Koolhydraatarme Kapsalon met Kipshoarma (Gezond & Lekker Recept)

Diner

jun 25
Koolhydraatarme Kapsalon met Kipshoarma (Gezond & Lekker Recept)

Kapsalon is een gerecht die veel mensen niet kennen. Het gerecht is ook pas ontstaan in 2003 en is bedacht door een kapper in Rotterdam. En toch zijn er al veel jongeren die hem eten als snelle hap. 

Kapsalon is over het algemeen geen gezond gerecht. Het bevat patat en een flinke laag knoflooksaus. Niet ideaal dus als je koolhydraatarm eet. 

In het recept hieronder leer je hoe je een koolhydraatarme kapsalon maakt door de ongezonde ingrediënten te vervangen door gezonde ingrediënten. 

More...

Ben jij gek op:

  • Friet / patat
  • Kip
  • Kaas
  • Knoflooksaus
  • Sla, tomaat en komkommer

Dan kan een kapsalon voor jou wel eens de goede keuze zijn. Het gerecht bevat namelijk een combi van deze ingrediënten. 

Nu hoor ik je al denken: "Een groot deel van deze ingrediënten is toch niet gezond?". Dat klopt. Mocht je wat gewicht willen verliezen of je bloedsuikerspiegel willen verlagen, dan zijn patat en knoflooksaus niet verstandig. 

Dus een kapsalon bestellen is niet verstandig. Je kunt hem daarentegen wel zelf maken.

Gelukkig heb ik de oplossing door de twee ongezonde ingrediënten gewoon te vervangen voor gezonde ingrediënten. 

Pas op

Patat wordt gemaakt van aardappel en is niet verstandig om te eten als je diabetes hebt. Daarnaast wordt friet ook nog eens gefrituurd in ongezonde zonnebloemolie. Zonnebloemolie is ongezond, maar wanneer je de frietjes hier ook nog eens in frituurt ontstaan er als bijproduct schadelijke stoffen. Dit moet je dus allemaal zien te voorkomen wil je een gezonde kapsalon maken. 

In het recept hieronder maak ik een koolhydraatarme kapsalon door de aardappelfrietjes te vervangen door pastinaak-frietjes. Pastinaak bevat minder koolhydraten en meer vezels. De combinatie maakt het product veel gezonder om te eten als je diabetes hebt.

  • Helaas denken mensen dat zoete aardappel veel gezonder is, maar ook zoete aardappel bevat helaas te veel koolhydraten en is om die reden niet verstandig als je diabetes hebt. Daarom kun je het beter bij pastinaak houden. 

Daarnaast worden de frietjes niet gefrituurd, maar gewoon in de oven klaargemaakt. Dat kan betekenen dat de friet iets minder knapperig is, maar over het algemeen wordt de friet sowieso minder knapperig doordat de friet bij een kapsalon onderaan het gelaagde gerecht komt. Door de vetten van het vlees en de kaas, wordt de friet automatisch zompiger. 

Genoeg over deze kapsalon. Hieronder vind je het lekkere recept. 

De foto's en het recept van de koolhydraatarme kapsalon

Deze gezonde koolhydraatarme kapsalon is met kip gemaakt, maar je kunt het ook met varkensvlees maken. 

En mocht je vegetarisch zijn dan kun je het recept gewoon zonder vlees eten of vervangen door tofu of een extra kaassoort. 

Krijg je ook al zo'n trek na het zien van deze foto's? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van de koolhydraatarme kapsalon.

kapsalon recept

Ben je helemaal gek op Nederlandse recepten? Misschien is onze koolhydraatarme hutspot dan ook iets voor jou. Klik hier om naar het recept te gaan

Zoek je een bundel van koolhydraatarme recepten? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.

Om het nog lekkerder te maken, kun je het zelfs combineren met onze suikervrije sauzen.

Koolhydraatarme Kapsalon met Kipshoarma (Gezond & Lekker Recept)
kapsalon maken

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarme Kapsalon met Kipshoarma (Gezond & Lekker Recept)

Koolhydraatarme Kapsalon met Kipshoarma (Gezond & Lekker Recept)

Wil je graag een koolhydraatarme kapsalon maken? In dit recept leer je precies hoe je van deze ongezonde maaltijd een gezonde variant maakt.
5 van 1 stem
Recept printen Pin dit recept
Gang: Avondeten, Diner
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Kapsalon, Koolhydraatarme kapsalon
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 3 personen
Calorieën: 273kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 150 gram pastinaak - geschild en gesneden in frietjes
  • 400 gram kipshoarma
  • 50 gram geraspte kaas
  • 0.5 komkommer - in blokjes gesneden
  • 2 tomaten - in blokjes gesneden
  • 100 gram ijsbergsla
  • 1.5 eetlepel olijfolie
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • Snufje cayennepeper
  • Zout en peper - naar smaak

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  • Verdeel de pastinaak frietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Meng de olijfolie met de paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Besprenkel de frietjes met het olijfoliemengsel en meng goed. Bak de frietjes 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bak ondertussen de shoarma gaar in een grote koekenpan. Haal de shoarma na het bakken uit de pan en doe dit in een kleine ovenschaal. Haal dan ook de frietjes uit de oven en verdeel dit over de shoarma in de ovenschotel.
  • Strooi de kaas over het vlees en de frietjes en bak dit 10 tot 15 minuten in de oven op 180 graden.
  • Verdeel ondertussen de ijsbergsla, tomaat en komkommer over drie borden.
  • Verdeel het vlees en de frietjes zodra dit klaar is over de borden. Serveer de kapsalon met suikervrije knoflooksaus, sambal of mayonaise.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 273kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 18g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 66mg | Zout: 162mg | Kalium: 637mg | Vezels: 4g | Suiker: 6g | Vitamine A: 1212IU | Vitamine C: 23mg | Calcium: 167mg | Ijzer: 1mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

  • Nynke schreef:

    Mag ik nog een tip geven? Wortelpeterselie/peterseliewortel heeft nog minder koolhydraten dan pastinaak!

    • Marloes Schuurman schreef:

      Dat klopt, maar ons doel is niet enkel om de hoeveelheid koolhydraten te minderen. Eten moet ook lekker blijven en pastinaak voldoet aan onze eisen voor gezond eten :).

  • Share via
    >