Geroosterde Koolhydraatarme Paprikasoep (Simpel & Gezond Recept)

Diner

okt 05
Geroosterde Koolhydraatarme Paprikasoep (Simpel & Gezond Recept)

Ben je gek op soep, maar wil je eens iets anders dan tomaten- of groentesoep? Misschien is deze koolhydraatarme paprikasoep dan iets voor jou. 

De paprika's uit dit recept worden eerst in de oven geroosterd waardoor ze een zoetere en geroosterde smaak krijgen. 

Ben je benieuwd naar dit geroosterde koolhydraatarme paprikasoep recept? Lees hieronder hoe je hem maakt. 

More...

Paprika's zijn over het algemeen een gezonde groente en bijna iedereen vindt ze erg lekker. Toch worden ze niet vaak voor een soep gebruikt, terwijl dit wel erg lekker kan zijn. 

  • Paprika is een koolhydraatarme groente en bevat veel vitamine C.

Zo bevat de paprika 3 keer zoveel vitamine C als een sinaasappel en toch denken mensen als eerst aan sinaasappel(sap) als ze een vitamine C tekort hebben. Paprika's zijn een veel betere optie omdat ze ook nog eens veel minder suiker bevatten dan een sinaasappel.

Mocht je een beetje grieperig zijn, dan is deze gezonde paprikasoep ideaal voor die extra vitamine C boost.

De soep moet natuurlijk wel op smaak gebracht worden en dat doe je door gebruik te maken van ui, knoflook en kruiden. Er wordt cayennepeper in dit recept gebruikt. Mocht je gek zijn op een pittige paprikasoep, voeg dan wat extra peper toe.  

In dit recept gebruik ik met name rode en gele paprika's. Deze hebben zowel de meeste smaak, maar ze bevatten ook de meeste vitamine c en antioxidanten. 

De paprikasoep uit dit recept is vegan. Dat betekent dat het geen dierlijke producten bevat. Mocht je toch gek zijn op vlees of zuivelproducten, dan kun je genoeg ingrediënten aan deze soep toevoegen. Denk dan aan:

  • Spekjes
  • Chorizo
  • Smeerkaas
  • Mascarpone
  • Crème fraiche
  • Geitenkaas
  • Feta

Ik zou zeggen: Leef je uit!

De foto's en het recept van de koolhydraatarme paprikasoep

Al helemaal zin om deze koolhydraatarme paprikasoep te maken? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept.

zoete paprikasoep

Ben jij een echte liefhebber van gebonden winterse soepen? Dan is deze koolhydraatarme mosterdsoep misschien ook iets voor jou. 

Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast deze koolhydraatarme paprikasoep?

Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.

paprikasoep recept
Geroosterde Koolhydraatarme Paprikasoep (Simpel & Gezond Recept)

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Geroosterde Koolhydraatarme Paprikasoep (Simpel & Gezond Recept)

Geroosterde Koolhydraatarme Paprikasoep (Simpel & Gezond Recept)

Hou je van paprika's? In dit recept lees je hoe je zelf een vegan en koolhydraatarme paprikasoep maakt met geroosterde groentes.
5 van 1 stem
Recept printen Pin dit recept
Gang: Avondeten, Diner, lunch
Keuken: Amerikaans, West-afrikaans
Trefwoord: Koolhydraatarme paprikasoep, Paprikasoep
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 8 porties
Calorieën: 101kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 6-7 rode en gele paprika's - gehalveerd en schoongemaakt
  • 8 teentjes knoflook - schil verwijderd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien - gesnipperd
  • 1200 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel cayennepeper - naar smaak

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en smeer een eetlepel olijfolie over een grote bakplaat uit.
  • Leg de paprika’s met de snijkant naar beneden op de bakplaat. Leg de knoflookteentjes tussen de paprika door. Voeg wat peper en zout over de bovenkant van de groente toe. Rooster ze daarna 25 minuten in de oven tot ze naar wens bruin zijn. Zet daarna opzij.
  • Voeg twee eetlepels olijfolie toe aan een grote soeppan en verwarm op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak gedurende 2 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de zachte knoflook en kruiden toe.
  • Bak enkele minuten tot het begint te geuren. Voeg dan de paprika's en de bouillon toe.
  • Verhoog het vuur totdat de soep begint te koken. Zet daarna het vuur laag en laat 20 minuten sudderen.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Gebruik je de blender? Dan is het verstandig om dit in porties te doen, zodat het niet over de randen van de blender heen komt.
  • Doe de gepureerde soep terug in de pan en breng op smaak met peper en zout. Pas de kruiden aan en verwarm indien nodig opnieuw.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 101kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwitten: 2g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Zout: 606mg | Kalium: 264mg | Vezels: 3g | Suiker: 6g | Vitamine A: 3479IU | Vitamine C: 118mg | Calcium: 20mg | Ijzer: 1mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

Share via
>