Freestyle Libre: Kosten, Vergoeding, Ervaringen en Hoe Te Bestellen

Wat Is Diabetes Type 2

jan 20
Freestyle Libre: Kosten, Vergoeding, Ervaringen en Hoe Te Bestellen

De Freestyle Libre bloedsuikermeter is één van de beste meter op de markt.

Uit de ervaringen van vele mensen blijkt dat het zelfs de beste meter is als je kijkt hoe makkelijk het gebruik van de sensor en reader is. 

Maar wat is de Freestyle Libre van Abbott eigenlijk? En hoe zit het met de kosten en vergoedingen hiervan (in Nederland)?

In dit artikel ga ik je alles leren wat je moet weten over deze meter. Ook zul je leren wat precies het verschil is tussen de Libre 1, Libre 2 en de nieuwe Freestyle Libre 3.

More...

Wat is de Freestyle Libre bloedsuikermeter van Abbott?

De Freestyle Libre heeft al vaker op onze website de revue gepasseerd. Recent nog in een artikel over je bloedsuiker meten zonder te prikken.

De reden dat we het vaak over deze meter hebben, is dat hij zeer gebruiksvriendelijk is (en omdat hij het prikken wegneemt).

Met deze meter 'plak' je een sensor op je arm en elke keer als je de reader er tegenaan houdt (bij de nieuwe Freestyle Libre 3 hoeft dit niet meer), zie je na een seconde of twee je suikerwaarde op het scherm.

Je hoeft dus totaal niet te prikken of te knoeien met teststrips. Ideaal nietwaar?

Hieronder zal ik je stap voor stap uitleggen wat de sensor, reader en app van deze Freestyle Libre meter precies is.

Freestyle Libre van Abbott

En zal ik je daarna alles vertellen over de kosten, vergoedingen en het bestellen van dit apparaat indien je dit wilt.


Freestyle Libre Sensor

De sensor is waar het allemaal mee begint. Dit is een klein rond wit plakkertje met een dunne naald die je op je arm 'plakt' met behulp van een applicator je meekrijgt. 

Freestyle Libre Sensor

Na het plaatsen is de sensor 14 dagen werkzaam. Daarna moet je hem eraf halen en weer een nieuwe erop plakken.

Het mooie van deze sensor is dat hij je bloedsuiker continue meet nadat je hem hebt aangebracht.

Het enige wat je hoeft te doen om je waarde uit te lezen, is de reader ertegenaan houden. Althans, dit is bij de Libre 1 en 2 het geval. Bij de Freestyle Libre 3 hoef je dat niet meer te doen.

Het uitlezen van je waarde gaat automatisch bij de Freestyle Libre 3. Daar kun je later in dit artikel meer over lezen.

Tip!

De sensor kan er wat raar uitzien op je arm. Daarom kun je ook een armband kopen en deze om je sensor doen. Hierdoor ziet de sensor er meer uit als een mooie accessoire dan een medische plakkertje. Kijk hier voor zulke armbandjes.


Freestye Libre Reader

De reader is een handzaam apparaatje waarmee jij je bloedsuikerwaarden kunt uitlezen. 

Dit doe je door de reader tegen je sensor aan te houden (wat dus niet meer het geval is bij de Freestyle Libre 3, dit is enkel het geval bij de Libre 1 en 2).

De reader heeft daarnaast een mooi scherm waarop jij je dagcurve kunt zien (als je vaak genoeg meet krijg je een mooi verloop te zien).

Tevens geeft de reader aan of hij denkt dat je waarde aan het dalen of stijgen is.

Dit doet het door het te vergelijken met je afgelopen meting(en). 

Freestyle Libre Reader

Op het scherm kun je ook zien hoe lang de sensor op je arm nog 'houdbaar' is. Dit is heel handig want zo voorkom je dat de sensor te lang op je arm blijft (en daardoor metingen niet meer betrouwbaar zijn).

Daarnaast kun je de reader ook nog via een USB kabel koppelen aan je computer om alle waarden uit te lezen. Zo krijg je een beter beeld van je diabetes. 

