Mexicaans eten is heerlijk! Wie vindt het nou niet lekker?
En één van de lekkerste dingen die je kunt eten zijn burrito's. Helaas bestaat een flink deel van een burrito uit een koolhydraatrijke tortilla. En dat is helaas niet zo gezond.
Het bevat vrij veel koolhydraten en erg weinig vezels. Niet ideaal als je koolhydraatarm wilt eten.
Daarom heb ik hier een lekker en gezond recept voor een koolhydraatarme burrito voor je. Perfect voor als je koolhydraatarm wilt dineren zonder jezelf de Mexicaanse keuken te ontnemen als je diabetes type 2 hebt.
More...
Dit recept kun je ook combineren met onze koolhydraatarme tortilla's.
Bekijk de onderstaande foto's om te zien wat je te wachten staat.
Foto's en recept van de koolhydraatarme burrito
Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme burrito.
Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast deze koolhydraatarme burrito? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.
Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Facebook136
- Pinterest126
- Email53
- Facebook Messenger
- 319keer gedeeld
Gevulde Koolhydraatarme Burrito van Courgette
Ingrediënten:
- 3 courgette - in de lengte gehalveerd
- 2 eetlepels olijfolie
- 0,5 ui
- 2 knoflookteentjes - fijngesneden
- 500 gram rundergehakt
- 70 gram zwarte bonen
- 70 gram tomaten - gehakt
- 70 gram maïskorrels
- 100 gram geraspte kaas naar keuze
- 0,5 theelepel chilipoeder
- 0,5 theelepel komijnpoeder
- 0,5 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht). Hol de halve courgettes uit (leg de vulling opzij) en besprenkel met olijfolie, zout en peper.
- Bak de courgettes gedurende 10 minuten in de oven.
- Verhit op middelhoog vuur een pan met olijfolie en bak hierin de uien en courgette-vulling gedurende 5 minuten. Voeg vervolgens de knoflook en het gehakt toe en bak gaar. Giet eventueel overtollig vocht af.
- Voeg de chilipoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, zwarte bonen, tomaten en maïs toe en bak het geheel voor 5 minuten op middelhoog vuur.
- Vul de uitgeholde courgettes met het gehaktmengsel. Garneer dit met de kaas en bak nogmaals voor 15 minuten in de oven.