Koolhydraatarm Notenbrood Zonder Suiker & Meel (Gezond Recept)
Ben je op zoek naar een lekker tussendoortje, maar heb je diabetes? Dan is dit recept voor een koolhydraatarme notenbrood iets voor jou.
Gang dessert, lunch, Ontbijt, Snack
Keuken Hollands
Trefwoord Koolhydraatarme Notenbrood
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 50 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur
Servings 14plakken
Calories 180kcal
Author Marloes Schuurman
Ingrediënten
150gramamandelen of hazelnotengrof gehakt (in een keukenmachine)
90grampompoenpittengeroosterd
40gramchiazaad
3eetlepelssesamzaad
30gramzonnebloempitten
30grampecans of walnotengehakt (in een keukenmachine)
1eetlepelkarwijzaad
0,5theelepelzout
25gramgebroken lijnzaad
5eieren
5eetlepelskokosolie of olijfolie
45gramerythritol poederOPTIONEEL (voor een zoete variant)
Instructies
Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius. Dit is is erg belangrijk. Heb je de oven niet goed voorverwarmd dan kan het eimengsel naar de bodem zakken en neemt daarbij al het zout mee. Het brood wordt daarnaast rubberig.
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
Voeg alle natte ingrediënten toe en meng deze met de droge ingrediënten.
Doe het notenmengsel in een ingevet broodblik (30 x 15 cm). Bak gedurende 50 minuten tot een uur. Test met een satéprikker of het brood gaar is. Zet de oven uit en laat het brood volledig afkoelen met de ovendeur op een kier.