Je waarden kun je uitlezen op de computer door gebruik te maken van LibreView. Hier vertel ik je zo meer over.

Tip!

Mocht jij de reader niet mooi vinden, dan kun je ook stickers kopen om de reader een nieuwe look te geven. Dit is iets wat vooral (jonge) kinderen met type 1 doen. 


Freestyle Libre computer programma (LibreView)

Je meet je waarden natuurlijk niet voor niets. Er is een reden waarom je dit doet.

LibreView

Enerzijds wil je misschien je medicatie hierop aanpassen...

...maar anderzijds doe je dit ook om een beter beeld te krijgen van je bloedsuiker over een langere periode (dagen, weken of zelfs maanden).

Met het hulpprogramma LibreView van de fabrikant kun je de gegevens van je reader uitlezen op je computer.

Hierdoor kun je een mooi (en gratis) op je computer in kaart brengen hoe je waarden er voor staan.

Geen zorgen als je een digibeet bent

Ben je niet zo goed met computers maar wil jij je waarden kunnen inzien? Geen zorgen! De fabrikant heeft een gratis gids gemaakt om je hierbij te begeleiden. Klik hier om deze gids te bekijken.

Een mooie functie van LibreView is dat je ook je gegevens kunt delen met een zorgverleners zodat hij/zij inzicht krijgt in je waarden. Hierdoor hoef je niet meer handmatig van alles te downloaden en op te sturen naar je zorgverlener. Wel zo handig!


Freestyle Libre App (Librelink)

Omdat deze bloedsuikermeter zeer modern is, heeft het ook zijn eigen app. Met deze Freestyle Libre app (genaamd LibreLink) kun je veel dingen doen. Als je een relatief nieuwe smartphone hebt, kun je met behulp van je smartphone je waarden uitlezen.

Je hoeft dan alleen je telefoon tegen de sensor op je arm aan te houden, en je waarden worden uitgelezen alsof je telefoon de reader is (dit is bij de nieuwe Freestyle Libre 3 niet meer nodig).

Daar dit vaak te doen kun je zodoende een dagcurve van je bloedsuiker bijhouden en notities maken op je telefoon.

Librelink App

Dit kan overigens ook gewoon met de reader zelf (behalve de notities).

Als laatst kun je ook nog een overzicht van je waarden downloaden/versturen vanuit de app. Dat kan handig zijn als je het met iemand wilt delen (zoals een zorgverlener).


Vind jij dit artikel leerzaam? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Freestyle LibreLinkUp

Dit is een bijzondere app van deze meter.

Met de Freestyle LibreLinkUp app kun je een familielid of zorgverlener aan je app koppelen.

Freestyle LibreLinkUp

Deze kan dan 'live' meekijken met al je metingen en de boel voor je in de gaten houden.

Hij/zij kan je dan op tijd waarschuwen als een hypo dreigt.

Voor zorgverleners is dit handig want door live je waarden in te kunnen zien, weten ze hoe goed (of slecht) het met je gaat.

Ook is deze app handig voor ouders met kinderen die type 1 hebben. Met deze app kunnen de ouders de bloedsuiker van de kinderen goed monitoren als de kinderen van huis zijn.


Verschil tussen Freestyle Libre 1, Freestyle Libre 2 en Freestyle Libre 3

Het verschil tussen de Freestyle Libre 1 en 2 is minimaal.

Het nummer 2 systeem kan eigenlijk maar een paar dingen meer dan het nummer 1 systeem. Namelijk drie soorten alarmen instellen.

Dat zijn:

  • Alarm voor als je bloesuiker te laag wordt
  • Eentje voor als je bloedsuiker te hoog wordt
  • Alarm voor als er signaalverlies is

Het verschil tussen de Freestyle Libre 2 en 3 is ook minimaal maar er is wel één erg belangrijk en gebruiksvriendelijk verschil.

Het verschil is dat je bij de Freestyle Libre 3 niet meer de reader tegen de sensor hoeft aan te houden om je waarde uit te lezen. Bij de Freestyle Libre 3 stuurt de sensor automatisch een signaal naar je reader. 

