Koolhydraatarme Ovenschotel met Spinazie & Spekjes (Gezond Recept)

Diner

sep 27
Koolhydraatarme Ovenschotel met Spinazie & Spekjes (Gezond Recept)

Heb je diabetes en ben je op zoek naar een lekker ovenschotel gerecht? Dan is dit recept wellicht iets voor jou. 

De basis van dit recept is koolhydraatarm en erg gezond. Je kunt daarnaast zelf toevoegen wat jij lekker vindt. 

De basis van deze koolhydraatarme ovenschotel is: spinazie, room en spekjes. 

More...

Een ovenschotel is een hele handige manier om gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Vooral als je koolhydraatarm eet. 

  • Je kunt van alles toevoegen aan een ovenschotel. Het enige wat je moet vermijden zijn koolhydraatbronnen zoals pasta, rijst en aardappels. 

De ovenschotel van dit recept is op basis van spinazie, roomkaas, kaas, spekjes en kruiden. Maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. 

Ben je juist gek op feta en champignons? Dan voeg je die toe. Ben je gek op vlees dan kun je gehakt of kip toevoegen voor een grotere maaltijd. Een andere lekkere combinatie is een ovenschotel met spinazie en zalm. 

Pas op

Zorg er dus voor dat je geen aardappelen toevoegt aangezien deze niet koolhydraatarm zijn. Hetzelfde geldt voor zoete aardappel. Zoete aardappel mag dan meer vezels bevatten, het bevat tegelijkertijd ook meer koolhydraten. Dus daar schiet je weinig mee op. 

Dit gerecht kunt je ook zien als bijgerecht en er dus nog een salade, wat peulvruchten of een puree van knolselderij of pastinaak naast maken. 

Genoeg over al deze heerlijke ingrediënten, op naar deze koolhydraatarme ovenschotel met spinazie. 

De foto's en het recept van de koolhydraatarme ovenschotel met spinazie

Al helemaal zin om deze koolhydraatarme hartige taart te maken? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept. 

ovenschotel spinazie spekjes

In deze koolhydraatarme ovenschotel met spinazie heb ik gebruik gemaakt van roomkaas naturel, maar je kunt ook kiezen voor roomkaas met kruiden of Boursin. Hetzelfde geldt voor de geraspte kaas. Ook die kun je vervangen door elke denkbare kaas die je lekker vindt. 

Naast dit recept heb ik ook een recept voor een koolhydraatarme hartige taart zonder deeg. Klik hier om naar het recept te gaan. 

Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast deze koolhydraatarme ovenschotel met spinazie? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.

ovenschotel met verse spinazie
Koolhydraatarme Ovenschotel met Spinazie & Spekjes (Gezond Recept)

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarme Ovenschotel met Spinazie & Spekjes (Gezond Recept)

Koolhydraatarme Ovenschotel met Spinazie & Spekjes (Gezond Recept)

Ben je op zoek naar een koolhydraatarme ovenschotel? In dit recept leer je hoe je een ovenschotel met spinazie, roomkaas en spekjes maakt.
5 van 1 stem
Recept printen Pin dit recept
Gang: Avondeten, Diner
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Koolhydraatarme ovenschotel met spinazie, Ovenschotel met spinazie
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 6 porties
Calorieën: 297kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 450 gram spinazie
  • 230 gram roomkaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 170 gram geraspte kaas
  • 4 plakken uitgebakken spek

Zo maak je het:

  • Verhit de olijfolie in een grote wokpan en verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plakken spek goed uitgebakken en daardoor knapperig zijn. Leg deze apart op wat keukenrol en snijd in kleine stukjes.
  • Voeg de spinazie aan de pan toe (dat kan eventueel ook in delen) en bak op medium hoog vuur tot de spinazie geslonken is.
  • Voeg de roomkaas, ui en knoflook toe en roer tot de roomkaas is gesmolten. Voeg vervolgens de helft van de geraspte kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal van het vuur. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en doe het spinaziemengsel in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en het verkruimelde spek. Bak gedurende 20 minuten in de oven.

Tip:

Dit gerecht kun je heel goed als bijgerecht eten.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 297kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 14g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 14g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 78mg | Zout: 473mg | Kalium: 536mg | Vezels: 2g | Suiker: 2g | Vitamine A: 7834IU | Vitamine C: 21mg | Calcium: 318mg | Ijzer: 2mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

Share via
>