Een koolhydraatarme salade met tonijn is veel minder in trek bij mensen dan bijvoorbeeld een salade met kip.
Dat is jammer want als je een salade met tonijn (vers of uit blik) op de juiste manier maakt, kan het heerlijk zijn.
In dit recept zal ik je leren hoe je een koolhydraatarme salade met tonijn uit blik kunt maken. Het is een simpel recept maar is daarom niet minder lekker.
More...
Een salade met tonijn kun je zo simpel en ingewikkeld maken als je zelf wilt. De één wil het in een paar minuten maken zonder teveel gedoe...
...en de ander wil er een heel festijn van maken.
In deze lekkere koolhydraatarme salade met tonijn uit blik houd ik het simpel. Dat is soms ook fijn wanneer je snel iets gezonds op tafel wilt toveren.
Maar als jij het ingewikkelder wilt maken, dan moet je vooral mijn tip hieronder lezen.
Tip!
Deze koolhydraatarme salade met tonijn uit blik en avocado is ideaal als lunch, maar je kunt hem ook heel goed eten als diner.
Om het extra lekker (en vullend) te maken kun je ervoor kiezen om extra ingrediënten door de salade te doen.
Denk hierbij aan appel, sperziebonen, ei, feta, boontjes, olijven, zongedroogde tomaat, ansjovis en/of mozzarella. Dat zijn allemaal producten die goed samengaan met tonijn.
Doe geen krieltjes, pasta of couscous in deze salade want dan is het sowieso GEEN koolhydraatarme salade meer.
De foto's en het recept van de koolhydraatarme salade met tonijn uit blik
Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme salade met tonijn.
Wil je meer recepten? Neem ook een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.
Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Twitter5
- Pinterest132
- Email32
- Facebook Messenger
- 169keer gedeeld
Gezonde Koolhydraatarme Salade Met Tonijn uit Blik (Lekker Recept)
Ingrediënten:
- 1 tonijn in blik - op waterbasis
- 1 avocado - grof gehakt
- 50 gram komkommer - gehakt
- 25 gram bleekselderij - gehakt
- 25 gram witte of rode ui - gehakt
- 30 gram verse peterselie - gehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 0,5 theelepel zout
- Zwarte peper naar smaak
Zo maak je het:
- Plaats alle ingrediënten in een grote kom. Meng met een vork de ingrediënten goed samen totdat de avocado wat gepureerd is.
- Breng op smaak met wat extra peper of zout en serveer direct!