Koolhydraatarme Zalm in Knoflookboter met Asperges

Diner

mei 05
Heb je zin in een koolhydraatarm zalm recept als diner? Dan is dit recept voor jou. Lees hier hoe je hem maakt.
Koolhydraatarme Zalm in Knoflookboter met Asperges (recept)
Koolhydraatarme Zalm in Knoflookboter met Asperges (recept)

Zoek je een lekker gerecht met zalm voor het diner, die ook nog eens koolhydraatarm is? Dan ben je hier op de juiste website.  

Dit koolhydraatarme zalm recept is makkelijk te maken, smaakt heerlijk en is ideaal voor als je op dieet bent. Daarnaast bevat het een ideale combinatie van voedingsstoffen waardoor je flink verzadigd raakt. 

Dit gerecht bevat de ideale ingrediënten om je bloedsuiker te stabiliseren en/of gewicht te verliezen. 

More...

De meeste zalmgerechten worden gemaakt met een koolhydraatbron zoals:

  • Aardappels
  •  Couscous
  • Pasta

Wanneer jij je diabetes wilt verbeteren of wilt afvallen dan zijn deze koolhydraatbronnen niet aan te raden. 

Ze verhogen je bloedsuiker in een rap tempo en zorgen ervoor dat je meer groeihormonen aanmaakt waardoor je moeilijk kunt afvallen. 

En dat zou erg zonde zijn aangezien zalm van zichzelf één van de meeste voedzame en gezonde producten op aarde is. 

Zalm bevat de namelijk omega-3-vetzuren. Deze vetzuren werken ontstekingsremmend en hebben allemaal positieve werkingen op het lichaam. 

Er zijn maar weinig producten die deze gezonde vetzuren bevatten.

Het liefst krijg je zoveel mogelijk van deze gezonde vetzuren binnen, maar dat is nogal lastig aangezien deze vetzuren altijd samen voorkomen met omega-6-vetzuren en deze zijn juist ontstekingsbevorderend. Ze komen dus zo goed als altijd in een verhouding voor waarbij omega 6 vetzuren de overhand hebben. 

Zalm is één van de weinige producten die meer omega-3-vetzuren dan omega-6-vetzuren heeft. Dat maakt dit product dus zo gezond.​

Om makkelijk extra omega-3-vetzuren binnen te krijgen kun je (gerookte) zalm ook nog op andere manieren in gerechten verwerken. Hierbij kun je denken aan:

  • Een zalmsalade met avocado. Dan heb je een voedzame, vetrijke en koolhydraatarme maaltijd. 
  • Zalm die je verwerkt in een koolhydraatarme quiche met spinazie. 
  • Een koolhydraatarme omelet met gerookte zalm als ontbijt. 

Genoeg over die vetzuren en op naar het recept. Dit recept wordt bereid in de oven en is dus eigenlijk een soort van ovenschotel.

Zin om deze koolhydraatarme zalm met asperges te maken? Kijk hieronder wat je te wachten staat.

De foto's en het recept van de koolhydraatarme zalm in knoflookboter

Al helemaal zin om deze koolhydraatarme zalm ovenschotel te maken? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept. 

Koolhydraatarme zalm oven diner
koolhydraatarme zalm dieet

Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast dit koolhydraatarme zalm recept? Wellicht is deze koolhydraatarme kip ovenschotel wat voor je. 

Zoek je nog meer heerlijke recepten? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.

Om het nog lekkerder te maken, kun je het zelfs combineren met onze suikervrije sauzen.

Koolhydraatarme Zalm in Knoflookboter met Asperges (recept)

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarme Zalm in Knoflookboter met Asperges (recept)

Koolhydraatarme Zalm In Knoflookboter Met Asperges

Heb je zin in een koolhydraatarm zalm recept als diner? Dan is dit recept voor jou. Lees hier hoe je hem maakt.
5 van 3 stemmen
Recept printen Pin dit recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans, Mediterraan
Trefwoord: Diner
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 17 minuten
Porties: 4 porties
Calorieën: 281kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 700-800 gram zalm - gesneden in 4 filets
  • 450 gram asperges - schoongemaakt
  • 3 knoflokteentjes - fijngehakt
  • 100 gram roomboter - gesmolten
  • 1 eetlepel verse peterselie - fijngehakt
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 0,5 theelepel peper
  • 4 citroenschijfjes

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Vet een bakplaat in of gebruik bakpapier.
  • Leg de zalmfilets in het midden van de bakplaat en laat wat ruimte tussen elke filet.
  • Leg de asperges rondom de zalm op de bakplaat.
  • Meng de gesmolten boter, knoflook, peterselie en uienpoeder. Besprenkel de zalm en asperges met het botermengsel.
  • Bestrooi de zalm en de asperges met peper en zout en leg 1 citroenschijfje over elke zalmfilet.
  • Bak gedurende voor 12 tot 15 minuten in de oven en serveer onmiddellijk.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 281kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwitten: 38g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 2g | Cholesterol: 96mg | Zout: 177mg | Kalium: 1119mg | Vezels: 3g | Suiker: 3g | Vitamine A: 942IU | Vitamine C: 17mg | Calcium: 57mg | Ijzer: 4mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

>
Send this to a friend