bundel van koolhydraatarme recepten? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.

Om het nog lekkerder te maken, kun je het zelfs combineren met onze suikervrije sauzen.

koolhydraatarme rodekool stamppot met gehakt
recept koolhydraatarme rodekool stamppot
Gezonde Koolhydraatarme Rodekool Stamppot (Recept met Gehakt)

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Gezonde Koolhydraatarme Rodekool Stamppot (Recept met Gehakt)

Gezonde Koolhydraatarme Rodekool Stamppot (Recept met Gehakt)

Wil je een heerlijke verse koolhydraatarme rodekool stamppot met gehakt maken volgens oma's recept? Leer hier hoe je dit kunt maken.
5 van 1 stem
Recept printen Pin dit recept
Gang: Avondeten, Diner
Keuken: Hollands, Nederlands
Trefwoord: Koolhydraatarme rodekool stamppot, Rodekool stamppot
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2
Calorieën: 381kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 400 gram bloemkool - in roosjes gesneden
  • 250 gram rode kool - gesneden
  • 20 gram rode ui - gesneden
  • 20 gram roomkaas - naturel
  • 200 gram gekruid rundergehakt
  • 1 el (appel) azijn
  • peper en zout - naar smaak

Zo maak je het:

  • Doe de bloemkool in een pan en bedek met water. Breng aan de kook en kook ongeveer 10 tot 15 minuten.
  • Rul ondertussen het gehakt bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode kool en ui toe en roerbak in circa 10 minuten beetgaar.
  • Roer de azijn door de rode kool.
  • Giet de bloemkool af en laat deze een paar minuten in de pan staan ​​zodat het vocht verdampt. Voeg vervolgens de roomkaas toe en pureer tot een puree.
  • Roer de gebakken rode kool en het gehakt door de puree en breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 381kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwitten: 24g | Vet: 24g | Verzadigd vet: 10g | Cholesterol: 82mg | Zout: 193mg | Kalium: 1172mg | Vezels: 7g | Suiker: 9g | Vitamine A: 1529IU | Vitamine C: 168mg | Calcium: 128mg | Ijzer: 4mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

  • Emirtho Rienhart schreef:

    Gratis E-book Het Diabetesvrij Geheim komt niet aan in mijn mailbox .. al twee keer geprobeerd maar helaas .. Hopelijk kunt u het alsnog naar mijn mailen .. Alvast dank m.v.g. Rienhart

  • Share via
    >
    Send this to a friend