Ben je een echte soepliefhebber? Dan is dit recept met broccoli vast iets voor jou. Het is niet alleen een lekker, maar ook een gezond recept.
Broccoli is namelijk één van de gezondste groente die je kunt eten. Hoe meer je in dit in gerechten kunt verwerken hoe beter.
Wil je meer over dit broccolisoep recept weten? Lees hieronder dan verder.
More...
De basis van deze soep bestaat dus uit broccoli. Maar wat deze soep erg lekker maakt, is de toevoeging van room, kaas en selderij.
Door de toevoeging van room en kaas is de soep voedzamer en verzadigend. Ook niet geheel onbelangrijk.
En mocht je je druk maken over de hoeveelheid koolhydraten, dan kan ik je geruststellen. Alle ingrediënten zijn koolhydraatarm. Deze soep bevat per portie maar 6 gram koolhydraten. Wat wil je nog meer?
De soep hieronder wordt in principe niet gepureerd, maar hou je van een gladde soep, dan kun je de staafmixer gebruiken om de soep glad te maken.
Ben je een echte vlees- of visliefhebber? Da kun je er ook aan denken om aan deze broccolisoep met zalm, spekjes, ham of kip te maken.
Ben je vegan? Dan kun je de kaas weglaten, de roomboter vervangen door olijfolie en de room vervangen door kokosmelk.
De foto's en het recept van de koolhydraatarme broccolisoep
Al helemaal zin om deze simpele koolhydraatarme broccolisoep te maken? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept.
Ben jij meer een liefhebber van mosterdsoep? Dan is deze koolhydraatarme mosterdsoep misschien ook iets voor jou.
Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast deze koolhydraatarme broccolisoepsoep?
Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.
Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Pinterest79
- Email26
- Facebook Messenger
- 108keer gedeeld
Romige Koolhydraatarme Broccolisoep met Kaas (Gezond Recept)
Ingrediënten:
- 300 gram broccoli roosjes - in kleine stukjes gehakt
- 115 gram roomboter
- 300 gram geraspte kaas - naar keuze
- 30 gram uien - gehakt
- 50 gram bleekselderij - fijngehakt
- 700 ml bouillon - groente of kip
- 250 ml verse slagroom
- Peper en zout - naar smaak
Zo maak je het:
- Doe de boter in een soeppan en voeg de uien, bleekselderij en wat peper en zout toe. Fruit de uien en bleekselderij op middelhoog vuur tot de uien een lichte kleur hebben.
- Voeg de broccoli toe en bak deze gedurende 3 tot 4 minuten mee. Voeg de slagroom en bouillon toe en roer het geheel samen.
- Breng de soep aan de kook en verlaag dan het vuur tot de laagste stand en voeg langzaam de kaas toe.
- Laat de soep wat aandikken, breng op smaak met peper en zout en geniet ervan!
Heerlijke soep. Kookroom ipv slagroom gebruikt. Met zalm snippers. Een aanrader!
Fijn! Geniet ervan 🙂
lekkere soep… helpt mij om broccoli te eten wat ik normaal niet lekker vind 🙂
Fijn om te lezen. Geniet ervan 🙂