Koolhydraatarme Kip uit de Oven met Gezonde Vulling

Diner

jan 26
Heb je geen zin of tijd om te koken maar wil je toch een gezond koolhydraatarm diner? Leer hier hoe je snel een koolhydraatarme ovenschotel met kip maakt.
Koolhydraatarme Kip Ovenschotel
Koolhydraatarme Kip Ovenschotel

Zoek je een gezond kip gerecht uit de oven wat je in 30 minuten kunt bereiden?

Dan is dit koolhydraatarme kip gerecht ideaal voor je!

More...

Dit gerecht heeft iets weg van een Cordon Blue maar dan een stuk gezonder (geen paneermeel) en gemaakt van kip!

En door de artisjokken, mozzarella, zongedroogde tomaten, kerrie en basilicum heeft het gerecht een heerlijke Mediterraanse twist.

Binnen 30 minuten heb je dit gerecht gemaakt en je maakt iedereen er blij mee.

Bekijk de onderstaande foto's om te zien wat je te wachten staat. Wellicht iets om vanavond te maken?

Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme kip gerecht.

Gevulde kip uit de oven

Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast deze koolhydraatarme kip ovenschotel? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.

koolhydraatarme kip
Koolhydraatarme Kip Ovenschotel

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarme Kip Ovenschotel

Koolhydraatarme Kip uit de Oven met Gezonde Vulling

Heb je geen zin of tijd om te koken maar wil je toch een gezond koolhydraatarm diner? Leer hier hoe je snel een koolhydraatarme ovenschotel met kip maakt.
5 van 5 stemmen
Recept printen Pin dit recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans, Frans
Trefwoord: Ovenschotel
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Calorieën: 357kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 2 kipfilet
  • 60 gram mozzarella - fijngehakt
  • 2 artisjokharten uit blik - fijngehakt
  • 2 eetlepel zongedroogde tomaten - in stukjes gehakt
  • 10 grote basilicumbladeren - fijngehakt
  • 2 knoflookteentje - fijngehakt
  • 0,5 theelepel kerriepoeder
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Tandenstokers

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 ° C.
  • Snijd de kipfilet bijna halverwege met een scherp mes.
  • Doe de mozzarella, artisjok, basilicum, tomaat en knoflook in een kom. Mix het geheel door elkaar en stop het in de gesneden kipfilet.
  • Gebruik een paar tandenstokers om de kipfilet rond de vulling te sluiten (uiteinden).
  • Leg de kipfilet op een stuk bakpapier/aluminiumfolie op de bakplaat en breng op smaak met zout, peper, kerriepoeder en paprika.
  • Bak ongeveer 20 minuten (afhankelijk van de grootte van de kipfilet).
  • Vergeet niet om de tandenstokers te verwijderen voor het opdienen, en je bent klaar!

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 357kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwitten: 55g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 5g | Cholesterol: 168mg | Zout: 454mg | Kalium: 893mg | Suiker: 1g | Vitamine A: 480IU | Vitamine C: 4mg | Calcium: 168mg | Ijzer: 1mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

>

Send this to a friend