Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Shoarmaschotel van Kip (Lekker & Gezond Recept)
Print

Koolhydraatarme Shoarmaschotel van Kip (Lekker & Gezond Recept)

Hou je van shoarma, maar wil je een gezonde maaltijd? Hier lees je hoe je een koolhydraatarme shoarmaschotel met bloemkoolrijst maakt.
Gang Avondeten, Diner
Keuken Midden-Oosten
Trefwoord Koolhydraatarme kipshoarmaschotel, Shoarmaschotel
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Servings 4 porties
Calories 389kcal

Ingrediënten

Ingrediënten kipshoarma

  • 3-4 kipfilets in reepjes gesneden
  • 1 theelepel Ras E; Hanout kruiden of shoarma kruiden
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine witte ui gesnipperd

Ingrediënten voor de salade

  • 250 gram bloemkoolrijst
  • 1 kleine rode ui grofgesneden
  • 1 gele paprika in reepjes gesneden
  • 1 komkommer in halve manen gesneden
  • 150 gram cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 citroen geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1-2 eetlepel(s) verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Kruid de stukjes kip met de Ras El Hanout of shoarmakruiden, de paprikapoeder, peper en zout. Als je shoarmakruiden gebruikt, voeg dan geen paprikapoeder toe.
  • Verhit een wokpan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie en daarna ui toe. Fruit totdat de ui glazig is.
  • Voeg de kip toe en bak tot deze gaar is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Leg apart op een bord.
  • Gebruik dezelfde wokpan om de bloemkoolrijst in te bakken. Verhit een eetlepel olijfolie en bak daarna de bloemkoolrijst gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Meng ondertussen de rode ui, paprika, komkommer en cherrytomaatjes in een saladekom.
  • Voeg het citroensap, de twee eetlepels olijfolie, een snufje zout en zwarte peper toe en meng goed. Garneer met de gehakte peterselie en zet apart.
  • Als de bloemkoolrijst klaar is, laat deze dan eerst afkoelen. Pak vervolgens 4 kommen en verdeel de bloemkoolrijst over deze kommen. Voeg daarna de kipshoarma toe en verdeel als laatst de salade over de kommen. Sprenkel als laatst wat citroensap over de kipshoarma.

Nutrition

Calorieën: 389kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwitten: 35g | Vet: 22g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 14g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 96mg | Zout: 492mg | Kalium: 1080mg | Vezels: 3g | Suiker: 6g | Vitamine A: 366IU | Vitamine C: 104mg | Calcium: 55mg | Ijzer: 2mg