Koolhydraatarm Notenbrood Zonder Suiker & Meel (Gezond Recept)

Koolhydraatarme Recepten

jul 09
Koolhydraatarm Notenbrood Zonder Suiker (Gezond Recept)

Ben je gek op noten en zoek je een gezond en handig tussendoortje? Dat is dit recept iets voor jou. 

Deze koolhydraatarme notenbrood zonder meel en suiker is niet alleen erg lekker, maar ook erg gezond. Er worden geen ongezonde meelsoorten toegevoegd en het brood bevat geen suiker. Ideaal voor als je gewicht wilt verliezen of diabetes hebt. 

Wil je meer weten over dit recept? Lees hieronder dan verder. 

More...

De meeste tussendoortjes zijn niet ideaal voor als je wilt afvallen of je bloedsuiker onder controle moet houden. Ze bevatten een flinke hoeveelheid suiker en andere ongezonde ingrediënten. 

Koolhydraatarme snacks vinden kan dus erg lastig zijn. 

Dit notenbrood is recept is gelukkig wel koolhydraatarm en suikervrij. Je kunt hem als "gewoon brood" eten, maar ook als zoete snack. Dan hoef je alleen nog wat zoetstof zoals erythritolpoeder toe te voegen. 

Ben je van plan om gezond notenbrood te kopen in een supermarkt zoals de AH, Lidl of Jumbo, dan is dit erg vaak niet zo gezond als je denkt. Het bevat vaak ongezonde meelsoorten en toegevoegde suikers. Om die reden kun je het dus beter zelf bakken. 

Belangrijke informatie

Veel mensen voegen in plaats van suiker, honing toe aan het recept met de gedachte dat dit gezonder zou zijn, maar honing is voor je lichaam hetzelfde als suiker. Het wordt helaas niet anders in het bloed opgenomen en zal voor dezelfde bloedsuikerstijging zorgen als dat suiker doet. Of je nu notenbrood met honing of met suiker maakt, maakt dus geen verschil. 

Wat maakt dit notenbrood zo gezond?

Het zit boordevol gezonde noten, zaden en vetten. Denk aan:

  • Lijnzaad
  • Pompoenpitten
  • Chiazaad
  • Amandelen of hazelnoten
  • Pecannoten of walnoten

Er zullen bijna geen gezondere recepten op deze website te vinden zijn.

Voor het recept hieronder heb je geen broodmachine nodig. Je hebt enkel een bakvorm nodig en een oven. Je kunt het brood ook invriezen, mocht je hem niet in één keer op kunnen. 

De foto's en het recept van de koolhydraatarme notenbrood met amandelen

In dit recept gebruik ik verse amandelen, maar je kunt er ook voor kiezen om amandelmeel te gebruiken. 

Al helemaal zin om dit brood te maken? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van dit lekkere koolhydraatarme notenbrood.

notenbrood koolhydraatarm
notenbrood recept

Ben je juist meer op zoek naar "normaal" brood om te beleggen en mee te nemen naar je werk? Klik dan hier om naar het recept te gaan voor mijn koolhydraatarme brood. Dit brood kun je heerlijk beleggen met je favoriete kaas of vleeswaren. 

Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast dit koolhydraatarme brood? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.

Koolhydraatarm Notenbrood Zonder Suiker & Meel (Gezond Recept)

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarm Notenbrood Zonder Suiker & Meel (Gezond Recept)

Koolhydraatarm Notenbrood Zonder Suiker & Meel (Gezond Recept)

Ben je op zoek naar een lekker tussendoortje, maar heb je diabetes? Dan is dit recept voor een koolhydraatarme notenbrood iets voor jou.
5 van 1 stem
Recept printen Pin dit recept
Gang: dessert, lunch, Ontbijt, Snack
Keuken: Hollands
Trefwoord: Koolhydraatarme Notenbrood
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 14 plakken
Calorieën: 180kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 150 gram amandelen of hazelnoten - grof gehakt (in een keukenmachine)
  • 90 gram pompoenpitten - geroosterd
  • 40 gram chiazaad
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 30 gram pecans of walnoten - gehakt (in een keukenmachine)
  • 1 eetlepel karwijzaad
  • 0,5 theelepel zout
  • 25 gram gebroken lijnzaad
  • 5 eieren
  • 5 eetlepels kokosolie of olijfolie
  • 45 gram erythritol poeder - OPTIONEEL (voor een zoete variant)

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius. Dit is is erg belangrijk. Heb je de oven niet goed voorverwarmd dan kan het eimengsel naar de bodem zakken en neemt daarbij al het zout mee. Het brood wordt daarnaast rubberig.
  • Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
  • Voeg alle natte ingrediënten toe en meng deze met de droge ingrediënten.
  • Doe het notenmengsel in een ingevet broodblik (30 x 15 cm). Bak gedurende 50 minuten tot een uur. Test met een satéprikker of het brood gaar is. Zet de oven uit en laat het brood volledig afkoelen met de ovendeur op een kier.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 8g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 58mg | Zout: 39mg | Kalium: 204mg | Vezels: 4g | Suiker: 1g | Vitamine A: 90IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 69mg | Ijzer: 2mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

>
Send this to a friend