Het brengt dus een stukje gebruiksgemak met zich mee. Het bloedsuiker meten met de Freestyle Libre 3 gaat nu geautomatiseerd en is ook continue. Je kunt dus nooit meer vergeten om je bloedsuiker te meten. Daarnaast heb je ook altijd een dagcurve. Ideaal toch?

Als je nu een Freestyle Libre koopt (of krijgt), dan zou dit de nieuwe Freestyle Libre 3 moeten zijn. Het kan echter geen kwaad om te vragen welke je krijgt aangezien de automatische uitleesfunctie van de Freestyle Libre 3 erg fijn is. En die wil je dus ook echt in je bezit hebben (in plaats van de Freestyle Libre 2). 


Kosten van de meter

Tot nu toe ben ik alleen maar positief geweest over de meter...

...maar dat stopt helaas een beetje bij dit gedeelte.

Waarom?

Omdat de kosten van de Freestyle Libre meter ontzettend hoog zijn. De reader zelfs is een eenmalig bedrag van 59,95 euro. Dat is op zich nog niet een ramp.

Maar het wordt pas duur als je de kosten van de sensor meeneemt. Eén sensor kost 59,95 en die gaat maar 14 dagen mee. 

Elke maand heb je twee sensoren nodig. Dat gaat dus ongeveer 120 euro kosten per maand.

Nu vraag jij je misschien af "wordt de Freestyle Libre niet gewoon vergoed?".

Het antwoord hierop is ingewikkeld. Daar zal ik straks antwoord op geven.

Bestellen van de Freestyle Libre

Wil je de Freestyle Libre zelf kopen? Dan kan dat hier.

Dit is de officiële website van de fabrikant. Je kunt het ook op andere plekken bestellen maar via de fabrikant is natuurlijk het beste.


Freestyle Libre vergoeding in Nederland

Nu zijn we aangekomen bij wellicht één van de belangrijkste punten over de Freestyle Libre bloedsuikermeter in Nederland:

De vergoeding van de meter.

In Nederland wordt er qua vergoeding met twee maten gemeten. Namelijk de "type 1" maat en de "type 2" maat. Hieronder zal ik je uitleggen hoe dit voor elke groep precies in elkaar steekt.

Vergoeding bij diabetes type 1

Mensen met diabetes type 1 krijgen de Freestyle Libre volledig vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Dat komt omdat ze per dag vaak moeten prikken om zodoende de juiste hoeveelheid insuline te spuiten. 

Hierdoor kunnen de kosten van deze meter makkelijk uit.

Vergoeding bij diabetes type 2

Bij diabetes type 2 is het iets lastiger. Hierbij wordt de meter normaliter NIET vergoed.

Waarom?

Omdat mensen met diabetes type 2 eigenlijk niet dagelijks hun bloedsuiker moeten meten. Je hoeft bijvoorbeeld niet dagelijks je hoeveelheid pillen aan te passen op je bloedsuiker. Bij type 2 is het allemaal wel wat stabieler.

Wanneer wordt het vergoed bij diabetes type 2?

De Freestyle Libre meter wordt wel bij diabetes type 2 vergoed wanneer je een 'intensief' spuitschema hebt met insuline.

Oftewel: als je veel en vaak insuline moet spuiten, moet je ook vaak je bloedsuiker meten (zoals bij type 1). In dit geval krijg je de meter wel volledig vergoed.

Of je wel of geen 'intensief' insuline schema hebt, is aan de arts om te beslissen. Hij/zij beslist dus ook of jij in aanmerking komt voor een vergoeding van je zorgverzekeraar of niet.


Ervaringen met de Freestyle Libre

Als je het bovenstaande allemaal hebt gelezen, kun je eigenlijk maar één conclusie trekken:

Er is geen bloedsuikermeter op de markt waar mensen meer tevreden over zijn dan de Freestyle Libre.

Dat is de reden waarom heel veel type 2 patiënten eisen dat hij ook voor hun vergoed wordt ongeacht hoe of ze nou intensief gebruik maken van insuline of niet. Helaas is dit nog niet het geval maar wellicht dat zorgverzekeraars dit straks anders bekijken.

