Tussendoortjes zijn erg populair onder de meeste mensen. Maar als je koolhydraatarm eet omdat je diabeet bent of graag wat kilo's kwijt wilt, dan kan dit een hele opgave zijn.
Een ideaal tussendoortje zou normaal bestaan uit een mueslireep of granolabar. Maar die twee zijn al helemaal niet ideaal aangezien ze vol zitten met suikers en koolhydraten.
Gelukkig heb ik de oplossing. Hieronder leer je namelijk hoe je een gezonde koolhydraatarme mueslirepen kunt maken.
More...
Mueslirepen en granola repen zijn een erg belangrijk onderdeel van het eetpatroon van de gemiddelde Nederlander. Vooral omdat ze erg makkelijk mee te nemen zijn voor onderweg.
Veel mensen denk bij de naam muesli of granola automatisch dat het gezond is. Maar juist het tegendeel is waar.
Mueslirepen en granolarepen bevatten over het algemeen:
Havermout, noten en zaden, en dat zijn de gezonde ingrediënten. Maar om er een reep van te kunnen maken en ze op smaak te brengen wordt er grotendeels suiker, honing, chocolade, gedroogd fruit en plantaardige oliën gebruikt. En dat zijn de ingrediënten die je juist wilt vermijden.
Dit zijn met name de mueslirepen die je kunt kopen in de supermarkt. Denk hierbij aan de Aldi, Lidl, Jumbo, Plus en Albert Heijn.
Wil je dus een gezonde koolhydraatarme mueslireep zonder suiker eten, dan raad ik je aan om hem zelf te maken.
Het mueslireep recept hieronder maakt gebruik van veel gezonde ingrediënten. Zo bevat het noten, zaden en geraspte kokos. Indien je van pindakaas houdt, kun je ook een eetlepel pindakaas toevoegen.
De foto's en het recept van de koolhydraatarme mueslirepen.
Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme mueslirepen.
Niet alleen hebben wij een recept voor suikervrije mueslirepen, maar ook een recept voor koolhydraatarme muffins.
Deze kun je net als de mueslireep tijdens het ontbijt of als tussendoortje eten. Beide recepten zijn heerlijk als je om je bloedsuiker of gewicht wilt denken.
Zoek je meer koolhydraatarme toetjes naast deze suikervrije mueslirepen? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme toetjesboek met 50 gezonde toetjes.
Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Facebook50
- Twitter9
- Pinterest416
- Email59
- Facebook Messenger
- 534keer gedeeld
Koolhydraatarme Mueslirepen van Noten & Zaden (Suikervrij Recept)
Ingrediënten:
- 285 gram amandelen
- 30 gram pompoenzaden
- 30 gram geraspte kokos
- 30 gram hennepzaden
- 50 ml Sukrin Gold syrup - (suikervrije stroop)
- 60 gram roomboter
- 50 gram erythritol poeder
- 10 ml vanille-extract
- 0.5 theelepel zout
Zo maak je het:
- Leg een (oven)schaal van ongeveer 20 x 20 cm klaar en bedek deze met bakpapier.
- Meng in een kom de amandelen, pompoenzaden, geraspte kokos en hennepzaden.
- Verwarm in een steelpan de siroop, boter, erythritol poeder en het zout gedurende een paar minuten tot een glad mengsel. Haal het van het vuur en meng kort het vanille extract erdoorheen.
- Meng in een kom het siroop-mengsel met het notenmengsel en doe het mengsel daarna in de ovenschaal. Druk alles goed aan tot een stevig geheel met een lepel (vergeet niet de randen!).
- Laat het volledig afkoelen tot kamertemperatuur en til het met bakpapier op uit de ovenschaal. Snij het voorzichtig in repen.
ik heb het recept nu drie keer geprobeerd, en de smaak is echt heerlijk, ik krijg alleen geen reepjes voor elkaar! zodra ik moet snijden, brokkelt het geheel uiteen. tips??
Fijn dat de smaak bevalt :)! Wat kan helpen is om niet te wachten tot het volledig afgekoeld is. Daardoor is het nog een beetje zachter/stroperiger en kun je het snijden zonder dat het afbrokkelt.
Wat ook kan helpen is om iets meer siroop en boter te gebruiken om te voorkomen dat het zo droog is.
Het brokkelt waarschijnlijk uit elkaar omdat het mengsel relatief droog is wanneer je het snijd.
Dank je wel voor de tips! Zou het ook nog zo kunnen zijn dat ik de amandelen fijner moet snijden dan ik nu doe? Ik snijd ze vrij grof.
Aaah! Dat kan ook meespelen. Hoe groter de ingrediënten, hoe minder goed ze binden. Door ze fijner te snijden/malen vergroot je het contactoppervlak en zal het geheel beter aan elkaar plakken.
Hi Marloes hoe lang mag het in de oven .
Dit hoeft niet in de oven :). Je maakt het in een ovenschaal puur voor de vorm.
Hoi Ank ik gebruik de siliconen bakvorm voor reepjes te koop bij action ik kan geen foto uploaden dus ik hoop dat je weet wat ik bedoel
Heerlijk, ik bewaar ze in de koelkast.
Geniet ervan :)!
Dankjewel voor je reactie en de voedingswaarde is dat per reep of voor alle 12?
Geen dank. De voedingswaarden van al onze recepten zijn per portie. In dit geval is één reep één portie.
Oe lekker maar hoelang zijn deze houdbaar en hoe kan ik ze het beste bewaren? Kunnen ze ook in de vriezer ?
Groetjes Jolanda
Ik zou van een weekje uitgaan. Houdbaarheid hebben wij nooit echt getest omdat we ze vrij snel opeten :). Het beste kun je ze bewaren in een afgesloten verpakking/bakje.