Gezonde Koolhydraatarme Boterkoek (Suikervrij Recept)

Koolhydraatarme Recepten

jul 05
Wil je zelf een koolhydraatarme boterkoek maken zonder suiker? Met dit gezonde recept maak je mijn favoriete boterkoek die zowel makkelijk als gezond is.
Gezonde Koolhydraatarme Boterkoek (Suikervrij Recept)
Gezonde Koolhydraatarme Boterkoek (Suikervrij Recept)

Er bestaan maar weinig koeken die zo lekker zijn als boterkoek.

En dat komt voornamelijk door één ingrediënt:

De boter!

De meelsoort en de hoeveelheid suiker in reguliere boterkoeken maakt de koek erg lekker maar is helaas ook erg ongezond. Vooral als je diabetes type 2 en/of overgewicht hebt.

Daarom is het goed om deze twee ingrediënten te vervangen door gezondere opties. 

Dat is precies wat ik in dit recept heb gedaan. Je leert hier alles over mijn koolhydraatarme boterkoek zonder suiker. Van A tot Z gezond voor zowel een optimale bloedsuiker als een gezond gewicht.

More...

Om dit recept gezonder te maken, is het meel vervangen ​door kokosmeel.

En is de suiker vervangen door erythritol poeder.

Daarmee maak je in één klap de boterkoek koolhydraatarm, suikervrij en gezond.

Voor de rest is het eigenlijk een vrij simpel recept om te maken. Het bestaat uit twee stappen maar elk van die stappen is erg makkelijk.

Je hoeft niet meer dan een aantal ingrediënten bij elkaar te doen en te mengen.

Daarna moet je de koolhydraatarme boterkoek in twee lagen maken. 

Het mooie is dat je moeite niet voor niets is. Je kunt namelijk 10 porties uit deze boterkoek halen. Dus je kunt er meerdere dagen van genieten... als je er vanaf kunt blijven natuurlijk.

Klaar om deze koolhydraatarme boterkoek te maken? Bekijk dan de foto's hieronder om te zien wat je te wachten staat.

De foto's en het recept van de koolhydraatarme boterkoek zonder suiker

Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme boterkoek die suikervrij is.

Niet alleen hebben wij een recept voor een koolhydraatarme boterkoek maar ook een recept voor koolhydraatarme muffins en zelfs vanille ijs. Wellicht ook leuk om een keertje te maken?

En anders deze suikervrije kwarktaart.

Zoek je meer koolhydraatarme toetjes naast onze suikervrije boterkoek? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme toetjesboek met 50 gezonde toetjes.

boterkoek recept
boterkoek zonder koolhydraten en suiker
Gezonde Koolhydraatarme Boterkoek (Suikervrij Recept)
Koolhydraatarme boterkoek zonder suiker

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Gezonde Koolhydraatarme Boterkoek (Suikervrij Recept)

Gezonde Koolhydraatarme Boterkoek (Suikervrij Recept)

Wil je zelf een koolhydraatarme boterkoek maken zonder suiker? Met dit gezonde recept maak je mijn favoriete boterkoek die zowel makkelijk als gezond is.
4.80 van 5 stemmen
Recept printen Pin dit recept
Gang: dessert, Nagerecht
Keuken: Amerikaans, Nederlands
Trefwoord: Koolhydraatarme Boterkoek, Koolhydraatarme cake, Suikervrije Boterkoek, Suikervrije taart
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 10
Calorieën: 232kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

Onderlaag

  • 25 gram kokosmeel
  • 50 gram erythritol poeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram roomboter - op kamertemperatuur
  • 0.5 theelepel vanille-extract
  • 2 grote eieren - op kamertemperatuur

Bovenlaag

  • 100 gram roomboter - op kamertemperatuur
  • 225 gram roomkaas - op kamertemperatuur
  • 50 gram erythritol poeder
  • 0.5 theelepel vanille-extract
  • 50 druppels vloeibare stevia
  • 2 grote eieren - op kamertemperatuur

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Vet een springvorm van ongeveer 20 cm in met wat roomboter
  • Voeg de roomboter, eieren en vanille extract van de onderlaag in een kom en meng deze met elkaar. Voeg daarna de overige (droge) ingrediënten van de onderlaag. Zet opzij.
  • Meng de roomboter en roomkaas van de bovenlaag in een andere kom. Voeg daarna de overige ingrediënten toe (je kunt het beste een handmixer gebruiken).
  • Druk eerst de onderlaag als een korst in de springvorm. Giet daarna de bovenlaag hier over heen.
  • Bak voor 30 tot 35 minuten (tot de randen net bruin beginnen te worden).
  • Laat het minimaal 15 minuten afkoelen in de springvorm en snijd het in 10 stukjes.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 232kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwitten: 2g | Vet: 24g | Verzadigd vet: 15g | Cholesterol: 69mg | Zout: 231mg | Kalium: 31mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 802IU | Calcium: 33mg | Ijzer: 1mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

  • Ineke schreef:

    Goedemiddag,
    In het recept staat naast erytritol ook 50 druppels stevia vloeibaar vermeld. kan ik dit vervangen door erytritol? Groetjes, Ineke

    • Ben Kuiper schreef:

      Zeker! Je kunt ze eerst ook helemaal weglaten en dan kijken hoe de koek proeft. Als het je niet zoet genoeg is, dan kun je later nog één maken en wat stevia toevoegen. Als je al langer gezond eet, zul je merken dat dingen als snel te zoet proeven.

  • Joke Belder schreef:

    Verrassend simpele en lekkere recepten.

  • >
    Send this to a friend