Veel makkelijker dan deze meter kun je het eigenlijk niet verzinnen.

Er valt gewoon nergens over te klagen bij deze meter.

Het enige waar de ervaringen minder positief over zijn, zijn de kosten van de meter. Hij is nu eenmaal erg duur. Althans, de meter zelfs is niet heel duur maar elke twee weken een sensor vervangen wordt al snel heel duur.

Die klachten zijn begrijpelijk maar staan in principe totaal los van wat de meter zelf is en hoe gebruiksvriendelijk die is.

Het Diabetesvrij Geheim

Dit was alles wat je moest weten over de Freestyle Libre. Hopelijk weet je zo een stuk meer.

Wist je trouwens dat het mogelijk was om überhaupt zonder bloedsuikermeter door het leven te gaan?

Hoe vraag jij je af? Door je diabetes type 2 om te keren natuurlijk!

Recentelijk is ontdekt dat het mogelijk is om diabetes type 2 om te keren. Alles wat je nodig hebt kan je vinden in de supermarkt.

Je keert het om met één krachtige methode. Het is wat ik 'Het Diabetesvrij Geheimnoem. Over dit geheim heb ik een aantal pagina's geschreven die je leven voorgoed zullen veranderen. Je zult daarin leren:

  • Waarom je diabetes type 2 hebt gekregen
  • Welk mechanisme je kan gebruiken om diabetes om te keren
  • De beste tips om binnen enkele weken diabetesvrij te zijn

Vul hieronder je e-mailadres in en dan stuur ik je het E-book gratis op.

Groetjes,

Ben Kuiper

P.s: wat wil jij weten over de Freestyle Libre meter? Wat vindt jij van het gebruik van de sensor, reader en app? Laat hieronder een reactie achter

About the Author

Ben Kuiper is een farmaceut, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

  • Jopie schreef:

    Goedemorgen, gebruik al geringe tijd freestyle Libre 2, vanwege diabetes type één, vind het een beetje vreemd dat je of, met je smartphone,of met de reader uit kunt lezen, waarom niet beide?

  • Judith schreef:

    Ik heb helaas de laatste tijd geen goede ervaringen met de FGM Liber Style 2. Waarden zijn gemiddeld 2 mmol hoger dan ik meet met de zeer betrouwbare diatesse. Ik heb op dit moment geen diabetes en ben ik ook niet prediabetes maar volgens de metingen met Liber Style 2 wel (meerdere sensoren geprobeerd). Heel bijzonder…. Geen idee hoe dat kan? Wel een beetje zonde van het geld, dus ik blijf maar prikken om mezelf niet onnodig ongerust te maken.

    • Marloes Schuurman schreef:

      Dat is vervelend om te horen. Bij de Libre meet je in principe niet suiker in het ‘bloed’ maar in het ‘vocht’ tussen de cellen. Dat is vaak min of meer dezelfde waarde maar mogelijk zit hier verschil in. Of, het kan ook gewoon zijn dat je andere meter het niet doen en de Libre het juist wel doet.

      Het beste is om je bijvoorbeeld bij je arts te laten meten. Dan weet je zeker welke van de twee meter nu goed is en welke niet.

  • AV schreef:

    In het artikel wordt gezegd, dat je het beste de 3 kan hebben, maar de link om er zelf één te kopen verwijst naar de 2. Kun je de 3 ook zelf ergens kopen?

    • Ben Kuiper schreef:

      Ik vermoed dat er een stormloop is om de 3. De officiële website laat geen knop (meer) zien om de 3 te kopen. Je kunt enkel de 2 kopen. De 3 lijk je nu enkel te kunnen krijgen als je hem vergoed krijgt via de arts. Mogelijk heeft dit te maken met een te hoge vraag naar de 3. Of ze willen gewoon van hun partij libre 2 af. Dat durf ik niet te zeggen.

