Koolhydraatarme Zuurkool en Knolselderij Beignets (Gezond Recept)

Diner

jun 04
Ben je gek op zuurkool, maar wil je eens iets anders? Dan is dit koolhydraatarme beignets recept met zuurkool en knolselderij iets voor jou.
Koolhydraatarme Zuurkool en Knolselderij Beignets (Gezond Recept)
Koolhydraatarme Zuurkool en Knolselderij Beignets (Gezond Recept)

Ben je gek op zuurkool, maar is een stamppot niet je favoriet? Dan is dit recept met koolhydraatarme zuurkool en knolselderij iets voor jou.

Deze beignets zijn koolhydraatarm en eindelijk eens iets anders dan je normale stamppot of ovenschotel. Ze zijn ook ideaal als bijgerecht of als lunch. 

Ben je benieuwd? Lees hieronder hoe je deze koolhydraatarme zuurkool en knolselderij beignets maakt. 

More...

Deze beignets zijn gemaakt van:

  • Zuurkool
  • Knolselderij
  • Wortel
  • Courgette
  • Ui
  • Eieren 
  • Gedroogde kruiden

Waarom is zuurkool zo gezond?

Zuurkool is eigenlijk probiotica voor je darmen. Dat betekent dat het je gezonde darmbacteriën voedt en daarom voor een gezondere darmflora zorgt. 

Deze beignets zijn erg laag in koolhydraten. Daarnaast zijn ze je  juist erg hoog in micronutriënten. Deze micronutriënten helpen je onder andere bij het verlagen van je bloedsuiker. Daarom is het een ideaal recept voor diabetes type 2 patiënten.

Ben je ook nog eens gek op kaas (zoals bijna elke Nederlander)? Dan kun je altijd geraspte kaas aan het mengsel toevoegen. Ook kun je elke denkbare kruid aan het recept toevoegen die je lekker vindt. 

Deze beignets zijn erg geschikt om mee te nemen naar het werk en blijven een aantal dagen goed in de koelkast. Heb je dus geen zin om je lunch elke dag voor te bereiden, dan maak je gewoon wat extra beignets klaar voor de komende dagen. 

Genoeg over deze koolhydraatarme zuurkool en knolselderij beignets en door naar heet recept. 

De foto's en het recept van de koolhydraatarme zuurkool en knolselderij beignets

Krijg je ook al zo'n trek na het zien van deze foto's? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme zuurkool en knolselderij beignets. 

koolhydraatarme zuurkool met knolselderij
zuurkool met knolselderij

Ben je toch meer op zoek naar een zuurkool stamppot? Misschien is onze koolhydraatarme zuurkool stamppot op basis van bloemkool dan meer iets voor jou. Klik hier om naar het recept te gaan.  

Zoek je een bundel van koolhydraatarme recepten? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.

Om het nog lekkerder te maken, kun je het zelfs combineren met onze suikervrije sauzen.

Koolhydraatarme Zuurkool en Knolselderij Beignets (Gezond Recept)

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarme Zuurkool en Knolselderij Beignets (Gezond Recept)

Koolhydraatarme Zuurkool en Knolselderij Beignets (Gezond Recept)

Ben je gek op zuurkool, maar wil je eens iets anders? Dan is dit koolhydraatarme beignets recept met zuurkool en knolselderij iets voor jou.
5 van 1 stem
Recept printen Pin dit recept
Gang: Avondeten, Diner, lunch
Keuken: Frans, Nederlands
Trefwoord: Koolhydraatarme zuurkool en knolselderij beignets, Zuurkool en knolselderij beignets
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Calorieën: 267kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 0.5 middelgrote knolselderij - geraspt
  • 1 grote wortel - geraspt
  • 1 courgette - geraspt
  • 140 gram zuurkool - uitgelekt
  • 1 gele ui - fijngesneden
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 0.5 theelepel uienpoeder
  • 0.5 theelepel zout
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 4 middelgrote eieren
  • 2 eetlepels boter

Zo maak je het:

  • Doe de geraspte knolselderij en wortel in een kom gevuld met koud water en voeg een snuf zout toe. Laat 15 minuten intrekken.
  • Breng het mengsel over naar een mousseline doek (uitlek doek) samen met de geraspte courgette en zuurkool. Knijp het water en het zuurkoolsap eruit. Gooi de vloeistof weg.
  • Doe de uitgelekte groenten in een kom, meng met de eieren, gesneden ui en droge kruiden.
  • Verhit een ½ eetlepel boter in een pan per 3 beignets. Bak op een middelhoog vuur gedurende 5 tot 6 minuten. Draai om en bak de andere kant 5 tot 6 minuten.
  • Herhaal dit totdat alle koolhydraatarme beignets gaar zijn.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 267kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 16g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 3g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 327mg | Zout: 888mg | Kalium: 1168mg | Vezels: 8g | Suiker: 10g | Vitamine A: 5816IU | Vitamine C: 47mg | Calcium: 180mg | Ijzer: 4mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

Share via
>
Send this to a friend