Koolhydraatarme Kokosmakronen Zonder Suiker (Gezond Recept)

Koolhydraatarme Recepten

jun 11
Hou je van kokos en eet je dit graag in combinatie met een koekje? Lees hier hoe je koolhydraatarme en suikervrije kokosmakronen maakt.
Koolhydraatarme Kokosmakronen Zonder Suiker (Gezond Recept)
Koolhydraatarme Kokosmakronen Zonder Suiker (Gezond Recept)

Ben je gek op kleine zoete versnaperingen en op kokos? Dan is dit de combinatie voor jou. 

In dit recept leer je hoe je kokosmakronen zelf kunt maken. Maar het gaat niet om de normale variant die bomvol suiker zit. 

Dit recept leert je hoe je koolhydraatarme en suikervrije kokosmakronen maakt. Deze zijn vele malen gezonder en zullen je bloedsuikerspiegel niet laten stijgen. 

More...

Kokosmakronen...

Wie is er niet gek op?

Je kunt ze natuurlijk gewoon in de supermarkt (zoals de AH, Lidl of Jumbo) kopen, maar dan zijn ze zo lekker niet. En daar komt nog eens bij dat ze niet bepaald gezond zijn. 

De variant die in de supermarkt zit bevat een flinke hoeveelheid suiker. Dit eet je liever niet als je bijvoorbeeld wilt afvallen of diabetes hebt. 

Gelukkig bevat het recept hieronder maar vier ingrediënten wat het een simpel recept maakt. 

Besluit je ze zelf te bakken? Dan nog betekent dit niet gelijk dat ze gezond zijn want er zijn veel recepten op het internet te vinden die suiker gebruiken. En dat wil je nu net vermijden. 

Hoe kun je koekjes zoet laten smaken zonder dat dit ongezond voor je is?

Door een zoetstof te gebruiken. En dan idealiter een zoetstof die:

  • Een glycemische index van 0 heeft
  • Geen calorieën levert. 

Dat betekent namelijk dat het je bloedsuiker niet zal verhogen en het daarnaast makkelijker maakt om gewicht te verliezen. 

De zoetstof die ik in dit recept gebruik is erythritolpoeder. Dat is een zoetstof die aan bovenstaande punten voldoet. Dat maakt deze kokosmakronen dus al een stuk gezonder.

En het mooie van kokos is, is dat dit van zichzelf koolhydraatarm en vezelrijk is. Dat maakt het een uitermate geschikt ingrediënt voor als je wilt afvallen of diabeet bent. Maar koop dan wel ongezoete kokosrasp. 

Mocht je graag meer een koek-variant willen van de kokosmakronen? Dan kun je eventueel wat geraspte kokos vervangen door amandelmeel. En ben je gek op chocolade? Dan kun je 75% pure chocolade laten smelten en de bovenkant van de kokosmakronen bedekken met deze chocolade. 

Genoeg over de ingrediënten. Hieronder lees je hoe je deze heerlijke suikervrije kokosmakronen zonder koolhydraten maakt. 

De foto's en het recept van de koolhydraatarme kokosmakronen zonder suiker

Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme kokosmakronen die ook nog eens suikervrij zijn.

koolhydraatarme kokosmakronen maken

Niet alleen hebben wij een recept voor een koolhydraatarme kokosmakronen maar ook een recept voor koolhydraatarme speculaas en zelfs boterkoek. Wellicht ook leuk om een keertje te maken?

Zoek je meer koolhydraatarme toetjes/zoetigheden naast onze suikervrije kokosmakronen? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme toetjesboek met 50 gezonde toetjes.

kokosmakronen recept
Koolhydraatarme Kokosmakronen Zonder Suiker (Gezond Recept)

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarme Kokosmakronen Zonder Suiker (Gezond Recept)

Koolhydraatarme Kokosmakronen Zonder Suiker (Gezond Recept)

Hou je van kokos en eet je dit graag in combinatie met een koekje? Lees hier hoe je koolhydraatarme en suikervrije kokosmakronen maakt.
5 van 1 stem
Recept printen Pin dit recept
Gang: dessert, Snack, Toetje, Tussendoortje
Keuken: Frans
Trefwoord: Koolhydraatarme Kokosmakronen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 20 stuks
Calorieën: 53kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 100 gram erythritol poeder - zoals Splenda stevia
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 gram ongezoete grove kokosrasp
  • 4 eiwitten - op kamertemperatuur

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bereid je bakplaten voor met bakpapier.
  • Meng in een grote mengkom de erythritol poeder, vanille-extract en ongezoete kokosrasp. Gebruik voor het kloppen van de eiwitten een elektrische garde en klop de eiwitten op een gemiddelde snelheid totdat zich middelgrote pieken beginnen te vormen.
  • Breng vervolgens de eiwitten over naar het droge mengsel en vouw de eiwitten erdoorheen.
  • Gebruik een schepje of lepel om het beslag op het bakpapier te leggen. Bak je kokosmakronen 15 tot 20 minuten of tot ze bruin beginnen te worden. Laat ze afkoelen voordat je ze serveert.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 53kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 1g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Zout: 13mg | Kalium: 51mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine C: 1mg | Calcium: 2mg | Ijzer: 1mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

  • Annagreet schreef:

    Dank je wel voor dit recept.
    De kokosmakronen zijn erg lekker (te lekker)
    Zelf heb ik 20 gram minder erythritol poeder gebruikt. Hoopjes gemaakt met ijsscheplepel (dan krijg je mooie bolletjes)

  • >
    Send this to a friend