  • peter van den hoek schreef:

    ik gebruikte een sloot insuline elke dag en kreeg dus freestyle libre stickers.
    daarmee kon ik mn suiker niveau zo goed onder controle houden dat ik geen insuline meer nodig had.
    maar daarmee ook geen stickers meer. ik weet niet wat voor rekenmeesters ze bij de ziekte verzekering hebben maar die kunnen er niks van volgens mij.moet ik nu maar weer dik insuline gaan gebruiken?

    • Ben Kuiper schreef:

      Waarom ben je niet blij dat je geen insuline meer hoeft te spuiten :)? Nu is het net alsof iemand die veel is afgevallen gaat klagen dat de oude kleren niet meer passen. Dat is toch juist iets om blij over te zijn?

      Je bloedsuiker hoef je niet continue te meten als je geen insuline gebruikt.

      Je kunt ook gewoon jezelf meten via een vingerprik een keer per week. Of gewoon niet, en wachten tot je een afspraak hebt bij de huisarts elke 3 maanden :).

      Als iedereen een Freestyle Libre krijgt omdat ze hun bloedsuiker willen meten, dan betalen we straks met z’n allen twee keer zoveel zorgverzekeringpremie per maand.

      Het is uiteraard leuk om van alles vergoed te krijgen, maar als burgers zullen we uiteindelijk de rekening krijgen. Dus vandaar dat er is besloten dat het enkel is voor mensen die veel insuline spuiten.

  • Manny schreef:

    Is het mogelijk om de kosten gedeeltelijk declareren bij de belastingdienst als je niet in aanmerking komt voor vergoeding door de zorgverzekeraar?

    • Ben Kuiper schreef:

      Dat is zeker mogelijk. Dan valt het gewoon onder kosten gezondheidszorg. Volgens mij is daar wel een bepaalde ‘drempel’ voor voor wanneer iets vergoed wordt. Maar het kan zeker geen kwaad om het gewoon aan te geven.

  • Gery Leenknegt schreef:

    Ik ben sinds kort gestart met prednison hoge dosis door spierrheuma en daardoor verhoogde bloedsuiker. Ik val dus onder type 2 en krijg de freestyle libre niet vergoed, Helaas door chemotherapie in het verleden, heb ik veel last van neuropathie aan mijn handen en voeten. omdat mijn bloedsuikers erg schommelen door de medicatie, moet ik 4 keer per dag prikken, omdat ik de FSL niet vergoed krijg. Is r iemand die ook ervaring heeft met dit probleem en die de FSL wel vergoed krijgt? Nergens is er begrip voor de situatie van bloedsuiker prikken bij neuropathie. Ik heb al haast geen gevoel meer in de handen en dan moet ik ook nog 4 keer prikken…

    • Ben Kuiper schreef:

      Dat is vervelend om te lezen. De enige die voor jouw unieke situatie kan bepalen of je het vergoed krijgt of niet, is je arts. Ik zou daar dus even in gesprek mee gaan.

  • Maya schreef:

    Ik zou het graag gebruiken maar ik vind het te duur. Jammer.

  • Annemiek schreef:

    Kan ik zomaar overstappen van de FSL2 (die ik al jaren gebruik) naar de FSL3?

  • Jurgen schreef:

    Tijd voor een update. Er is al een libre 3 😁

  • Trees schreef:

    Een kennis heeft diabetes 2 en een insuline pomp. Ze heeft Libre, maar haar bloedsuikerspiegel is zo onregelmatig. ze komt bij ons op bezoek en haar alarm gaat af. Suiker 12, ze geeft bolus bij en 2 uur later zit ze op 2,4. Ze is zo onstabiel. Nu heeft ze een aanvraag ingediend op een apparaat dat automatisch een correctie uitvoert. Want ook midden in de nacht gaat het alarm af. Het verzoek ligt nu al 18 weken bij de internist in Heerlen. Heeft blijkbaar geen haast!!

    • Marloes Schuurman schreef:

      Dat is verschrikkelijk om te horen. Al moet ik wel zeggen dat je bij een bloedsuiker van 12 echt niet veel insuline moet spuiten. Het feit dat ze op 2,4 uitkomt geeft eigenlijk aan dat ze gewoon veel te veel medicatie gebruikt. Daarnaast helpt het ook om een stuk gezonder te eten. Gezonde producten laten je bloedsuiker vaak minimaal stijgen. En ze voorkomen in ieder geval schommelingen. Daardoor is het ook makkelijk om iemand qua medicatie in te stellen.

