Wil je suikervrije koekjes eten maar heb je geen idee waar je deze kunt vinden?
In de supermarkt in ieder geval NIET. Waarom?
Omdat alle koekjes in de supermarkt suiker bevatten. En als ze met zoetstof gemaakt zijn (wat zeer zelden het geval is), dan zijn ze helaas nog steeds gemaakt van 'gewone' meel.
Hierdoor zijn ze nog steeds erg koolhydraatrijk en daardoor slecht voor je bloedsuiker en gewicht. Dit zijn vaak de koekjes die de term "geen toegevoegd suiker" hanteren.
Gelukkig hebben wij hier ECHTE suikervrije koekjes (met chocolade) voor je.
More...
Het geheim van dit recept is dat we gebruik maken van amandelmeel. Deze meelsoort (gemaakt van amandelen) bevat vrijwel geen koolhydraten en vezels...
...en bevat heel veel vezels.
Dit zorgt ervoor dat het ideaal is voor je bloedsuiker als je diabetes type 2 hebt.
En maak je geen zorgen over de smaak, de koekjes zijn namelijk heerlijk. Door de combi van amandelmeel en chocolade, krijg je suikervrije koekjes die zowel noot-achtig als chocoladerijk smaken.
Klinkt heerlijk nietwaar?
Klaar om dit recept te bakken? Neem dan eerst een kijkje naar de onderstaande foto's om te kijken wat voor lekkers jou te wachten staat.
Foto's en recept van de suikervrije koekjes gemaakt van amandelmeel
Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze suikervrije koekjes met chocolade.
Niet alleen hebben wij een recept voor suikervrije koekjes maar ook een recept voor koolhydraatarme muffins. Deze muffins zijn luchtiger en smeuïger dan de suikervrije koekjes.
Begrijp mij niet verkeerd; beide recepten zijn heerlijk als je om je bloedsuiker of gewicht wilt denken. Het is gewoon maar net waar je zelf behoefte aan hebt 🙂
Zoek je meer koolhydraatarme toetjes naast deze suikervrije koekjes? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme toetjesboek met 50 gezonde toetjes.
Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Facebook83
- Twitter16
- Pinterest1.0K
- Email133
- Facebook Messenger
- 1.2Kkeer gedeeld
Suikervrije Koekjes Met Amandelmeel en Chocolade
Ingrediënten:
- 100 gram amandelmeel
- 1 middelgroot ei
- 2 eetlepels verse slagroom - minimaal 35% vet
- 30 gram roomboter - op kamertemperatuur
- 3 eetlepels erythritolpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 50 gram chocolade (75% cacao) - fijngehakt
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng alle ingrediënten behalve de chocolade in een kom. Laat het deeg een paar minuten rusten zodat het amandelmeel het vocht kan opnemen.
- Meng de fijngehakte chocolade door het deeg.
- Vorm deegballen met je hand of gebruik een lepel en plaats het deeg op de bakplaat. Druk ze vervolgens plat met je hand/lepel tot een dikte van ongeveer 0,5 tot 1 cm.
- Bak de koekjes ongeveer 13 minuten in de oven of tot de randen mooi bruin zijn. Ze zijn zacht wanneer ze uit de oven komen, maar ze worden steviger als ze afkoelen.
ik heb hem nog steeds niet ontvangen
Dat is vervelend om te lezen. Heb je ook in je ongewenste emails gekeken? Anders moet je ons even een mailtje sturen. Ik zie namelijk dat het gewoon verzonden is.
vraagje, er staat suikervrije koekjes maar bij de voedingswaarden staat suiker. hoe kan dat dan? Mijn kind moet tijdelijk suikervrij eten dus ben op zoek naar oplossingen voor hem om toch te snacken
Suikervrij betekent dat er geen suiker aan toe is gedaan. Suiker zit in allerlei natuurlijk producten. Van de amandelmeel zelf tot de chocolade. Zelfs broccoli bevat suiker. Als je kind suikervrij moet eten, dan doelt men op TOEGEVOEGD suiker. En niet zozeer het suiker wat van nature in producten zit.