Gezonde Koolhydraatarme Burrito van Courgette

Diner

jan 23
Zoek je een gezonde koolhydraatarme burrito voor je diner? In dit recept leer je Mexicaans kunt avondeten en het tegelijkertijd koolhydraatarm kunt houden.
Koolhydraatarme Burrito met Courgette
Koolhydraatarme burrito

Mexicaans eten is heerlijk! Wie vindt het nou niet lekker?

En één van de lekkerste dingen die je kunt eten zijn burrito's. Helaas bestaat een flink deel van een burrito uit een koolhydraatrijke tortilla. En dat is helaas niet zo gezond.

Het bevat vrij veel koolhydraten en erg weinig vezels. Niet ideaal als je koolhydraatarm wilt eten.

Daarom heb ik hier een lekker en gezond recept voor een koolhydraatarme burrito voor je. Perfect voor als je koolhydraatarm wilt dineren zonder jezelf de Mexicaanse keuken te ontnemen. 

More...

Dit recept kun je ook combineren met onze koolhydraatarme tortilla's.


Bekijk de onderstaande foto's om te zien wat je te wachten staat.

Foto's en recept van de koolhydraatarme burrito

Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme burrito.

koolhydraatarm Mexicaans diner

Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast deze koolhydraatarme burrito? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.

koolhydraatarme burrito

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarme Burrito met Courgette

Gevulde Koolhydraatarme Burrito van Courgette

Zoek je een gezonde koolhydraatarme burrito voor je diner? In dit recept leer je Mexicaans kunt avondeten en het tegelijkertijd koolhydraatarm kunt houden.
4.86 van 7 stemmen
Recept printen Pin dit recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Burrito, Koolhydraatarme Burrito, Mexicaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 2 personen
Calorieën: 985kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 3 courgette - in de lengte gehalveerd

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0,5 ui
  • 2 knoflookteentjes - fijngesneden
  • 500 gram rundergehakt
  • 70 gram zwarte bonen
  • 70 gram tomaten - gehakt
  • 70 gram maïskorrels
  • 100 gram geraspte kaas naar keuze
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel komijnpoeder
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht). Hol de halve courgettes uit (leg de vulling opzij) en besprenkel met olijfolie, zout en peper. 
  • Bak de courgettes gedurende 10 minuten in de oven.
  • Verhit op middelhoog vuur een pan met olijfolie en bak hierin de uien en courgette-vulling gedurende 5 minuten. Voeg vervolgens de knoflook en het gehakt toe en bak gaar. Giet eventueel overtollig vocht af.
  • Voeg de chilipoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, zwarte bonen, tomaten en maïs toe en bak het geheel voor 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Vul de uitgeholde courgettes met het gehaktmengsel. Garneer dit met de kaas en bak nogmaals voor 15 minuten in de oven.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 985kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 63g | Vet: 69g | Verzadigd vet: 30g | Cholesterol: 230mg | Zout: 644mg | Kalium: 1799mg | Vezels: 7g | Suiker: 11g | Vitamine A: 1651IU | Vitamine C: 63mg | Calcium: 477mg | Ijzer: 7mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

>

Send this to a friend