50mlverse slagroom(eventueel wat extra als garnering)
1/2theelepelzout
1/2theelepelzwarte peper
Instructies
Verhit de olijfolie in een middelgrote tot grote kookpan op middelhoog vuur.
Voeg de gehakte groenten toe aan de pan en bak ze zachtjes gedurende 2 minuten.
Voeg de bouillon toe aan de pan en roer goed door (koude zelfgemaakte bouillon is prima, maar bouillon gemaakt met bouillonpoeder en gekookt water zal het kookproces versnellen).
Roer de basilicumblaadjes door de bouillon en voeg peper en zout toe.
Verhoog het vuur tot de soep kookt en zet het vuur dan laag en doe de deksel op de pan (dit vermindert de verdamping).
Kook de soep gedurende 20 minuten of tot de courgette net gaar is. Hij moet dus niet papperig zijn.
Haal de soep van het vuur en meng de soep met een elektrische staafmixer tot een gladde massa. Als alternatief kan je ook een blender gebruiken. Doe dat dan wel in kleine delen zodat de soep niet over de rand heen stroomt tijdens het blenden.
Als de soep glad is, voeg dan de slagroom toe en gebruik de staafmixer om nog eens goed te mengen. Breng zo nodig op smaak met peper en zout.
Serveer de soep in aparte kommen met nog een beetje room als garnering.