Koolhydraatarme Pizza met Amandelmeel Bodem (Nieuw Recept)

Diner

apr 08
Heb je zin in een koolhydraatarme pizza met een gezonde bodem? In dit recept leer je hoe je onze koolhydraatarme pizza maakt met een bodem van amandelmeel.
Koolhydraatarme Pizza met Amandelmeel bodem (Recept)
Koolhydraatarme Pizza met Amandelmeel bodem (Recept)

Iedereen wil zo nu en dan wel een vette hap eten. Ondanks dat ik het je natuurlijk niet aanraad omdat het ontzettend ongezond is, snap ik wel dat het lekker is.

Een favoriet onder de vette happen is:

  • Pizza

Aangezien een reguliere pizza niet aan te raden is door de enorme hoeveelheid koolhydraten die het bevat, heb ik hier een variant die vele malen gezonder is. Hieronder heb ik een heerlijk recept voor jou voor een koolhydraatarme pizza(bodem).

More...

De koolhydraatarme pizza kun je zelf zo lekker maken als je wilt. Je kunt gaan voor een:

  • Vegetarische pizza
  • Vis pizza
  • Vlees pizza

Je kunt het zo gek niet verzinnen. Zolang de pizzabodem maar op een gezonde manier bereid wordt. 

Wat maakt deze pizzabodem gezonder dan de reguliere pizzabodem? Het meel dat er gebruikt wordt.

Een normale pizzabodem wordt gemaakt van bloem. Bloem bevat ontzettend veel koolhydraten en weinig vezels. Het heeft om die reden een groot effect op je bloedsuiker. Hetgeen wat je als diabeet niet kunt hebben, en wat je als niet-diabeet wilt voorkomen. 

In de pizzabodem in dit recept wordt amandelmeel gebruikt. Amandelmeel bevat veel minder koolhydraten en meer vezels. Hierdoor is de Glycemische index en dus het effect op je bloedsuiker veel lager. Dat is alles wat je wilt in een gezonde pizzabodem. 

Pizzabodems kun je ook maken van kokosmeel, alleen kan kokosmeel wel een overheersende smaak hebben waardoor dit niet bij iedereen in de smaak valt. Vandaar dat wij de keuze hebben gemaakt voor amandelmeel. 

Overigens kun je ook een koolhydraatarme pizza bodem bij supermarkten als de AH of Jumbo kopen, maar deze zijn NOOIT echt koolhydraatarm. Slechts een deel van de bodem is met gezonde ingrediënten gemaakt. De rest is gewoon met (volkoren) meel gemaakt.

Dit maakt zo'n bodem wel 'gezonder' dan een gewone bodem maar lang niet gezond.

Zin om het recept te maken? Kijk hieronder wat je te wachten staat.

Foto's en het recept van de koolhydraatarme pizza met een bodem van amandelmeel

Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme pizza.

Als je erg van de Italiaanse keuken houdt, dan heb ik naast dit recept voor de pizza, ook een recept voor een koolhydraatarme Italiaanse lasagne.

Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast deze koolhydraatarme pizza? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek of ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.

Koolhydraatarme pizza
koolhydraatarme pizzabodem amandelmeel

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarme Pizza met Amandelmeel bodem (Recept)

Koolhydraatarme Pizza met Amandelmeel Bodem

Heb je zin in een koolhydraatarme pizza met een gezonde bodem? In dit recept leer je hoe je onze koolhydraatarme pizza maakt met een bodem van amandelmeel.
4.23 van 9 stemmen
Recept printen Pin dit recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pizza
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 8 porties
Calorieën: 199kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

Ingrediënten pizzabodem

  • 225 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 grote eieren
  • 0.5 theelepel zout

Ingrediënten toppings

  • 3 eetlepels passata (saus voor bodem)
  • Toppings naar keuze (gesneden) - vleeswaren, champignons, paprika, uien, olijven, courgette, spinazie etc.
  • 100 gram geraspte kaas - naar keuze

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden celcius (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng alle ingrediënten voor de pizzabodem samen tot een deegbal. Rol de deegbal vervolgens uit tussen twee stukken bakpapier tot een dikte van ongeveer 0,5 cm.
  • Leg de pizzabodem op de bakplaat en prik een aantal gaatjes in het deeg met een vork om bubbels te voorkomen.
  • Bak de pizzabodem gedurende 15 tot 20 minuten in de oven.
  • Laat de pizza 5 minuten afkoelen en garneer de pizza met 3 eetlepels passata en de gesneden groente naar keuze. Strooi als laatst de kaas naar keuze bovenop de pizza.
  • Bak de pizza nogmaals gedurende 10 tot 15 minuten in de oven.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 199kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 9g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 11mg | Zout: 106mg | Kalium: 10mg | Vezels: 3g | Suiker: 1g | Vitamine A: 85IU | Calcium: 122mg | Ijzer: 1mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

  • Bellefontaine carine schreef:

    Zijn de ingrediënten voor 1 pizzabodem? 8 porties?

    • Marloes Schuurman schreef:

      Klopt!

      • Marlies Bontius Bontius-Janssen schreef:

        Hallo Marloes maar dan heb je toch maar een heel klein stukje pizza , dat is toch nooit genoeg voor dinner ?

        • Marloes Schuurman schreef:

          Het is maar net hoeveel je eet en of je daar bijvoorbeeld nog een salade naast maakt of niet :). Je mag gerust twee van deze pizza’s eten. Sterker nog, je mag zoveel eten als je zelf wilt 🙂

  • Ton schreef:

    Beste Ben en Marloes het ziet er allemaal goed uit ga nu aan de slag om het te bereiden

  • Share via
    >