Koolhydraatarme Traditionele Hongaarse Goulashsoep (Gezond Recept)

Diner

jan 02
Ben je op zoek naar een traditioneel goulashsoep recept? Hier leer je precies hoe je een lekkere koolhydraatarme Hongaarse goulashsoep maakt.
Koolhydraatarme Traditionele Hongaarse Goulashsoep (Gezond Recept)
Koolhydraatarme Traditionele Hongaarse Goulashsoep (Gezond Recept)

Ben jij een echte soepliefhebber maar ben je de standaard tomaten- of groentesoep een beetje zat?

Dan word je vast blij van dit recept. 

Hieronder leer je precies hoe je een goulashsoep maakt op de traditionele Hongaarse manier. Niet alleen is dit een heerlijk simpel recept maar hij is ook nog eens koolhydraatarm. 

More...

De Hongaarse goulashsoep kenmerkt zich door heerlijke kruiden zoals:

  • Paprikapoeder
  • Karwijzaad
  • Peper en zout

Er zijn veel landen die dit recept hebben overgenomen en er een eigen twist aan hebben gegeven. Maar in dit recept wordt het een traditionele soep. 

In principe is een Hongaarse goulashsoep van zichzelf erg gezond. Wanneer je de soep zelf kruid en je eigen ingrediënten kiest in ieder geval.

Het enige probleem is dat veel Nederlanders aardappels aan de Hongaarse goulashsoep toevoegen. En dat is nu net zonde.

Aardappels zijn niet verstandig om te eten als je diabetes hebt. Dit heeft met name te maken met de hoge glycemische index die gekookte aardappelen hebben. Wil je hier meer over weten. Dan raad ik je aan het volgende artikel eens door te nemen:

"Mag Je Aardappelen Eten Bij Diabetes Type 2? Lees Hier Het Antwoord!"

Terug naar de koolhydraatarme goulashsoep. Dit recept is dus zonder aardappel, maar smaakt er absoluut niet minder om. In deze soep wordt knolselderij gebruikt als vervanger voor de aardappel. Dit is vele malen gezonder. 

In dit recept wordt ook gehakt gebruikt maar eet je vegetarisch? Dan kun je dit prima weglaten. 

Je kunt Hongaarse goulashsoep ook kant-en-klaar kopen in supermarkten zoals AH, Jumbo en Lidl. Let wel even goed op of deze soepen de juiste ingrediënten bevatten voor jou als diabeet. Tevens bevatten deze kant-en-klare soepen ook veel zout.  

Maar als je eenmaal deze verse soep hebt klaargemaakt, denk ik dat je niet meer teruggaat naar de kant-en-klaar soepen van de supermarkt. 

De foto's en het recept van de koolhydraatarme goulashsoep

Al helemaal zin om deze koolhydraatarme goulashsoep te maken? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept. 

goulashsoep maken

Ben je nu razend enthousiast over dit recept, dan hebben ook nog een recept voor koolhydraatarme goulash met rundvlees als stoofpotje. Klik hier om naar dat recept te gaan.

Zoek je een heel bundel aan koolhydraatarme recepten naast deze koolhydraatarme goulashsoep?

Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.

goulashsoep recept
Koolhydraatarme Traditionele Hongaarse Goulashsoep (Gezond Recept)

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarme Traditionele Hongaarse Goulashsoep (Gezond Recept)

Koolhydraatarme Traditionele Hongaarse Goulashsoep (Gezond Recept)

Ben je op zoek naar een traditioneel goulashsoep recept? Hier leer je precies hoe je een lekkere koolhydraatarme Hongaarse goulashsoep maakt.
5 van 3 stemmen
Recept printen Pin dit recept
Gang: Diner, lunch, Voorgerecht
Keuken: Hongaars
Trefwoord: Goulashsoep, Hongaarse Goulashsoep, Koolhydraatarme Goulashsoep
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 6
Calorieën: 389kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 450 gram rundergehakt
  • 225 gram gele uien - fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 225 gram knolselderij - in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode paprika - gesneden
  • 110 gram roomboter
  • 1 el paprikapoeder
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el gemalen karwijzaad
  • 2 tl zout
  • 0.5 tl zwarte peper
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 700 ml water
  • 2 tl rode wijnazijn
  • 200 gram zure room
  • verse peterselie voor garnering

Zo maak je het:

  • Verhit in een grote pan de roomboter en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.
  • Voeg het gehakt toe en rul het gehakt bruin.
  • Voeg de paprika, knolselderij, paprikapoeder, cayennepeper, oregano, karwijzaad, zout en peper toe. Roer en bak gedurende 1 minuut. Giet de tomaten en 500 ml water erbij.
  • Verhoog het vuur en breng de soep aan de kook. Zodra het kookt kun je het vuur verlagen en laat het vervolgens 10 minuten sudderen.
  • Voeg het resterende water en de azijn toe.
  • Serveer met fijngehakte peterselie en een klodder zure room.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 389kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 18g | Vet: 29g | Verzadigd vet: 16g | Cholesterol: 106mg | Zout: 470mg | Kalium: 692mg | Vezels: 3g | Suiker: 7g | Vitamine A: 1534IU | Vitamine C: 38mg | Calcium: 104mg | Ijzer: 3mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

>
Send this to a friend