Gevulde paprika's zijn al een hele tijd populair. Veel mensen willen ze eten en dan het liefst ook zonder koolhydraten.
Vooral mensen met bloedsuikerproblemen of overgewicht zijn opzoek naar een gezond recept die ook nog eens lekker is. Wellicht ben jij hier ook naar opzoek?
Zo ja, dan heb ik goed nieuws voor je. Want in dit recept leer je mijn koolhydraatarme gevulde paprika met Italiaanse kruiden en gehakt.
Zowel lekker als gezond!
More...
Een koolhydraatarme gevulde paprika kun je vullen met alles wat je hartje begeert.
En dat is nu juist het probleem voor veel mensen.
Veel keuze hebben klinkt misschien leuk... maar dat is het in de praktijk zelden.
Want veel mensen vragen zich af:
"Waar kan ik nu het beste mijn paprika mee vullen?"
Daar ga ik je mee helpen. In dit recept gebruik ik een koolhydraatarme vulling met Italiaanse kruiden.
Hierdoor is het zowel lekker als gezond.
Dat is wat je zoekt nietwaar?
En geloof mij, het is vele malen lekker dan welke gevulde paprika dan ook die je kant-en-klaar kunt kopen (zowel bij de AH als Jumbo).
Genoeg gepraat! Tijd om het recept te maken.
Hieronder kun je zien wat je te wachten staat.
De foto's en het recept van de koolhydraatarme gevulde paprika
Al helemaal zin om deze koolhydraatarme gevulde paprika met Italiaanse vulling te maken? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept.
We hebben heel veel gratis recepten die koolhydraatarm zijn. Je kunt ze hier allemaal vinden.
Zoek je nog meer heerlijke recepten? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.
Om het nog lekkerder te maken, kun je het zelfs combineren met onze suikervrije sauzen.
Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Facebook14
- Pinterest87
- Email35
- Facebook Messenger
- 139keer gedeeld
Koolhydraatarme Gevulde Paprika met Italiaanse Vulling
Ingrediënten:
- 4 groene paprika's - schoongemaakt; zaden en toppen verwijderen (de toppen bewaren en fijnsnijden)
- 50 gram uien - fijngesneden
- 30 gram lente-ui - fijngesneden
- 3 knoflookteentjes - fijngehakt
- 450 gram kalkoengehakt - of gehakt naar keuze
- 200 gram tomaten - in kleine blokjes gesneden
- 15 gram verse peterselie - fijngehakt
- 1.5 eetlepel Italiaanse kruiden
- 55 gram gezeefde tomaten passata
- 60 gram geraspte kaas - naar keuze
- 1 theelepel zout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Bak de lente ui en de gesneden toppen van de paprika gedurende vijf minuten in een pan en voeg vervolgens het gehakt toe en rul deze bruin.
- Voeg de ui, knoflook, tomaten, peterselie, Italiaanse kruiden en zout toe en bak gedurende 5 minuten.
- Laat het geheel 5 minuten afkoelen en vul de holle paprika’s met het mengsel.
- Smeer bovenop de gevulde paprika een eetlepel passata en garneer met geraspte kaas. Herhaal dit voor elke paprika.
- Doe de gevulde paprika’s in de oven gedurende ongeveer 20 minuten totdat de kaas een goudbruine kleur heeft.