Lekkere Koolhydraatarme Ontbijtkoek zonder Suiker (Gezond Recept)

Koolhydraatarme Recepten

mrt 21
Wil jij een koolhydraatarme ontbijtkoek maken met 0% (zero) suiker? Ontdek hier mijn lekkere recept voor suikervrije ontbijtkoek.
Lekkere Koolhydraatarme Ontbijtkoek zonder Suiker (Gezond Recept)
Lekkere Koolhydraatarme Ontbijtkoek zonder Suiker (Gezond Recept)

Ontbijtkoek is iets waar wij Nederlanders dol op zijn. Helaas is het alleen niet zo gezond voor je als je diabetes type 2 hebt of wilt afvallen.

Gelukkig is het heel makkelijk om koolhydraatarme ontbijtkoek zonder suiker zelf te maken. Niet alleen is dit veel lekker dan kant en klare ontbijtkoek maar ook een stuk gezonder.

In dit recept leer je mijn koolhydraatarme ontbijtkoek met 0% suiker.

More...

Maar eerst even dit:

Hoewel je ook 'Zero' ontbijtkoek kunt kopen bij de Lidl, AH en Jumbo (zoals die van Peijnenburg) raad ik je sterk af deze te kopen. Suikervrije ontbijtkoek uit de supermarkt suggereert dat het gezond is maar dat is het helaas niet.

De ontbijtkoek uit de supermarkt is nog steeds met meel gemaakt. Hoewel er inderdaad geen extra suiker is toegevoegd, is het niet ineens gezond. 

Pizza zonder toegevoegd suiker is ook niet ineens gezond.

Pasta zonder toegevoegd suiker is ook niet ineens gezond.

Waarom? Omdat het hoofdbestanddeel nog steeds gewone meel is.

Gelukkig is dat in dit recept anders! Je maakt hier gebruik van amandelmeel wat veel gezonder is dan 'gewone' meel. Het bevat minder koolhydraten, meer gezonde vetten en een heleboel gezonde vezels.

Een voordeel is dat amandelmeel glutenvrij is waardoor deze koolhydraatarme ontbijtkoek automatisch glutenvrij is.

Tip!

In dit recept voeg ik cacao poeder toe omdat dit net een extra smaak geeft aan de ontbijtkoek. Ik weet dat het niet gebruikelijk is maar geloof mij:


Het maakt je ontbijtkoek een stuk lekker!

De foto's en het recept van de koolhydraatarme ontbijtkoek zonder suiker

Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme ontbijtkoek die suikervrij is.

ontbijtkoek recept

Niet alleen hebben wij een recept voor een koolhydraatarme ontbijtkoek maar ook een recept voor koolhydraatarme muffins en zelfs boterkoek. Wellicht ook leuk om een keertje te maken?

En anders deze suikervrije kwarktaart.

Zoek je meer koolhydraatarme toetjes naast onze suikervrije boterkoek? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme toetjesboek met 50 gezonde toetjes.

ontbijtkoek maken
Lekkere Koolhydraatarme Ontbijtkoek zonder Suiker (Gezond Recept)

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Lekkere Koolhydraatarme Ontbijtkoek zonder Suiker (Gezond Recept)

Lekkere Koolhydraatarme Ontbijtkoek zonder Suiker (Gezond Recept)

Wil jij een koolhydraatarme ontbijtkoek maken met 0% (zero) suiker? Ontdek hier mijn lekkere recept voor suikervrije ontbijtkoek.
2 van 1 stem
Recept printen Pin dit recept
Gang: dessert, Ontbijt, Snack
Keuken: Hollands
Trefwoord: Koolhydraatarme Ontbijtkoek, Suikervrije Ontbijtkoek
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 9
Calorieën: 117kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 0,5 eetlepel roomboter - om de ovenschaal in te vetten
  • 4 grote eieren
  • 60 ml volle melk
  • 2 eetlepels roomboter - gesmolten
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 175 gram amandelmeel - voorkeur: extra fijn
  • 0,5 theelepel zout
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • 1,5 theelepel vloeibare stevia

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius en vet een glazen ovenschaal (ongeveer 20x20 cm) in.
  • Meng in een middelgrote kom de eieren, melk, gesmolten boter, Stevia, kaneel, cacaopoeder, gember en zout.
  • Meng vervolgens het amandelmeel erdoor en dan het bakpoeder.
  • Giet het beslag in de ovenschaal. Bak voor ongeveer 20 minuten (tot een tandenstoker die in het midden is gestoken er schoon uitkom).
  • Laat het ontbijtkoek afkoelen voor 20 minuten en snijd daarna in 9 plakken.

Tip:

In dit recept voeg ik cacao poeder toe omdat dit net een extra smaak geeft aan de ontbijtkoek. Wil je dit niet? Dan kun je het gewoon uit deze ontbijtkoek laten.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 117kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 4g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 1g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 3mg | Zout: 33mg | Kalium: 12mg | Vezels: 2g | Suiker: 1g | Vitamine A: 20IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 53mg | Ijzer: 1mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

  • Corina Triest schreef:

    Ik heb een vraagje, dit recept lijkt ook glutenvrij. Is dit ook zo?

  • Frank schreef:

    Beste Marloes, dit is een erg late reactie, maar voor mij is het niet minder actueel. Ik krijg van de POH mee dat ik verder moet ontzoeten. Geen cola zero, geen zoetje in de koffie e.d. lukt me aardig, maar zou dit ook moeten gelden voor de stevia? Staat dit gelijk aan de rotzooi in frisdrank? Ik ben overigens af van de insuline, nu de metformine nog.

    • Ben Kuiper schreef:

      Wat is de reden dat ze wil dat je gaat ‘ontzoeten’? Op zich raden wij hetzelfde aan omdat je daarmee je behoefte voor zoet ook afbouwt. Daardoor maak je gezonder eten makkelijker op de langere termijn.

      • Frank schreef:

        Door anders te leven/eten ben kon ik snel verder zonder insuline. Dat ging en gaat probleemloos. Ik merk dat ik nu blijf hangen qua waardes en kilo’s/buikomvang. Het enige waar ik nog (een beetje) mee smokkel, zijn zero frisdranken en af en toe een zoetje. Het is niet zo dat ik helemaal zou moeten stoppen, maar dat het “met mate” moet. Dat is een rekbaar begrip. Vandaar dat ik me afvroeg of stevia hetzelfde effect heeft als een zoetje.

        • Ben Kuiper schreef:

          Stevia zal wel de behoefte voor zoet in stand houden maar voor de rest heeft het geen nadelen voor het lichaam. Als je ergens moeite mee hebt, kun je ons even een mailtje sturen. Dan kijken we even mee waar er iets te verbeteren valt 🙂

  • marjolein schreef:

    Volgens
    Mij is dit niet suikervrij. Stevia is ook vervanging (wel gezonder), voor suiker. Maar hij blijft suiker 🙂

    • Marloes Schuurman schreef:

      Ik ben bang dat je er volkomen naast zit. Wellicht handig om je te verdiepen in wat suiker is en wat stevia is. Het is alsof je nu appels met broccoli vergelijkt.

  • Share via
    >