Wanneer je aan een lekker gebakje denkt, komt het maken van koolhydraatarme cupcakes zonder suiker wellicht niet meteen in je op.
En dat is heel jammer!
Het bakken van koolhydraatarme cupcakes gaat namelijk makkelijk en snel. En daarnaast zijn ze ook nog eens goed voor je bloedsuiker en gewicht.
Daarom ga ik je in dit recept mijn koolhydraatarme cupcakes van amandelmeel leren met suikervrije glazuur. Ideaal om het mee te versieren.
More...
Cupcakes zijn niet echt Nederlandse gebakjes.
Maar ze zijn de afgelopen jaren wel steeds meer in opkomst. Tegenwoordig zie je die papieren cups in elke supermarkt liggen. Helaas zijn er nog niet zoveel koolhydraatarme cupcakes recepten op de markt.
Laat staan dat je kant-en-klare koolhydraatarme cupcakes zonder suiker kunt kopen.
Daar ga ik vandaag verandering voor je in brengen!
Wat deze koolhydraatarme cupcakes extra lekker maakt is dat je vanille-extract gebruikt.
Dat is een neutrale en lekker smaak die iedereen lekker vindt. Heb je liever een andere smaak? Gebruik dan een ander extract. Denk hierbij aan citroen-extract.
Tip!
Wil je deze koolhydraatarme cupcakes nog lekkerder maken? Doe dan wat stukjes pure chocolade door het beslag!
De foto's en het recept van de koolhydraatarme cupcakes van amandelmeel (en zonder suiker)
Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme cupcakes van amandelmeel.
Het recept is ook ideaal te combineren met ons suikervrij vanille ijs.
Toch liever zin in totaal iets anders? Dan is wellicht onze suikervrije kwarktaart wat voor je.
Zoek je meer koolhydraatarme toetjes naast deze koolhydraatarme cupcakes van amandelmeel?
Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme toetjesboek met 50 gezonde toetjes.
Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Twitter5
- Pinterest58
- Email11
- Facebook Messenger
- 74keer gedeeld
Koolhydraatarme Cupcakes van Amandelmeel (Recept Zonder Suiker)
Ingrediënten:
Ingrediënten cupcakes:
- 60 gram kokosmeel
- 25 gram amandelmeel
- 1 eetlepel lijnzaadmeel
- 0,25 theelepel zout
- 115 gram roomboter - gesmolten
- 6 grote eieren
- 120 gram erythritol poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 30 ml verse slagroom - als het beslag te dik is voeg 1 eetlepel extra toe
Ingrediënten botercrème:
- 115 gram zachte roomboter - op kamertemperatuur
- 45 gram erythritol poedersuiker
- 0,5 theelepel vanille-extract
- 15 ml verse slagroom - als de botercrème te dik is voeg 1 eetlepel extra toe
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
- Gebruik een 12 delige muffinvorm en bekleed deze met cakevormpjes. Kokosmeel heeft de neiging om te plakken dus je kan ook de cakevormpjes inspuiten met anti-aanbakspray.
- Meng in een kom de boter, erythritol, zout, vanille en eieren. Voeg dan de slagroom doen en meng nogmaals goed door.
- Meng de overige droge ingrediënten in een aparte kom en voeg deze toe aan de andere kom. Het beslag zal dikker worden, als deze te dik is voeg een eetlepel slagroom toe.
- Verdeel het beslag over de 12 cakevormpjes (ongeveer 3/4 gevuld).
- Bak de cupcakes 18 tot 20 minuten, totdat een tandenstoker en schoon uitkomt.
- Laat de cupcakes 10 minuten afkoelen in de muffinblik en haal ze voorzichtig eruit om verder te koelen.
- Meng de zachte roomboter, vanille en erythritol samen tot een botercrème met een handmixer en verdeel over de afgekoelde cupcakes.