Lekkere Koolhydraatarme Indiase Curry met Kip (Gezond Recept)

Diner

nov 13
Koolhydraatarme Indiase Curry met Kip (Gezond Recept)

Hou je van buitenlands gekruid eten? Dan is het zeker de moeite waard om de Indiase keuken eens uit te proberen.

Iedereen kent de Indiase keuken wel van de curry madras of de Tikka Masala, maar de Indiase keuken kent nog veel meer lekkere gerechten. 

Veel mensen denken dat Indiaas eten over het algemeen erg ongezond is. Maar het tegendeel is waar als je de juiste ingrediënten kiest. 

In dit recept lees je hoe je een koolhydraatarme Indiase curry maakt op basis van gezonde ingrediënten. 

More...

De Indiase keuken maakt gebruik van veel kruiden en groenten. Daarom bevatten Indiase gerechten veel antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels.  En dat is tevens de reden waarom Indiaas eten over het algemeen zo gezond is. 

Tuurlijk heeft ook de Indiase keuken ongezonde producten zoals:

  • Witte rijst, deegwaren en naan

Maar dat is het dan ook wel. 

Het recept hieronder bevat natuurlijk geen witte rijst. Witte rijst hoort niet thuis in het koolhydraatarme eetpatroon aangezien het je bloedsuiker flink verhoogd en je dus niet helpt bij het afvallen of bij het stabiel houden van je bloedsuiker. 

Tevens zijn er in de supermarkt veel kant-en-klare currypasta's te verkrijgen. Ook deze zijn niet ideaal omdat daar vaak suikers of ongezonde vetten aan zijn toegevoegd. Terwijl een Indiase curry heel simpel te maken is met de juiste kruiden en specerijen. 

De koolhydraatarme Indiase curry van dit recept bevat veel kruiden, groenten en vlees. Dat maakt deze curry erg gezond. 

Ben je vegetarisch of vegan?

Eet je liever een koolhydraatarme vegetarische curry, dan kun je de kip gewoon uit het recept laten of vervangen door paneer. Dit is een typische Indiase kaas.


Eet je veganistisch? dan kun je de kookroom vervangen door kokosroom. En de roomboter vervangen door kokosolie. En ik raad je aan kikkererwten of linzen toe te voegen zodat de curry je wat meer verzadigd. Ook dit is heel gebruikelijk in India. 

Hou je niet zo van pittig eten en zoek je dus een milde curry? Dan raad ik je aan de peper te halveren of gewoon weg te laten. Maar in principe valt de pittigheid van deze curry mee. 

Waar kun je deze curry goed mee combineren? Zoals ik hierboven al aangaf is witte rijst niet verstandig. Je kunt de witte rijst gewoon vervangen door bloemkoolrijst. Zoek je nog een lekker recept voor bloemkoolrijst, klik dan hier om naar het recept te gaan

De foto's en het recept van de koolhydraatarme Indiase curry

Krijg je ook al zo'n trek na het zien van deze foto's? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van de koolhydraatarme Indiase curry.

Indiase curry pasta

Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast deze koolhydraatarme Indiase curry?

Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.

Om het nog lekkerder te maken, kun je het zelfs combineren met onze suikervrije sauzen.

Indiase curry recept
Indiase curry madras

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarme Indiase Curry met Kip (Gezond Recept)

Koolhydraatarme Indiase Curry met Kip (Gezond Recept)

Ben jij op zoek naar een Indiase curry, maar ben je op dieet? In dit recept leer je hoe je een lekkere koolhydraatarme Indiase curry maakt.
5 van 3 stemmen
Recept printen Pin dit recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: Indiase curry, Koolhydraatarme Indiase Curry
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 8
Calorieën: 293kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 1 kleine ui - fijngehakt
  • 1 groene peper - fijngehakt
  • 3 knoflookteentjes - fijngehakt
  • 2,5 cm gember - fijngehakt
  • 50 gram verse koriander - fijngehakt
  • 50 gram roomboter
  • 2 theelepels kurkuma poeder
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 30 gram tomatenpuree
  • 1 kilogram kippendijen
  • 230 gram kookroom

Zo maak je het:

  • Laat de roomboter smelten in een pan en bak vervolgens de ui, peper, knoflook, gember en koriander 10 minuten op een laag vuurtje.
  • Voeg de kurkuma en komijn toe en bak gedurende 5 minuten.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer het geheel kort door. Voeg de kippendijfilets toe en kook het geheel voor 10 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de kookroom en het zout toe en laat de curry voor 20 tot 25 minuten sudderen op een laag vuurtje.
  • Serveer de curry direct met het recept van deze lekkere bloemkoolrijst.

Tip:

Je kan er ook voor kiezen om een keukenmachine te gebruiken om de ingrediënten fijn te hakken.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 293kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 18g | Vet: 23g | Verzadigd vet: 8g | Cholesterol: 118mg | Zout: 179mg | Kalium: 319mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 718IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 22mg | Ijzer: 1mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

>
Send this to a friend