Gezonde Koolhydraatarme Aspergesoep (Vegetarisch of met Zalm)

Diner

okt 26
Ben je op zoek naar een gezond recept voor soep? Misschien is deze koolhydraatarme aspergesoep zonder bloem iets voor jou.
Gezonde Koolhydraatarme Aspergesoep (Vegetarisch of met Zalm)
Gezonde Koolhydraatarme Aspergesoep (Vegetarisch of met Zalm)

Een soep is de ideale maaltijd om op verschillende momenten van de dag te eten. Zowel als lunch, tussendoortje of als avondmaal kun je ervan genieten. 

Ben jij een echte soepliefhebber, dan is dit recept misschien wel iets voor jou. Hieronder laat ik je precies zien hoe je een overheerlijke koolhydraatarme aspergesoep maakt. 

Deze soep is in de basis vegetarisch, maar je kunt zelf altijd vlees of vis toevoegen als je dat liever hebt. Aspergesoep gaat erg goed samen met gerookte zalm, spekjes en met ham.

More...

Ben je even helemaal klaar met de standaard tomatensoep of groentesoep en ben je een liefhebber van asperges? Dan zit je met deze soep dus zeker goed. 

De koolhydraatarme aspergesoep is in de basis erg simpel en bevat naast de groene asperges voornamelijk kruiden en verse room. Maar verder kun je zelf allerlei producten aan de soep toevoegen die je lekker vindt. Je kunt het zo gek niet bedenken. 

De aspergesoep in dit recept is koolhydraatarm en maak je zonder pakjes. Je vraagt je misschien af hoe je een aspergesoep koolhydraatrijk kunt maken en dat is een hele goede vraag. Je moet het wel flink verpesten wil je deze soep ongezond maken. 

Het enige wat de gemiddelde aspergesoep ongezond maakt is de bloem die er wordt gebruikt om de soep te binden. 

Dat is niet aan te raden als je wilt afvallen of als jij je bloedsuiker onder controle wilt houden. 

  • Deze koolhydraatarme aspergesoep is dus zonder bloem. Wil je de soep toch iets dikker maken/binden dan kun je het best Johannesbroodpitmeel gebruiken. 

De soep is dus ideaal als je koolhydraatarm eet, gewicht wilt verliezen of diabeet bent

Je hoeft de asperges niet eerst te schillen. Schoonmaken is voldoende. 

De foto's en het recept van de koolhydraatarme aspergesoep

Al helemaal zin om deze koolhydraatarme aspergesoep te maken? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze lekkere aspergesoep.

aspergesoep schillen
koolhydraatarme aspergesoep maken

Eet je op dit moment caloriearm, dan kun je er ook voor kiezen deze aspergesoep zonder room te maken.

Wil je naast deze soep ook nog genieten van een koolhydraatarme tomatensoep? Klik dan hier om naar het gratis recept te gaan.

Zoek je meer koolhydraatarme recepten, neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.

Gezonde Koolhydraatarme Aspergesoep (Vegetarisch of met Zalm)
aspergesoep maken

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Gezonde Koolhydraatarme Aspergesoep (Vegetarisch of met Zalm)

Gezonde Koolhydraatarme Aspergesoep (Vegetarisch of met Zalm)

Ben je op zoek naar een gezond recept voor soep? Misschien is deze koolhydraatarme aspergesoep zonder bloem iets voor jou.
5 van 3 stemmen
Recept printen Pin dit recept
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Frans, Nederlands
Trefwoord: Koolhydraatarme Aspergesoep
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4
Calorieën: 143kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 700 ml groentebouillon - (1 bouillonblokje)
  • 30 gram roomboter - ongezouten
  • 200 gram asperges - gewassen en gesneden
  • 1 knoflookteentje - gehakt
  • 1 kleine ui - fijngesneden
  • 80 ml verse kookroom
  • 0.5 theelepel zout
  • 0.5 theelepel zwarte peper

Zo maak je het:

  • Verhit een kookpan op middelhoog vuur. Voeg de roomboter toe en bak de gesneden ui en knoflook in 5 minuten goubruin.
  • Voeg de asperge toe aan de pan en bak deze gedurende 5 minuten mee.
  • Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel koken. Zodra het water kookt zet je het vuur laag en laat je de soep sudderen gedurende 5 minuten.
  • Doe de soep in een blender/keukenmachine of gebruik een staafmixer en meng het geheel kort.
  • Doe de soep in een schone pan en roer de verse room erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer direct (geschikt voor 4 soepkommen).

Tip:

Hou je van zalm? Dan kun je bij de laatste stap plakjes gerookte zalm toevoegen. 

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 143kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 2g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 8g | Cholesterol: 44mg | Zout: 811mg | Kalium: 116mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g | Vitamine A: 1232IU | Vitamine C: 3mg | Calcium: 25mg | Ijzer: 1mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

Share via
>