Ben je gek op kleine zoete versnaperingen en op kokos? Dan is dit de combinatie voor jou.
In dit recept leer je hoe je kokosmakronen zelf kunt maken. Maar het gaat niet om de normale variant die bomvol suiker zit.
Dit recept leert je hoe je koolhydraatarme en suikervrije kokosmakronen maakt. Deze zijn vele malen gezonder en zullen je bloedsuikerspiegel niet laten stijgen.
More...
Kokosmakronen...
Wie is er niet gek op?
Je kunt ze natuurlijk gewoon in de supermarkt (zoals de AH, Lidl of Jumbo) kopen, maar dan zijn ze zo lekker niet. En daar komt nog eens bij dat ze niet bepaald gezond zijn.
De variant die in de supermarkt zit bevat een flinke hoeveelheid suiker. Dit eet je liever niet als je bijvoorbeeld wilt afvallen of diabetes hebt.
Gelukkig bevat het recept hieronder maar vier ingrediënten wat het een simpel recept maakt.
Besluit je ze zelf te bakken? Dan nog betekent dit niet gelijk dat ze gezond zijn want er zijn veel recepten op het internet te vinden die suiker gebruiken. En dat wil je nu net vermijden.
Hoe kun je koekjes zoet laten smaken zonder dat dit ongezond voor je is?
Door een zoetstof te gebruiken. En dan idealiter een zoetstof die:
Dat betekent namelijk dat het je bloedsuiker niet zal verhogen en het daarnaast makkelijker maakt om gewicht te verliezen.
De zoetstof die ik in dit recept gebruik is erythritolpoeder. Dat is een zoetstof die aan bovenstaande punten voldoet. Dat maakt deze kokosmakronen dus al een stuk gezonder.
En het mooie van kokos is, is dat dit van zichzelf koolhydraatarm en vezelrijk is. Dat maakt het een uitermate geschikt ingrediënt voor als je wilt afvallen of diabeet bent. Maar koop dan wel ongezoete kokosrasp.
Mocht je graag meer een koek-variant willen van de kokosmakronen? Dan kun je eventueel wat geraspte kokos vervangen door amandelmeel. En ben je gek op chocolade? Dan kun je 75% pure chocolade laten smelten en de bovenkant van de kokosmakronen bedekken met deze chocolade.
Genoeg over de ingrediënten. Hieronder lees je hoe je deze heerlijke suikervrije kokosmakronen zonder koolhydraten maakt.
De foto's en het recept van de koolhydraatarme kokosmakronen zonder suiker
Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme kokosmakronen die ook nog eens suikervrij zijn.
Niet alleen hebben wij een recept voor een koolhydraatarme kokosmakronen maar ook een recept voor koolhydraatarme speculaas en zelfs boterkoek. Wellicht ook leuk om een keertje te maken?
Zoek je meer koolhydraatarme toetjes/zoetigheden naast onze suikervrije kokosmakronen? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme toetjesboek met 50 gezonde toetjes.
Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Twitter5
- Pinterest113
- Email38
- Facebook Messenger
- 156keer gedeeld
Koolhydraatarme Kokosmakronen Zonder Suiker (Gezond Recept)
Ingrediënten:
- 100 gram erythritol poeder - zoals Splenda stevia
- 1 theelepel vanille-extract
- 150 gram ongezoete grove kokosrasp
- 4 eiwitten - op kamertemperatuur
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bereid je bakplaten voor met bakpapier.
- Meng in een grote mengkom de erythritol poeder, vanille-extract en ongezoete kokosrasp. Gebruik voor het kloppen van de eiwitten een elektrische garde en klop de eiwitten op een gemiddelde snelheid totdat zich middelgrote pieken beginnen te vormen.
- Breng vervolgens de eiwitten over naar het droge mengsel en vouw de eiwitten erdoorheen.
- Gebruik een schepje of lepel om het beslag op het bakpapier te leggen. Bak je kokosmakronen 15 tot 20 minuten of tot ze bruin beginnen te worden. Laat ze afkoelen voordat je ze serveert.
Dank je wel voor dit recept.
De kokosmakronen zijn erg lekker (te lekker)
Zelf heb ik 20 gram minder erythritol poeder gebruikt. Hoopjes gemaakt met ijsscheplepel (dan krijg je mooie bolletjes)
Geniet ervan!