  • Diana schreef:

    Even een vraag. Ik heb (voor de 2e keer) zwangerschapsdiabetes. Mn eerste zwangerschap pas vanaf 24 weken. Nu vanaf 12 weken al. Bij 13 weken moest ik ook al starten met insuline. Inmiddels ben ik 23 weken onderweg en moet ik 3x daags insuline spuiten. En ook hele dag curves prikken.
    Die internist vermoed sterk dat ik buiten mij zwangerschap om, al een vorm van diabetes heb ontwikkeld, en dat ik waarschijnlijk erfelijk belast ben.

    Nu de korte vraag bij dit verhaal; kan ik bij de diabetesverpleegkundige Nu vragen om over te gaan op de freestyle? Of is het nog niet erg genoeg om deze voor de duur van mijn zwangerschap vergoed te krijgen?

    • Marloes Schuurman schreef:

      Deze vraag kun je het beste voorleggen aan je arts. De Freestyle Libre meter wordt wel bij diabetes type 2 vergoed wanneer je een ‘intensief’ spuitschema hebt met insuline. Maar wat jij hebt is geen type 2. En ik vermoed ook niet dat jij een intensief spuitschema hebt zoals zorgverzekeraars dat voor ogen hebben. Je kunt het natuurlijk altijd even vragen aan je arts want niet geschoten is altijd mis. Maar ik vermoed eigenlijk niet dat je het krijgt. Vooral niet omdat je binnenkort niet meer zwanger bent, dus dan zou het krijgen van een Freestyle (in de ogen van de zorgverzekeraar) geld verspilling zijn.

      Ik weet voor de rest niet wat je voeding exact is nu en wat je waarden zijn, maar wellicht is het handig om ons even je eet- en drinkpatroon te mailen. Dat je twee keer zwangerschapsdiabetes hebt gekregen kan ook duiden op een eetpatroon wat niet-optimaal niet. Daar kunnen wij je mee helpen. Dat hebben we al bij honderden zwangeren gedaan.

  • natasja schreef:

    De meter is ideaal ,helaas is deze wel erg prijzig als deze niet vergoed word door de zorgverzekeraar .ook de uitzonderingregel is een beetje krom .
    ik spuit geen insuline maar door een operatie is mijn suiker vaak onder de 2,4 of boven de 13 door te weten of hij hoog of laag is weet ik wat ik moet doen ,maar de verzekeraar vind het goedkoper om iedere keer als ik wegval een ambulance te laten komen (die omstanders dan bellen ) dan een vergoeding te geven voor deze meter .ik hoop dus dat dit er ooit nog van gaat komen het werkt super voor mij .

  • Willem Vlasblom schreef:

    Deze meter is weer een geweldige stap verder voor alle mensen die helaas getroffen zijn door deze ziekte. Helaas zijn de sensoren niet vrij van storingen zoals ik ze zelf ervaar. Van geheel niet werken tot na de 14 daagse vervanging ineens uitlezingen krijgen die zo maar 3 punten hoger uitvallen. Het valt te hopen dat de betrouwbaarheid zal toenemen.

  • henk schreef:

    hoe zit dat met mij dan?, ik heb de zgn vorm van diabetes 1,5 oftewel LADA, daar wordt niks over geschreven, wordt dat wel vergoed dan??

    • Marloes Schuurman schreef:

      LADA is helaas nog niet heel bekend bij verzekeraars. Dus hebben ze hier nog geen richtlijnen voor geschreven. Ik vermoed dat ze iemand met LADA zien als iemand met diabetes type 2. Je moet dus aan die richtlijnen voldoen. Oftewel: je moet flink wat insuline spuiten per dag wil je in aanmerking komen voor zo’n meter.

