1theelepelRas E; Hanout kruiden of shoarma kruiden
1theelepelgerookte paprikapoeder
1/2theelepelzout
1/2theelepel zwarte peper
2eetlepelsolijfolie
1kleine witte uigesnipperd
Ingrediënten voor de salade
250grambloemkoolrijst
1kleine rode uigrofgesneden
1gele paprikain reepjes gesneden
1komkommerin halve manen gesneden
150gramcherrytomaatjesgehalveerd
1citroengeperst
3eetlepelsolijfolie
1-2eetlepel(s)verse peterseliefijngehakt
Instructies
Kruid de stukjes kip met de Ras El Hanout of shoarmakruiden, de paprikapoeder, peper en zout. Als je shoarmakruiden gebruikt, voeg dan geen paprikapoeder toe.
Verhit een wokpan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie en daarna ui toe. Fruit totdat de ui glazig is.
Voeg de kip toe en bak tot deze gaar is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Leg apart op een bord.
Gebruik dezelfde wokpan om de bloemkoolrijst in te bakken. Verhit een eetlepel olijfolie en bak daarna de bloemkoolrijst gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.
Meng ondertussen de rode ui, paprika, komkommer en cherrytomaatjes in een saladekom.
Voeg het citroensap, de twee eetlepels olijfolie, een snufje zout en zwarte peper toe en meng goed. Garneer met de gehakte peterselie en zet apart.
Als de bloemkoolrijst klaar is, laat deze dan eerst afkoelen. Pak vervolgens 4 kommen en verdeel de bloemkoolrijst over deze kommen. Voeg daarna de kipshoarma toe en verdeel als laatst de salade over de kommen. Sprenkel als laatst wat citroensap over de kipshoarma.