Koolhydraatarme Nasi met Bloemkoolrijst (Vegetarisch Recept)

Diner

mrt 02
Zin in een heerlijk Aziatisch gerecht? Lees hier hoe je koolhydraatarme nasi goreng maakt op basis van bloemkoolrijst met heerlijke kruiden.
Koolhydraatarme Nasi met Bloemkoolrijst (Vegetarisch Recept)
Koolhydraatarme Nasi met Bloemkoolrijst (Vegetarisch Recept)

Ben je gek op de Oosterse keuken? Dan is dit recept iets voor jou. 

Één van de meest bekende gerechten uit het oosten is toch wel nasi. Het lastige is alleen dat dit gerecht niet bepaald koolhydraatarm is door de grote hoeveelheid rijst die het gerecht bevat.  

In dit recept leer je precies hoe je nasi goreng zelf kunt maken, maar dan wel koolhydraatarm en gezond. De nasi kruiden voeg je zelf toe, dus dit recept is zonder pakjes of zakjes. 

More...

Het voordeel van de meeste oosterse gerechten is dat ze veelal gebruik maken van verse producten. Dus op dat vlak is het echt een gezonde keuken. 

De meeste recepten worden  gemaakt met rijst of noedels. En beide zijn niet ideaal als je diabetes hebt of gewicht wilt verliezen. 

Gelukkig is er een koolhydraatarme en gezonde oplossing voor bedacht:

Rijst gemaakt van bloemkool.
  • Bloemkool bevat minder koolhydraten EN meer vezels dan dat rijst doet. De glycemische index en lading is vele malen lager. Het is dus een ideale vervanger. 

Het recept hieronder is vegetarisch, maar hou je van vlees dan kun je het best kip toevoegen. Verder kun je natuurlijk extra groente toevoegen mocht je meer vezels binnen willen krijgen. 

In dit recept worden twee verse rode pepers gebruikt. Maar hou je niet van pittig eten, dan raad ik je aan deze eerst weg te laten of maar één te gebruiken. 

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om nasi kruiden (van bijvoorbeeld Conimex of Honig) te kopen bij de ah, Jumbo of andere supermarkten, maar dit recept is wel zo lekker en bevat daarom minder zout. 

De foto's en het recept van de koolhydraatarme nasi goreng

Al helemaal zin om deze koolhydraatarme nasi goreng te maken? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept.

koolhydraatarme nasi kruiden

Ben je vegan? Dan kun je dit koolhydraatarme nasi recept ook zonder ei eten. 

Ben je op zoek naar meer rijstgerechten? Kijk dan ook eens naar dit recept waarin ik je op drie manieren bloemkoolrijst leer klaarmaken en kruiden. 

Neem ook eens een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten. Om het nog lekkerder te maken, kun je het zelfs combineren met onze suikervrije sauzen.

koolhydraatarme nasi goreng
Koolhydraatarme Nasi met Bloemkoolrijst (Vegetarisch Recept)

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarme Nasi met Bloemkoolrijst (Vegetarisch Recept)

Koolhydraatarme Nasi met Bloemkoolrijst (Vegetarisch Recept)

Zin in een heerlijk Aziatisch gerecht? Lees hier hoe je koolhydraatarme nasi goreng maakt op basis van bloemkoolrijst met heerlijke kruiden.
5 van 2 stemmen
Recept printen Pin dit recept
Gang: Bijgerecht, Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Indonesisch
Trefwoord: Koolhydraatarme Nasi, Koolhydraatarme Nasi Goreng
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Calorieën: 222kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 30 ml kokosolie
  • 2 knoflookteentjes - fijngehakt
  • 1 kleine ui - fijngesneden
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 eetlepel tamari sojasaus
  • 4 eieren
  • 1 lente-ui - in dunne ringen gesneden
  • 1 groene paprika - in blokjes gesneden
  • 1 rode chilipepers - in plakjes gesneden
  • Peper en zout

Zo maak je het:

  • Verhit een grote wok of koekenpan en voeg de kokosolie toe. Voeg de knoflook, ui, kurkuma, gemberpoeder en komijn toe als de olie heet is en bak gedurende enkele minuten.
  • Voeg de bloemkoolrijst, koolzaadolie en tamari toe. Bak gedurende 4 minuten mee.
  • Breek de helft van de eieren in de pan en laat het even opstijven voordat je gaat roeren. Laat het eiwit gaar worden.
  • Voeg de lente-uitjes, paprika en chilipepers toe. Meng alles goed door en breng eventueel extra op smaak met wat tamari sojasaus of wat zout.
  • Bak de andere 2 eieren gaar in een andere grote koekenpan in kokosolie op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de Nasi Goreng met de eieren, garneer eventueel met extra lente-uitjes en rode chilipepers.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 222kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 16g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 4g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 327mg | Zout: 219mg | Kalium: 955mg | Vezels: 6g | Suiker: 7g | Vitamine A: 976IU | Vitamine C: 179mg | Calcium: 118mg | Ijzer: 4mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

>
Send this to a friend