Niets is zo Nederlands als pepernoten. Helaas zijn ze niet heel goed voor je gezondheid als wilt afvallen of diabetes type 2 hebt. Gelukkig kun je heel makkelijk koolhydraatarme pepernoten zelf maken.
De voornaamste truc hierbij is het meel en de suiker vervanger met gezonde alternatieven.
In dit recept leer jij hoe je zelf koolhydraatarme pepernoten (kruidnoten) kunt maken zonder toegevoegd suiker.
More...
Het kopen van koolhydraatarme pepernoten is bijna onmogelijk. In supermarkten als de AH en Jumbo hoef je ze sowieso niet te zoeken.
Er zijn namelijk maar een handjevol bedrijven die koolhydraatarme kruidnoten verkopen.
Gelukkig is het heel makkelijk om koolhydraatarme kruidnoten zelf te maken. Je hoeft eigenlijk maar twee kleine wijzigingen aan te brengen aan een traditioneel pepernoten recept:
Meer hoef je niet te doen om lekker koolhydraatarme pepernoten zonder suiker te maken.
Als gezonde meelsoort is in dit recept gekozen voor amandelmeel en kokosmeel. En als gezonde zoetstof is er gekozen voor erythritol poeder.
De foto's en het recept van de koolhydraatarme pepernoten met amandelmeel
Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme pepernoten die suikervrij zijn.
Niet alleen hebben wij een recept voor een koolhydraatarme pepernoten maar ook een recept voor koolhydraatarme ontbijtkoek en zelfs boterkoek. Wellicht ook leuk om een keertje te maken?
En anders deze suikervrije kwarktaart.
Zoek je meer koolhydraatarme toetjes naast onze suikervrije boterkoek? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme toetjesboek met 50 gezonde toetjes.
Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Pinterest7
- Facebook Messenger
- 7keer gedeeld
Gezonde Koolhydraatarme Pepernoten met Amandelmeel (Lekker Recept)
Ingrediënten:
- 60 gram roomboter
- 30 gram roomkaas
- 100 gram erythritol poeder
- 1 grote ei
- 60 ml verse slagroom
- 125 gram amandelmeel
- 30 gram kokosmeel
- 2 eetlepels eiwitpoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 0,25 theelepel zout
- 0,5 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 0,25 theelepel gemalen kruidnagel
- 0,25 theelepel gemalen kardemom
Zo maak je het:
- Zeef de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, eiwitpoeder, zout en kruiden in een middelgrote kom.
- Meng de roomkaas, boter en erythritol poeder in een kom en meng met een handmixer tot een licht en luchtig mengsel.
- Voeg het ei en de slagroom toe en mix tot een romig geheel.
- Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng alles samen tot een zachte deeg
- Dek af en zet de deeg minimaal een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en leg een bakplaat met bakpapier klaar (leg 2 bakpapieren op elkaar om verkleuring te voorkomen)
- Rol de pepernoten (volle theelepels) op de bakplaat. Druk heel licht naar beneden.
- Bak 10-15 minuten tot de koekjes goudbruin worden aan de randen.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat de pepernoten minimaal 5 minuten afkoelen.