Koolhydraatarme ranch dressing is één van de vele koolhydraatarme saladedressings die je zelf makkelijk kunt maken.
Je hebt vrij weinig ingrediënten nodig om een heerlijke koolhydraatarme saladedressing te maken.
In dit recept leer je dan ook mijn koolhydraatarme ranch dressing zonder suiker. Ideaal te combineren met vrijwel elke salade die je kunt verzinnen.
More...
Het maken van een eigen koolhydraatarme saladedressing zoals deze ranch dressing is heel makkelijk. Eigenlijk kun je dat zeggen over vrijwel elke dressing. Het is vaak niets meer dan een aantal ingrediënten met elkaar mengen.
Dit recept is gelukkig niet anders. De truc is weten welke ingrediënten samen gaan.
Wat het wel anders maakt - vooral vergeleken met kant en klare saladedressing die bij de AH en Jumbo liggen - is dat dit recept koolhydraatarm en suikervrij is. Dat kun je van vrijwel geen één saladedressing in de supermarkt zeggen aangezien die bomvol zitten met suikers.
Wat deze koolhydraatarme ranch dressing zo lekker maakt zijn de gebruikte ingrediënten. Denk hierbij aan mayonaise, zure room, dille, knoflookpoeder en uienpoeder.
Genoeg gepraat! Tijd om deze koolhydraatarme saladedressing te maken.
De foto's en het recept van de koolhydraatarme ranch dressing
Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme ranch dressing.
Deze koolhydraatarme saladedressing kun je met heel veel salades combineren. Denk daarbij aan onze koolhydraatarme witlofsalade.
Zoek je meer koolhydraatarme en suikervrije sauzen en dressings? Neem dan eens een kijkje in ons Sauzenboek.
Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Twitter7
- Pinterest32
- Email24
- Facebook Messenger
- 63keer gedeeld
Koolhydraatarme Ranch Dressing Zonder Suiker (Saladedressing Recept)
Ingrediënten:
- 225 gram Zaanse mayonaise
- 115 gram zure room
- 2 theelepels citroensap
- 2 theelepels peterselie kruiden
- 2 theelepels dille kruiden
- 0,5 theelepel knoflookpoeder
- 0,5 theelepel uienpoeder
- 0,5 theelepel zout
- 0,25 theelepel zwarte peper
- 60 ml ongezoete amandelmelk
Zo maak je het:
- Meng alle ingrediënten bij elkaar. Voeg de amandelmelk als laatst geleidelijk toe, totdat je de gewenste dikte hebt bereikt (Gebruik minder voor een dikke dip of meer voor een dunnere dressing).
- Zet de Ranch dressing minimaal 1 uur in de koelkast zodat de ingrediënten samentrekken. Bewaar maximaal 10 dagen in de koelkast.