Ga terug
+ servings
Koolhydraatarm Notenbrood Zonder Suiker & Meel (Gezond Recept)
Print

Koolhydraatarm Notenbrood Zonder Suiker & Meel (Gezond Recept)

Ben je op zoek naar een lekker tussendoortje, maar heb je diabetes? Dan is dit recept voor een koolhydraatarme notenbrood iets voor jou.
Gang dessert, lunch, Ontbijt, Snack
Keuken Hollands
Trefwoord Koolhydraatarme Notenbrood
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Servings 14 plakken
Calories 180kcal
Author Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 150 gram amandelen of hazelnoten grof gehakt (in een keukenmachine)
  • 90 gram pompoenpitten geroosterd
  • 40 gram chiazaad
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 30 gram pecans of walnoten gehakt (in een keukenmachine)
  • 1 eetlepel karwijzaad
  • 0,5 theelepel zout
  • 25 gram gebroken lijnzaad
  • 5 eieren
  • 5 eetlepels kokosolie of olijfolie
  • 45 gram erythritol poeder OPTIONEEL (voor een zoete variant)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius. Dit is is erg belangrijk. Heb je de oven niet goed voorverwarmd dan kan het eimengsel naar de bodem zakken en neemt daarbij al het zout mee. Het brood wordt daarnaast rubberig.
  • Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
  • Voeg alle natte ingrediënten toe en meng deze met de droge ingrediënten.
  • Doe het notenmengsel in een ingevet broodblik (30 x 15 cm). Bak gedurende 50 minuten tot een uur. Test met een satéprikker of het brood gaar is. Zet de oven uit en laat het brood volledig afkoelen met de ovendeur op een kier.

Nutrition

Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 8g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 58mg | Zout: 39mg | Kalium: 204mg | Vezels: 4g | Suiker: 1g | Vitamine A: 90IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 69mg | Ijzer: 2mg