Gezond Koolhydraatarm Tortilla Recept

Diner

jan 31
Wil je zelf tortilla's maken omdat normale tortilla's ongezond zijn? Leer hier een gezond koolhydraatarm tortilla recept! Ideaal om burrito's mee te maken. Geniet volop van de Mexicaanse keuken met dit makkelijke recept.
koolhydraatarme tortilla van kokosmeel
koolhydraatarme tortilla van kokosmeel

Een tortilla gaat hand in hand met de Mexicaanse keuken. Helaas bevatten reguliere tortilla's uit de supermarkt veel te veel koolhydraten. 

Betekent dit dat je nooit meer een heerlijke burrito zou kunnen eten? Natuurlijk niet!

In dit recept leer jij hoe je een koolhydraatarme tortilla kunt maken van kokosmeel. Het recept is erg makkelijk én smakelijk.

More...

Kokosmeel is een gezonde vervanger van 'gewoon' meel. Het is wellicht de gezondste meelvervanger die je kunt gebruiken in de keuken. Vooral voor je bloedsuiker en diabetes type 2.

Combineer jij deze gezonde koolhydraatarme tortilla's samen met een lekkere vulling?

Dat heb je een geslaagde maaltijd!

Klaar om dit recept te maken? Neem dan eerst een kijkje naar de onderstaande foto's om te kijken wat voor lekkers jou te wachten staat.

Foto's en recept van de koolhydraatarme tortilla

Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme tortilla's.

Wil je het nog lekkerder maken? Combineer deze tortilla's dan moet ons koolhydraatarm Mexicaanse burrito's gerecht. Dan krijg je een super gezond gerecht wat je bloedsuiker nauwelijks zal laten stijgen.

Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast deze koolhydraatarme tortilla's? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.

koolhydraatarme tortilla's van kokosmeel
koolhydraatarme tortilla van kokosmeel

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


koolhydraatarme tortilla van kokosmeel

Koolhydraatarm Tortilla Recept van Kokosmeel

Wil je zelf tortilla's maken omdat normale tortilla's ongezond zijn? Leer hier een gezond koolhydraatarm tortilla recept! Ideaal om burrito's mee te maken. Geniet volop van de Mexicaanse keuken met dit makkelijke recept.
4.17 van 6 stemmen
Recept printen Pin dit recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Tortilla, Tortilla's
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 8 tortilla's
Calorieën: 21kcal
Auteur: Ben Kuiper

Ingrediënten:

  • 4 eiwitten - van grote eieren
  • 30 - 40 gram kokosmeel - hoeveelheid hangt van het soort kokosmeel af
  • 5 eetlepels water
  • 1 gram bakpoeder
  • 1 gram knoflookpoeder - optioneel
  • 1 gram uienpoeder - optioneel
  • 1 gram chilipoeder - optioneel
  • 1 gram zout

Zo maak je het:

  • Doe de eiwitten, het kokosmeel, bakpoeder, zout en water in een kom en meng goed.
  • Optioneel: voeg de knoflookpoeder, uienpoeder en chilipoeder toe en meng dit door het mengsel.
  • Verwarm een kleine koekenpan op laag vuur. Wacht tot de pan warm is en vet deze in met wat roomboter.
  • Doe nu een klein deel (een juslepel) van het beslag in de pan en verspreid het beslag door de pan door een ronddraaiende beweging te maken.
  • Bak beide kanten van de tortilla's in enkele minuten goudbruin.
  • Tip: Is de eerste tortilla niet dun genoeg (lijkt hij meer op een pannenkoek)? Voeg dan extra water toe aan het mengsel.

Tip:

Omdat je geen 'normaal' meel gebruikt, zullen deze tortilla's meer als crêpes aanvullen dan echte tortilla's. Goed om even te weten 🙂

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 21kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 2g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Zout: 57mg | Kalium: 24mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 9IU | Calcium: 7mg | Ijzer: 1mg

About the Author

Ben Kuiper is een farmaceut, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

  • hannelore den boer schreef:

    Zelf wrap maken met kokosmeel. Moest wel veel meer water door dan op recept(ik had gehalveerd en hele fijne kokosmeel?!) Met baking soda en iets zuurtje en italiaanse kruiden. Hij viel uit elkaar. Alles op bord met tomaat, komkommer en cottage cheese. En toen toch verrassend lekker resultaat

    • Ben Kuiper schreef:

      Dat zou zeker kunnen. Het ene kokosmeel is het andere niet dus dat kan verschillen geven :). Fijn dat het geeft gesmaakt!

  • Gerard schreef:

    Vraag hebben jullie kookboeken voor iPad dus elektronisch digitaal?

    • Marloes Schuurman schreef:

      Al onze kookboeken zijn ook in digitale vorm beschikbaar. Het beste is om ons hier een mailtje over te sturen zodat wij je meer informatie kunnen geven.

  • Share via
    >