Gezonde Koolhydraatarme Lasagne Recept van Aubergine

Diner

mrt 31
Genieten van een gezonde lasagne? Met deze koolhydraatarme lasagne zit je goed! Door de aubergine lasagnebladen is hij lekkerder dan met courgette.
Gezonde Koolhydraatarme Lasagne Recept van Aubergine
Gezonde Koolhydraatarme Lasagne Recept van Aubergine

Afvallen en diabetes type 2 gaan niet bepaald hand in hand met de Italiaanse keuken.

Alles van pizza tot pasta doet je lichaam geen goed. En wat te denken van knoflookbrood? Het lijkt daardoor ook vrij onmogelijk om een gezond Italiaans gerecht te vinden wat zowel je gewicht als je bloedsuiker goed zal doen.

Maar met een beetje vindingrijkheid is er meer mogelijk dan je denkt.

Zo ook met deze heerlijke koolhydraatarme lasagne. Waar normale lasagne bestaat uit flink wat koolhydraten door de pastabladen die er worden gebruikt, wordt in dit recept lasagnebladen van aubergine gebruikt. 

More...

Natuurlijk kun je ook lasagnebladen van courgette gebruiken maar persoonlijk vind ik aubergine een betere toevoeging bij een lasagne. Het heeft een Mediterraanse smaak en is - relatief gezien - minder waterig.

Hierdoor krijg je, in tegenstelling tot vele andere koolhydraatarme lasagnes, een gerecht wat niet heel waterig/zompig is. Met name als je de aubergine eerst roostert zoals wij in dit recept doen.

Vandaag hebben we een lasagne voor je op het menu en wellicht volgende week een koolhydraatarme pizza. Houd onze website daarom goed in de gaten!

Als je zin hebt om deze gezonde lasagne te maken? Bekijk dan de onderstaande foto's om te zien wat voor lekkers je allemaal te wachten staat.

Foto's en het recept van de koolhydraatarme lasagne (met lasagnebladen gemaakt van aubergine).

koolhydraatarme lasagne bladen

Al helemaal zin om deze koolhydraatarme lasagne met aubergine en kaas te maken? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme lasagne.

Toch zin in een andere ovenschotel? Neem dan een kijkje naar onze koolhydraatarme ovenschotel met kip en kerrie kruiden. Het is natuurlijk geen lasagne maar zeker wel lekker en tevens koolhydraatarm. 

koolhydraatarme lasagnebladen

Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast deze koolhydraatarme lasagne? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek of ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.

koolhydraatarme lasagne gezond
Gezonde Koolhydraatarme Lasagne Recept van Aubergine

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Gezonde Koolhydraatarme Lasagne Recept van Aubergine

Koolhydraatarme Lasagne van Aubergine (Lekkerder dan Courgette)

Genieten van een gezonde lasagne? Met deze koolhydraatarme lasagne zit je goed! Door de aubergine lasagnebladen is hij lekkerder dan met courgette.
4.6 van 5 stemmen
Recept printen Pin dit recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Koolhydraatarme Lasagne, Lasagne
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 8
Calorieën: 433kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

Ingrediënten saus

  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 knoflookteentjes - fijngehakt
  • 700 gram rundergehakt
  • 400 gram tomatenblokjes - uit blik
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 theelepel peper

Ingrediënten koolhydraatarme lasagnebladen

  • 1 grote aubergine - in 8 plakjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten kaasvulling

  • 250 gram ricotta kaas
  • 50 gram Parmezaanse kaas - geraspt
  • 1 groot ei

Ingrediënten kaastopping

  • 250 gram mozzarella of gewone kaas - geraspt

Zo maak je het:

Zo maak je de saus:

  • Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook in 30 seconden lichtbruin.
  • Zet het vuur hoog en voeg het gehakt toe. Breng het op smaak met peper en zout. Wanneer het gehakt bruin is voeg je de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en zet je het vuur laag. 
  • Laat de saus gedurende 10 minuten sudderen.

Zo maak je de koolhydraatarme lasagnebladen:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 
  • Leg bakpapier op een bakplaat en leg de aubergine plakken naast elkaar. Smeer beide kanten in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak ze voor ongeveer 15 minuten in de oven. Laat de oven aanstaan als je ze eruit haalt.

Zo maak je de kaasvulling:

  • Meng alle ingrediënten voor de kaasvulling samen in een kom.

Zo voeg je alles samen:

  • Doe in een ovenschaal (23x33cm) eerst een laag aubergine plakken zodat het de bodem bedekt. 
  • Doe op elke schijf wat van de saus en daarna de kaasvulling. Gebruik eventueel een klein beetje van de mozzarella/kaas bovenop de kaasvulling.
  • Herhaal stap 2 en voeg de overige mozzarella/kaas bovenop de lasagne.
  • Bak de lasagne voor ongeveer 15 minuten in de oven.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 433kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 30g | Vet: 31g | Verzadigd vet: 15g | Cholesterol: 129mg | Zout: 505mg | Kalium: 533mg | Vezels: 2g | Suiker: 4g | Vitamine A: 506IU | Vitamine C: 6mg | Calcium: 335mg | Ijzer: 3mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

  • Sietske schreef:

    Heel lekker gerecht! Ook onze kleuter at met smaak terwijl ze super kritisch is qua eten dus dit was top!

  • T de J schreef:

    Heerlijk gerecht, voor herhaling vatbaar.????

  • ger welboren schreef:

    Kun je ook champions toevoegen in de saus

  • Silvia schreef:

    kun je de auberigene ook vervangen voor gourette’s

  • >
    Send this to a friend