Soms heb je zin in een koolhydraatarm ontbijt wat iets meer is dan een gekookt eitje of kommetje yoghurt. Dat is leuk... maar wat moet je dan maken?
Een lekker koolhydraatarm ontbijt maken kan nogal een uitdaging zijn. Want als je geen brood of pannenkoeken wilt/kunt eten, blijft er heel weinig over.
Gelukkig heb ik hier een overheerlijk recept voor je met pesto, kaas, bouillon en kruidige worst.
Heerlijk om voor jezelf (en je gezin) te maken in het weekend - vooral als je iedereen flink wilt verwennen... inclusief jezelf natuurlijk.
More...
Dit recept is ideaal als je even wat meer tijd en zin hebt om een ontbijt te maken.
Vooral handig dus in het weekend als je net iets anders wilt eten om je eetpatroon een beetje af te wisselen.
Wat het recept lekker maakt, is dat je verschillende ingrediënten gebruikt die veel smaak geven:
Al met al een lekker combinatie die ook nog eens gezond is. Vooral als je diabetes type 2 hebt of iets aan je gewicht wilt doen..
Wat kun je nog meer wensen van een koolhydraatarm ontbijt uit de oven?
De foto's en het recept van het koolhydraatarme ontbijt
Al helemaal zin om dit koolhydraatarm ontbijt recept te maken? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept.
Zoek je nog meer hartige koolhydraatarme ontbijten? Wellicht zijn deze muffins van eieren ook wat voor je. Ook ideaal om mee te ontbijten.
Zoek je nog meer heerlijke recepten? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.
Om het nog lekkerder te maken, kun je het zelfs combineren met onze suikervrije sauzen.
Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Facebook36
- Pinterest48
- Email16
- Facebook Messenger
- 102keer gedeeld
Koolhydraatarm Ontbijt Recept met Ei & Chipolata Worst (Uit De Oven)
Ingrediënten:
- 450 gram chipolata worst - kip, rund of varken
- 4 eieren
- 150 ml groentebouillon
- 85 gram geraspte Parmezaanse kaas - of een andere geraspte kaas
- 30 gram pesto
- 30 gram paprika - gesneden
- 4 theelepels pijnboompitten - fijngehakt
- 0.5 theelepel zout
- zwarte peper - naar smaak
- verse basilicum - optioneel voor garnering
Zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal van ongeveer 20x20 cm in.
- Bak de worst op middelhoog vuur door regelmatig te roeren tot een goudbruine kleur. Giet het overtollige vet af en verdeel de worstjes in de ovenschaal.
- Meng alle resterende ingrediënten, behalve de pijnboompitten en basilicum, samen in een grote kom. Giet het mengsel over de worst.
- Bak de eieren ongeveer 30 tot 35 minuten.
- Garneer met de pijnboompitten en basilicum.