
Ben je gek op sweet chilisaus, maar heb je een hoge bloedsuiker of wil je graag gewicht verliezen? Dan bevat normale sweet chilisaus vaak teveel suiker.
In het recept hieronder lees je hoe je een koolhydraatarme chilisaus zonder suiker maakt.
Het enige wat je hoeft te doen is de suiker te vervangen door een gezonde zoetstof. Welke dit is leer je in het recept.
More...
Normale sweet chilisaus uit de supermarkt (zoals de Lidl, ah, of Jumbo) bevat veel suiker. Vaak wel 50 gram per 100 ml. Het is het eerste ingrediënt dat je tegenkomt op de ingrediëntenlijst en dat betekent dat het aandeel suiker in vergelijking met andere ingrediënten het hoogst is.
En dat is iets wat je liever niet wilt als je je bloedsuikerspiegel onder controle wilt houden.
Om de "sweet chilisaus" toch zoet te laten smaken is daarom een suikervanger nodig. Niet elke suikervervanger is even gezond. In het recept hieronder gebruik ik erythritolpoeder. Dit is een suikeralcohol die geen calorieën levert, geen rare nasmaak heeft en een glycemische index van 0 heeft.
Dat is ideaal als je wilt afvallen of je diabetes wilt omkeren.
Gelukkig hoef je voorlopig dus nog even geen gedag te zeggen tegen je heerlijke sausjes.
De foto's en het recept van de koolhydraatarme chilisaus zonder suiker


Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme chilisaus zonder suiker.


Deze chilisaus zonder suiker kun je met ontzettend veel gerechten combineren. Ideaal voor bij het diner. Ben je op zoek naar meer Aziatische sauzen? Dan kun je deze koolhydraatarme woksaus eens proberen. Klik hier om naar het recept te gaan.
Deze woksaus is ideaal als je een snelle hap wilt klaarmaken.
Zoek je meer koolhydraatarme en suikervrije sauzen? Neem dan eens een kijkje in ons Sauzenboek.

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Pinterest72
- Email14
- Facebook Messenger
- 89keer gedeeld

Koolhydraatarme Chilisaus Zonder Suiker (Lekker & Gezond Recept)
Ingrediënten:
- 2 eetlepels rode chilipeper - fijngehakt
- 2 theelepels gember - fijngehakt of geraspt
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 120 ml appelazijn
- 120 gram erythritol poedersuiker
- 1/2 eetlepel tamari
- 120 ml heet water
- 1/4 theelepel xanthaangom - of Johannesbroodpitmeel
Zo maak je het:
- Doe de rode chilipeper, gember en knoflook in een pan samen met de appelazijn, tamari en erythritolpoeder.
- Breng aan de kook, zet het vuur daarna laag en laat het mengsel 5 minuten op laag vuur pruttelen.
- Voeg het hete water aan de xanthaangom toe. Meng goed zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg het xanthaangom-mengsel toe aan de pan en kook nog 5 minuten of tot de gewenste dikte is bereikt.
- Vul in een schone glazen pot en laat afkoelen.
Wat is tamari en waar is dat verkrijgbaar? Ik kom bij bepaalde supermarkten alleen tamarinde tegen.
Is het ook mogelijk stevia poeder (uit reformwinkel) te kiezen in plaats van erythritol poeder?
Bij welke supermarkt doe jij boodschappen? Dan kan ik je even een link sturen van tamari :). Dan kun je daar even vragen of ze het hebben. Vaak herkennen ze het wel als je een foto laat zien.
Dit is bijvoorbeeld tamari bij de Jumbo. Het is een soort sojasaus: https://www.jumbo.com/producten/saitaku-tamari-soy-sauce-150-ml-49933FLS
Graag een link van de stevia poeder die je bedoelt. Dan kan ik beter antwoord geven.
Dank voor de tip van de tamari sojasaus. Die had ik toevallig net ook zelf gevonden. Doorgaans doe ik boodschappen bij de AH maar soms ook bij de Jumbo. Vreemd dat die bij AH niet te krijgen is. Daar hebben ze wel een Saitaku sojasaus maar met een andere samenstelling.
Hier de link naar de steviapoeder: https://www.hollandandbarrett.nl/search/?query=stevia%20poeder. Ben benieuwd of ik die kan gebruiken in plaats van erythirol poeder.
Fijn dat je het hebt gevonden.
Het poeder wat je stuurt, mag je zeker gebruiken. Die ziet er gewoon goed uit.
Hoe lang is deze saus in de koelkast houdbaar?
De regel is vaak één week. Maar in de praktijk kan het vaak wel iets langer.