
Ben je gek op sweet chilisaus, maar heb je een hoge bloedsuiker of wil je graag gewicht verliezen? Dan bevat normale sweet chilisaus vaak teveel suiker.
In het recept hieronder lees je hoe je een koolhydraatarme chilisaus zonder suiker maakt.
Het enige wat je hoeft te doen is de suiker te vervangen door een gezonde zoetstof. Welke dit is leer je in het recept.
More...
Normale sweet chilisaus uit de supermarkt (zoals de Lidl, ah, of Jumbo) bevat veel suiker. Vaak wel 50 gram per 100 ml. Het is het eerste ingrediënt dat je tegenkomt op de ingrediëntenlijst en dat betekent dat het aandeel suiker in vergelijking met andere ingrediënten het hoogst is.
En dat is iets wat je liever niet wilt als je je bloedsuikerspiegel onder controle wilt houden.
Om de "sweet chilisaus" toch zoet te laten smaken is daarom een suikervanger nodig. Niet elke suikervervanger is even gezond. In het recept hieronder gebruik ik erythritolpoeder. Dit is een suikeralcohol die geen calorieën levert, geen rare nasmaak heeft en een glycemische index van 0 heeft.
Dat is ideaal als je wilt afvallen of je diabetes wilt omkeren.
Gelukkig hoef je voorlopig dus nog even geen gedag te zeggen tegen je heerlijke sausjes.
De foto's en het recept van de koolhydraatarme chilisaus zonder suiker


Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme chilisaus zonder suiker.


Deze chilisaus zonder suiker kun je met ontzettend veel gerechten combineren. Ideaal voor bij het diner. Ben je op zoek naar meer Aziatische sauzen? Dan kun je deze koolhydraatarme woksaus eens proberen. Klik hier om naar het recept te gaan.
Deze woksaus is ideaal als je een snelle hap wilt klaarmaken.
Zoek je meer koolhydraatarme en suikervrije sauzen? Neem dan eens een kijkje in ons Sauzenboek.


Koolhydraatarme Chilisaus Zonder Suiker (Lekker & Gezond Recept)
Ingrediënten:
- 2 eetlepels rode chilipeper - fijngehakt
- 2 theelepels gember - fijngehakt of geraspt
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 120 ml appelazijn
- 120 gram erythritol poedersuiker
- 1/2 eetlepel tamari
- 120 ml heet water
- 1/4 theelepel xanthaangom - of Johannesbroodpitmeel
Zo maak je het:
- Doe de rode chilipeper, gember en knoflook in een pan samen met de appelazijn, tamari en erythritolpoeder.
- Breng aan de kook, zet het vuur daarna laag en laat het mengsel 5 minuten op laag vuur pruttelen.
- Voeg het hete water aan de xanthaangom toe. Meng goed zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg het xanthaangom-mengsel toe aan de pan en kook nog 5 minuten of tot de gewenste dikte is bereikt.
- Vul in een schone glazen pot en laat afkoelen.