Een tortilla gaat hand in hand met de Mexicaanse keuken. Helaas bevatten reguliere tortilla's uit de supermarkt veel te veel koolhydraten.
Betekent dit dat je nooit meer een heerlijke burrito zou kunnen eten? Natuurlijk niet!
In dit recept leer jij hoe je een koolhydraatarme tortilla kunt maken van kokosmeel. Het recept is erg makkelijk én smakelijk.
More...
Kokosmeel is een gezonde vervanger van 'gewoon' meel. Het is wellicht de gezondste meelvervanger die je kunt gebruiken in de keuken. Vooral voor je bloedsuiker en diabetes type 2.
Combineer jij deze gezonde koolhydraatarme tortilla's samen met een lekkere vulling?
Dat heb je een geslaagde maaltijd!
Klaar om dit recept te maken? Neem dan eerst een kijkje naar de onderstaande foto's om te kijken wat voor lekkers jou te wachten staat.
Foto's en recept van de koolhydraatarme tortilla
Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme tortilla's.
Wil je het nog lekkerder maken? Combineer deze tortilla's dan moet ons koolhydraatarm Mexicaanse burrito's gerecht. Dan krijg je een super gezond gerecht wat je bloedsuiker nauwelijks zal laten stijgen.
Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast deze koolhydraatarme tortilla's? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.
Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Facebook43
- Pinterest212
- Email37
- Facebook Messenger
- 295keer gedeeld
Koolhydraatarm Tortilla Recept van Kokosmeel
Ingrediënten:
- 4 eiwitten - van grote eieren
- 30 - 40 gram kokosmeel - hoeveelheid hangt van het soort kokosmeel af
- 5 eetlepels water
- 1 gram bakpoeder
- 1 gram knoflookpoeder - optioneel
- 1 gram uienpoeder - optioneel
- 1 gram chilipoeder - optioneel
- 1 gram zout
Zo maak je het:
- Doe de eiwitten, het kokosmeel, bakpoeder, zout en water in een kom en meng goed.
- Optioneel: voeg de knoflookpoeder, uienpoeder en chilipoeder toe en meng dit door het mengsel.
- Verwarm een kleine koekenpan op laag vuur. Wacht tot de pan warm is en vet deze in met wat roomboter.
- Doe nu een klein deel (een juslepel) van het beslag in de pan en verspreid het beslag door de pan door een ronddraaiende beweging te maken.
- Bak beide kanten van de tortilla's in enkele minuten goudbruin.
- Tip: Is de eerste tortilla niet dun genoeg (lijkt hij meer op een pannenkoek)? Voeg dan extra water toe aan het mengsel.
Zelf wrap maken met kokosmeel. Moest wel veel meer water door dan op recept(ik had gehalveerd en hele fijne kokosmeel?!) Met baking soda en iets zuurtje en italiaanse kruiden. Hij viel uit elkaar. Alles op bord met tomaat, komkommer en cottage cheese. En toen toch verrassend lekker resultaat
Dat zou zeker kunnen. Het ene kokosmeel is het andere niet dus dat kan verschillen geven :). Fijn dat het geeft gesmaakt!
Vraag hebben jullie kookboeken voor iPad dus elektronisch digitaal?
Al onze kookboeken zijn ook in digitale vorm beschikbaar. Het beste is om ons hier een mailtje over te sturen zodat wij je meer informatie kunnen geven.