  • D Witte schreef:

    Al jaren gebruiker van freestyle libre , Ik ben van beroep beroeps chauffeur en heb het gemak van deze meter jaren geleden al mogen ervaren , als zeer nuttig in het beroep chauffeur . Prikken op vreemde momenten hoeft niet meer en een directe controle is schitterend . Nadeel is echter : Hij laat nog al eens los vw zweet en stoten . Er worden er maar een aantal vergoed per jaar welke pressies onder normale omstandigheden worden vergoed . Als er weer een tussen zit die los komt heb ik er al snel te kort aan het geleverde aantal , en je moet hemel en aarde bewegen om er een extra vergoed te krijgen ( wat vaak afgewimpeld word als eigen fout ) . Als gebruiker van de sensor heb ik vrijwel alles geprobeerd om loskomen te voorkomen , extra lijm aan brengen , een oude sok over sensor en wat tot op heden het beste werkt is een pleister er over plakken . Een tijd geleden heb ik van een zending meerdere sensoren ontvangen die niet werkten ( uitval na een week of een paar dagen , loslaten ) , deze werden niet vergoed !!! Ook gebeurd het dat je verkeerd heb geplaatst of in een spier ( constante tinteling en pijn in de arm ) of in een ader , zodanig dat het bloed er uit spuit . JAMMER GEEN VERGOEDING , NEEM MAAR CONTACT OP MET FREESTYLE OP WAAR VAAK GEDAAN WORD OF JE DE BOEL ZIT TE TILLEN . Geloof mij , ik zou ze liever niet gebruiken als er een alternatief werd aangeboden . Met vriendelijke groet : Dick Witte .

  • Sander Eijsink schreef:

    Sensor laat gedurende de 14 dagen best wel eens los. In een jaar gebruik , is het nu al vier gebeurd dat de sensor stopt of zich defect meld of gewoon niet blijft plakken oo de achterkant van mijn arm. Soms na drie dagen soms na 10 dagen. Maar de sensor heeft geen hoge graad van betrouwbaarheid die ik wel verwacht van een medisch hulpmiddel. Indien er op jaarniveau een aantal reserve sensoren worden geleverd, zou dit geen probleem zijn Maar daar beginnen de verzekeraars niet aan. Dat jan ik me voorstellen omdat de sensor fabrieksmatig niet meer dan 10 euro hoeft te kosten. Het blijft een simpel hulpmiddel waar erg veel winstmarge op zit. Maar goed ik krijg hem vergoed dus daar hoor je me niet verder over.
    Maar extra reserve exemplaren meesturen lijkt me het minste dat abbott kan doen. Dus elk kwartaal standaard een gratis reserve exemplaar bijvoegen. Of zorg dat de sensor gewoon blijft zitten op je arm voor minimaal 14 dagen.
    Na 4 exemplaren op jaarbasis durf ik te stellen dat het een sensor zwaktepunt is. Bij de eerste twee dacht ik nog dat ik iets fout deed.

    Dit zijn mijn niet geheel positieve ervaringen met deze sensoren.

    • D Witte schreef:

      Hallo Sander , IDD deze ervaring heb ik dus ook met Freestyle .

    • M Schellekens schreef:

      Klopt, hier ook elke keer loslaten en.1x vergoed gekregen

      • natasja schreef:

        ik heb mijn freestyle zelf moeten betalen en ook mijn eerste liet al snel los .in de zomer als je met blote armen loopt heb je ook grote kans dat als je ergens tegenaan stoot dat hij eraf gaat hier heb je bandjes voor maar voor mensen met iets dikkere bovenarmen moet je het elastiek zo strak aantrekken dat je de arm afknelt ,ik had nog van een eerdere operatie een rol doorzichtige pleister gevonden die ik er overheen kon plakken als een 2de huidje heel dun dit is goed blijven zitten kon hier mee zwemmen en al

  • Roos Toma schreef:

    Hoe kan ik mijn uitslagen via de sensor doorsturen naar mijn diabetesverpleegkundige?

    • Marloes Schuurman schreef:

      Dat leggen we vanaf “Freestyle Libre computer programma (LibreView)” uit. Ik vermoed ook dat de diabetesverpleegkundige je hier mee kan helpen.

  • >
    Send this to a friend