Bloedsuiker Apparaat Geeft Hi Aan? Uitleg + 5 Oplossingen

Suikerspiegel Verlagen / Diabetes Omkeren

aug 16
Bloedsuiker Apparaat Geeft Hi Aan? Uitleg + 5 Oplossingen

Geeft je bloedsuiker apparaat HI aan? Dit kan meerdere betekenissen hebben. Het kan een reden tot zorg zijn, maar dat is niet altijd het geval.

In dit artikel leg ik uit wat ‘HI’ op je bloedsuikermeter betekent en wat je het beste kunt doen als je het ziet. Ook geef ik je 5 oplossingen, zodat je NOOIT meer HI hoeft te zien.

More...

Bloedsuiker apparaat geeft HI aan? Dat kan gevaarlijk zijn!

HI is de afkorting voor het Engelse woord high. Oftewel: hoog. Als je dit op je bloedsuikermeter ziet dan kan dit betekenen dat je bloedsuikerspiegel dermate hoog is, dat het niet meer te meten is.

Doel van dit artikel

Dat is zorgelijk. Want dit geeft aan dat je bloedsuiker hoger is dan 33 mmol/l.


En dat is gevaarlijk hoog. Je kunt gerust zeggen dat dit levensbedreigend hoog is. Daarom laat ik je belangrijke instructies zien die je direct moet ondernemen.

Doe dit direct als je HI op je bloedsuikermeter ziet staan

Als je HI ziet staan op je bloedsuikermeter, wil ik je aanraden om een schone teststrip te pakken en een nieuwe meting te doen. Voer deze nieuwe meting wel uit bij een andere vinger.

Het komt namelijk ook wel eens voor dat het gewoon een foutje was van het apparaat en dat er niets aan de hand is.

Als je nu gewoon getallen ziet staan is er niet direct iets aan de hand.

Maar indien je bij de tweede meting alsnog HI ziet staan, is het van essentieel belang dat je METEEN contact opneemt met je medische zorgverlener.

Als je Hi ziet, kan je suiker hoog zijn

Het geeft namelijk aan dat je bloedsuiker veel te hoog is. Er moet dus snel iets aan gedaan worden, anders kan je lichaam ernstige schade oplopen.


Vind jij dit artikel leerzaam? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


5 oplossingen als je bloedsuiker apparaat HI aangeeft

Een te hoge bloedsuikerspiegel is niet alleen erg ongezond. Het is ook nog eens totaal onnodig. Want er valt namelijk heel veel aan te doen. En dan heb ik het niet over nog wat extra medicijnen tot je nemen, maar gewoon puur door wat aanpassingen in je levensstijl te doen.

Ik geef je 5 tips die je vandaag nog kunt toepassen om je bloedsuikerspiegel naar beneden te brengen. Zo hoef je NOOIT meer bang te zijn voor een HI op je bloedsuiker apparaat.


#1 Vermijd ongezonde suikers en koolhydraten

Dit is de belangrijkste reden waarom in Nederland meer dan een miljoen mensen met een verhoogde bloedsuiker rondlopen (en wereldwijd zelfs al bijna een miljard). Er wordt op grote schaal veel te veel suikers en ongezonde koolhydraten geconsumeerd

 • Frisdrank
 • Vruchtensap
 • Koekjes
 • Fastfood
 • Aardappelen
 • Brood
 • Pasta
 • Chocolade

En de lijst gaat nog wel even door. Het woord zegt het al: een verhoogde bloedSUIKER. Er is teveel suiker in het bloed. En hoe komt het daar? Juist, doordat we met z’n allen massaal te veel suikers en koolhydraten binnenkrijgen.

Je bloedsuiker kan snel verbeteren

Als je je bloedsuiker wilt verlagen is het dus zaak om hier te beginnen. Stop met het eten en drinken van toegevoegde suikers. En vermijd ongezonde koolhydraatbronnen zoals witbrood, witte rijst, aardappelen en witte pasta.

Hier zitten veel te veel koolhydraten in die snel worden opgenomen; waardoor je bloedsuiker binnen de kortste keren door het dak gaat.


#2 Eet onbewerkt als je bloedsuiker apparaat HI aangeeft

“Maar wat moet ik dan eten als ik dat allemaal niet meer mag?” is een veelgestelde vraag. Gelukkig is er nog zoveel meer wat je wel kunt eten. En dat wil ik je dan ook van harte aanraden.

Ga zelf ook goed op onderzoek uit naar het voedsel waar je bloedsuikerspiegel laag en stabiel door blijft. Het is vrij eenvoudig.

