Koolhydraatarme Vanille Pudding zonder Suiker (Simpel Recept)

Koolhydraatarme Recepten

nov 17
Ben je op zoek naar een koolhydraatarm & suikervrij toetje? Leer in dit recept hoe je een koolhydraatarme vanille pudding zonder suiker maakt.
Koolhydraatarme Vanille Pudding zonder Suiker (Simpel Recept)
Koolhydraatarme Vanille Pudding zonder Suiker (Simpel Recept)

Ben je gek op desserts, maar kun je deze niet meer eten omdat je diabetes hebt of wilt afvallen? 

Dan is dit recept echt iets voor jou.

Deze koolhydraatarme vanille pudding, die ook geen suiker bevat is het ideale dessert voor mensen die hun bloedsuiker onder controle willen houden. 

Op deze manier kun je van een heerlijk toetjes genieten zonder je schuldig te voelen.

More...

Het is voor veel mensen toch wel een groot gemis als ze op dieet zijn. De zoetigheden die ze niet meer kunnen eten. 

Het gemis van toetjes en desserts is groot. De oplossing?

Koolhydraatarme en suikervrije toetjes

Je zou denken dat ze niet bestaan, maar het is zeker mogelijk. Het enige wat je dient te doen is meelsoorten vervangen door gezonde meelsoorten, suiker vervangen door een zoetstof en melk chocolade vervangen door een pure chocolade van minimaal 75% cacao. 

De koolhydraatarme vanille pudding van het recept hieronder bevat geen meel en geen chocolade. Het enige wat je hoeft te doen is de suiker vervangen door een zoetstof. De rest van de ingrediënten zijn al gezond. 

De pudding is basis van eieren, room en vanille. 

De zoetstof die ik gebruik in dit recept is erythritolpoeder. Dit is een suikeralcohol. Deze suikeralcohol levert geen calorieën en heeft een glycemische index van 0. Wat betekent dat het geen invloed heeft op je bloedsuiker. 

  • Ideaal voor gewichtsverlies en om je bloedsuiker stabiel te houden.

Dat maakt deze pudding een stuk gezonder, dan de 'normale' variant. 

Verder is deze koolhydraatarme vanille pudding heel simpel om te maken. Hij bestaat namelijk maar uit 4 ingrediënten. 

De foto's en het recept van de koolhydraatarme vanille pudding zonder suiker

Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme vanille pudding die suikervrij is.

vanille pudding maken

Het is belangrijk dat je de vershoudfolie goed over de pudding plaatst zodat geen vel op de bovenkant van de pudding ontstaat.

Niet alleen hebben wij een recept voor een koolhydraatarme vanille pudding zonder suiker maar ook een recept voor een suikervrije taart en zelfs vanille ijs. Wellicht ook leuk om een keertje te maken?

Zoek je meer koolhydraatarme toetjes naast onze suikervrije pudding? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme toetjesboek met 50 gezonde toetjes.

vanille pudding recept
Koolhydraatarme Vanille Pudding zonder Suiker (Simpel Recept)

Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarme Vanille Pudding zonder Suiker (Simpel Recept)

Koolhydraatarme Vanille Pudding zonder Suiker (Simpel Recept)

Ben je op zoek naar een koolhydraatarm & suikervrij toetje? Leer in dit recept hoe je een koolhydraatarme vanille pudding zonder suiker maakt.
4.75 van 4 stemmen
Recept printen Pin dit recept
Gang: dessert, Nagerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Koolhydraatarme Pudding, Koolhydraatarme Vla, Suikervrije Pudding, Suikervrije Vla
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 55 minuten
Porties: 2
Calorieën: 352kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediënten:

  • 230 ml verse slagroom
  • 1 vanillestokje - gesplitst & uitgehold (inhoud bewaren)
  • 3 eierdooiers
  • 45 gram erythritol poeder

Zo maak je het:

  • Verwarm de room, het vanillestokje en de inhoud van het vanillestokje op een laag vuurtje gedurende 5 minuten en zet dan opzij om te koelen.
  • Meng de eierendooiers en erythritol poeder in kom tot een glad geheel.
  • Kijk of het vanille-room mengsel voldoende afgekoeld is: indien jij je vinger in het mengsel kunt doen is het voldoende afgekoeld.
  • Voeg steeds ¼ van de vanille room toe aan het eierdooier mengsel en klop met een garde tot een glad geheel. Dit zorgt ervoor dat de eieren niet stollen.
  • Doe vervolgens het gehele mengsel terug in een pan op een laag vuurtje. Verwarm het geheel alroerend met een siliconen spatel totdat de pudding indikt. Het mengsel is dik genoeg als het de spatel bedekt zonder dat het eraf drupt.
  • Giet de pudding door een zeef in een schone kom en blijf 5 minuten roeren terwijl het afkoelt. Om sneller af te laten koelen, plaatst dan de kom met pudding in een grotere kom gevuld met ijsblokjes.
  • Leg een vel vershoudfolie over de pudding en druk het op het oppervlak om te voorkomen dat er een hard laagje op de pudding ontstaat.
  • Zet de pudding 1 tot 2 uur in de koelkast om volledig af te laten koelen voordat je ervan kan genieten.

Tip:

Mocht je liever een meer vla-achtige structuur willen? Gebruik dan wat minder verse room en vervang deze hoeveelheid met water.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 352kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 6g | Vet: 35g | Verzadigd vet: 20g | Cholesterol: 396mg | Zout: 41mg | Kalium: 86mg | Suiker: 1g | Vitamine A: 1492IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 84mg | Ijzer: 1mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

  • Truus schreef:

    Het zeven vd pudding is denk ik vanwege het vanillestokje.
    Bij gebruik van vanille extract zal dit niet nodig zijn.

  • Truus schreef:

    Afkoelen op een bak met ijsblokjes? Wat een luxe. Dat kan ook in een bak met koud water, hoor :))

  • Aafke schreef:

    Is het niet beter om vrijwel geen zoetstof te gebruiken, zodat je went aan smaken zonder zoet? Ik vind bijvoorbeeld slagroom zonder suiker of zoetstof veel lekkerder dan met. Was ff wennen, maar als er nu zoet in zit vind ik het niet niet te eten

    • Marloes Schuurman schreef:

      Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Wanneer mensen aan pudding denken, willen ze iets wat ‘zoet’ is. Dit recept is beter dan een recept met suiker. Is het beter om helemaal geen zoetstof te gebruiken? Zeker, maar dat vind niet iedereen even lekker 🙂

  • Fenne schreef:

    Vandaag de pudding gemaakt. De basis was goed. De smaak was goed en de substantie maar na mijn smaak veel te zoet. Volgende keer ga ik proberen met 10 gram minder

    • Marloes Schuurman schreef:

      Bedankt voor de feedback. Snap ik helemaal. Dit is erg individueel. Ik vind zelf vaak dingen ook te zoet maar mijn zus bijvoorbeeld niet. Dus zij gebruikt meer zoetstof en ik minder.

  • Share via
    >