We hebben allemaal weleens zin in een snack. Maar wat moet je nou nemen? Noten komen na een tijdje namelijk ook je neus uit.
Gelukkig kun je deze overheerlijke koolhydraatarme kaascrackers maken om die prikkel te vervullen. Ideaal als tussendoortje of gewoon als lunch en ontbijt.
Doordat het gemaakt is van hele gezonde (en lekker) ingrediƫnten, kun je het eigenlijk zoveel eten als je het zelf wilt.
Koolhydraatarme crackers met kaas die je zoveel kunt eten als je zelf wilt? Dat klinkt als een droom voor veel mensen.
In dit recept leer je hoe je zelf kunt maken in 30 minuten.
More...
Deze koolhydraatarme crackers zijn de ideale aanvulling op ons koolhydraatarm brood en onze koolhydraatarme bolletjes.
Wat maakt deze crackers nou zo lekker en gezond?
Simpel.
Ze zijn gemaakt van kaas en amandelmeel (wat er gezond is)...
...en je voegt er een hoop kruiden aan toe waardoor ze heerlijk van smaak zullen zijn.
Kun je niet wachten om deze koolhydraatarme crackers te maken? Scrol dan naar beneden om te zien wat je allemaal te wachten staat.
Foto's en recept van de koolhydraatarme kaas crackers
Al helemaal zin om deze koolhydraatarme crackers met kaas te maken? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze lekkere koolhydraatarme kaascrackers.
Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast deze koolhydraatarme crackers? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.
Vind je dit recept lekker? Klik op Ć©Ć©n van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Facebook87
- Pinterest447
- Email55
- Facebook Messenger
- 593keer gedeeld
Koolhydraatarme Crackers van Kaas & Amandelmeel
Ingrediƫnten:
- 240 gram kaas - naar keuze
- 120 gram amandelmeel
- 60 gram roomkaas
- 1 ei
- 0,5 theelepel zout
- 1 theelepel gedroogde kruiden - bv: rozemarijn, basilicum, bieslook, knoflook, chili vlokken
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius
- Meng de kaas, roomkaas en amandelmeel in een magnetronbestendig kom, verwarm het dan een minuut in de oven. Meng daarna nogmaals alle ingrediƫnten (kaas moet gedeeltelijk gesmolten zijn)
- Laat het mengsel voor een paar minuten afkoelen en voeg dan het ei, zout en kruiden toe en meng het geheel (als de kaas te hard is verwarm alles voor 20 seconden)
- Leg bakpapier op een bakplaat en leg hierop de deegbal. Leg nog een stuk bakpapier hier bovenop en rol het deeg uit tot een dunne laag (gebruik een deegroller of je handen)
- Haal de bovenste bakpapier eraf en gebruik een pizzasnijder om de crackers in kleine stukjes te snijden en doe de plaat in de oven
- Bak de crackers voor 5 minuten per kant (afhankelijk van de dikte kan je ze enkele minuten langer laten) tot een knapperige structuur.
- Gebruik de pizzasnijder nogmaals om de crackers in kleine stukjes te snijden. Laat 5 minuten afkoelen
Ze zijn super lekker alleen ze zijn bij mij niet knapperig,wat heb ik niet goed gedaan?
Amandelmeel is erg lastig knapperig te krijgen. Dat komt omdat het eigenlijk een noot is en niet een traditionele meelsoort š
Mmmm lijkt me heerlijk, dankjewel ????
Geen dank š