Veel bewerkte producten zijn ongezond. Er gaat een heel fabrieksproces aan vooraf, voordat het in de supermarkt belandt. Die je wil grotendeels vermijden.

Bij veel van de producten die gezond zijn is dat niet het geval. Die ondergaan niet een heel bewerkingsproces, maar kunnen zo uit de natuur komen. En dat maakt al een verschil van dag en nacht.

Denk aan:

 • Groenten
 • Vlees
 • Noten
 • Vis
 • Eieren
 • Peulvruchten
 • Vezelrijk fruit

Door je eetpatroon grotendeels uit dit soort producten te laten bestaan ga je al geweldige stappen zetten in het verlagen van je bloedsuikerspiegel. Doe dit, en je bloedsuiker apparaat zal nooit meer Hi aangeven.


#3 Beweeg meer

Naast een gezond eetpatroon is het belangrijk om dagelijks te bewegen. En dan heb ik het niet zozeer over dat je naar de sportschool moet (al zou dat wel gezond zijn). Maar het kan al met zoiets als een stukje wandelen of fietsen.

Bewegen, op welke manier dan ook, heeft talloze voordelen voor je lichaam. Buiten dat je er fitter, sterker en energieker van wordt heeft het ook een positieve uitwerking op je bloedsuikerspiegel.

Het voedsel wat je consumeert – en de suikers/koolhydraten die je hierdoor binnenkrijgt – worden namelijk beter verwerkt als je regelmatig beweegt.


#4 Vermijd alcohol en andere ongezonde gewoontes

Je kunt nog zo gezond eten en genoeg bewegen. Maar als je elke avond een flinke hoeveelheid alcohol nuttigt of er andere ongezonde gewoontes op nahoudt, dan kan dit alsnog je bloedsuiker verpesten.

Vrijwel alle dranken zijn ongezond

Het is daarom raadzaam om je algehele levensstijl onder de loep te nemen. Absoluut, voedsel staat op één. Maar daar valt natuurlijk ook alles wat je drinkt onder.

Suikerrijke dranken zoals frisdrankvruchtensap maar ook bier of wijn kunnen een oorzaak zijn van een hoge bloedsuiker. Het beste is dan ook om vrijwel alle dranken te laten staan.

Houd het bij water, koffie en thee zonder melk, suiker of honing. Af en toe een glas (soja)melk of kokoswater mag best voor de afwisseling. Probeer alcohol zoveel mogelijk te vermijden.


#5 Voorkom stress

Niet iedereen is ervan op de hoogte, maar ook stress kan een bijdrage leveren aan het hebben van een verhoogde bloedsuiker. We hebben natuurlijk allemaal wel eens stress. En dat is ook geen ramp.

Maar als je veelal in een staat van spanning leeft, dan doet dat ook iets met je bloedsuikerhuishouding.

Door stress maakt je lichaam namelijk stofjes aan (zoals cortisol) waardoor er meer suiker wordt vrijgegeven uit lichaamsvoorraden.

Echter kan je lichaam de suikers door die stofjes ook niet goed verwerken, waardoor ze in het bloed blijven. Hierdoor loop je het risico op een extra verhoogde bloedsuiker in tijden van stress.

Bloedsuiker apparaat geeft HI aan? Lees dan ons Diabetesvrij Geheim

Zoals je hebt kunnen lezen, is het vaak geen goed teken als je bloedsuikermeter hi aangeeft. Het betekent veelal dat je bloedsuiker veel te hoog is.

Gelukkig kun je hier iets aan doen!

Recentelijk is ontdekt dat het mogelijk is om diabetes type 2 om te keren. Alles wat je nodig hebt kan je vinden in de supermarkt.

Je keert het om met één krachtige methode. Het is wat ik 'Het Diabetesvrij Geheimnoem. Over dit geheim heb ik een aantal pagina's geschreven die je leven voorgoed zullen veranderen. Je zult daarin leren:

 • Waarom je diabetes type 2 hebt gekregen
 • Welk mechanisme je kan gebruiken om diabetes om te keren
 • De beste tips om binnen enkele weken diabetesvrij te zijn

Vul hieronder je e-mailadres in en dan stuur ik je het E-book gratis op.

Groetjes,

Ben Kuiper

P.s: geeft jouw bloedsuiker apparaat 'HI' aan? Wat betekende het bij jou? Laat hieronder een reactie achter

About the Author

Ben Kuiper is een farmaceut, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

>
Send this to a friend