Koolhydraatarme Taart met Chocolade (Suikervrij Recept)

Koolhydraatarme Recepten

mei 17
Wil je een koolhydraatarme taart maken die suikervrij is? Dan is dit recept van mijn overheerlijke suikervrije cake met chocolade perfect voor jou!
Koolhydraatarme Taart met Chocolade (Suikervrij Recept)
Koolhydraatarme Taart met Chocolade (Suikervrij Recept)

Zoek je een koolhydraatarme taart met chocolade die ook nog eens suikervrij is?

Dan kan nogal een opgave zijn aangezien 'koolhydraatarm' en 'suikervrij' niet hand in hand gaat met woorden als 'taart' en 'cake'.

Maar het is zeker wel mogelijk!

In dit recept leer je mijn overheerlijke suikervrije cake met chocolade, slagroom en amandelmeel bodem die koolhydraatarm is. Het is dus zowel gezond als lekker.

Perfect voor als je koolhydraatarm wilt weten of diabetes type 2 hebt en er iets aan wilt doen.

More...

Wellicht vraag jij je af waarom 'normale' taarten en cakes zo ongezond zijn.

Er zijn eigenlijk twee ingrediƫnten in elke taart en cake die het erg ongezond maken:

  • Meel
  • Suiker (of honing/stroop)

Dit zijn de twee voornaamste ingrediƫnten die overgewicht en bloedsuikerproblemen geven.

Slimme lezer - zoals jij - denken nu:

"Aaah, dus als ik het meel en de suiker kan vervangen kan ik voor altijd koolhydraatarme en suikervrije taarten en cakes maken?"

Het antwoord is JA!

Maar meel en suiker vervangen is niet altijd even makkelijk. Als ik je nu vraag waarmee je het zou moeten vervangen, zou je het waarschijnlijk niet kunnen verzinnen.

In dit recept vervang ik het meel door amandelmeel. Daarmee kun je een gezonde en lekker taartbodem maken.

De suikers zullen vervangen worden door zoetstoffen.

Hierdoor kun je zowel 'lekker' als 'gezond' combineren met woorden als 'taart' en 'cake'.

Klaar om dit recept te maken?

Hieronder leer je hoe mijn koolhydraatarme cake maakt!

Ooh, en voordat ik het vergeet te melden...

...voor deze koolhydraatarme taart heb je wel een oven nodig.

Je bakt de taartbodem heel kort om hem stevigheid te geven.

De foto's en het recept van de koolhydraatarme taart

Begint het water je al in de mond te lopen? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept van deze koolhydraatarme taart die suikervrij is.

Niet alleen hebben wij een recept voor een koolhydraatarme taart maar ook een recept voor koolhydraatarme muffins en zelfs vanille ijs. Wellicht ook leuk om een keertje te maken?

En anders deze suikervrije kwarktaart.

Zoek je meer koolhydraatarme toetjes naast onze suikervrije cake? Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme toetjesboek met 50 gezonde toetjes.

suikervrije cake
suikervrije taart
koolhydraatarme cake
Koolhydraatarme Taart met Chocolade (Suikervrij Recept)

Vind je dit recept lekker? Klik op Ć©Ć©n van de onderstaande knoppen om hem te delen!


Koolhydraatarme Taart met Chocolade (Suikervrij Recept)

Koolhydraatarme Taart met Chocolade (Suikervrij Recept)

Wil je een koolhydraatarme taart maken die suikervrij is? Dan is dit recept van mijn overheerlijke suikervrije cake met chocolade perfect voor jou!
4.38 van 8 stemmen
Recept printen Pin dit recept
Gang: dessert, Nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Cake, Koolhydraatarme cake, Suikervrije taart
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 16
Calorieƫn: 343kcal
Auteur: Marloes Schuurman

Ingrediƫnten:

Ingrediƫnten taartbodem

  • 220 gram amandelmeel
  • 30 gram erythritol poeder
  • 75 gram roomboter

Ingrediƫnten roomkaas laag

  • 60 ml verse slagroom
  • 50 gram erythritol poeder
  • 225 gram roomkaas

Ingrediƫnten chocolade laag

  • 30 gram cacaopoeder
  • 360 ml verse slagroom
  • 30 gram erythritol poeder

Ingrediƫnten slagroom laag

  • 360 ml verse slagroom
  • 30 gram erythritol poeder
  • 30 gram pure (75% of hoger) chocolade - geschaafd

Zo maak je het:

Zo maak je de taartbodem:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een ovenschaal van 23x23 cm met bakpapier.
  • Meng eerst alle droge ingrediĆ«nten kort met elkaar. Voeg daarna de boter toe en blijf mengen tot er een kruimelig deeg ontstaat. Druk dit vervolgens tegen de bodem van een ovenschaal.
  • Bak de taartbodem gedurende 12 tot 15 minuten in de oven tot deze goudbruin en stevig is. Zet opzij om af te koelen.

Zo maak je de roomkaas laag:

  • Maak het roomkaas-mengsel terwijl de korst in de oven aan het bakken is. Gebruik een handmixer en klop de slagroom samen met het erythritol poeder stijf. Klop beetje bij beetje de zachte roomkaas erdoor tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel het roomkaas mengsel gelijkmatig over de bodem zodra deze is afgekoeld.

Zo maak je de chocolade laag:

  • Maak de chocoladelaag terwijl de korst aan het afkoelen is. Klop de slagroom samen met de erythritol poeder stijf en klop geleidelijk de cacaopoeder erdoor.
  • Verdeel de chocolade laag over de roomkaas laag.

Zo maak je de slagroom laag:

  • Gebruik een handmixer en klop de slagroom samen met de erythritol poeder stijf.
  • Verdeel de slagroom over de chocoladelaag. Strooi de pure chocoladeschaafsel eroverheen.
  • Zet nog 1 tot 2 uur in de koelkast om te koelen.

Voedingswaarden per portie:

Calorieƫn: 343kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwitten: 5g | Vet: 35g | Verzadigd vet: 17g | Cholesterol: 92mg | Zout: 98mg | Kalium: 98mg | Vezels: 2g | Suiker: 1g | Vitamine A: 1023IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 79mg | Ijzer: 1mg

About the Author

Marloes Schuurman is een medisch specialiste, oprichter van Ziektevrijleven.nl (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer), best-selling auteur, bedenker van de Diabetes Omkeren Methode cursus en een ervaringsdeskundige op het gebied van diabetes type 2.

  • Monique Verburgt schreef:

    kam ik de erithytol vervangen door Zusto?

    en is er een vervanger voor amandelmee?

    • Ben Kuiper schreef:

      1. Je mag zeker Zusto gebruiken

      2. Je kunt amandelmeel ongetwijfeld vervangen maar wat had je precies in gedachte? Aangezien ik dat niet specifiek voor dit recept hebt getest, kan ik er ook niet echt concreet iets over zeggen.

  • Julia schreef:

    Ik heb het net gebakken. Zit er super mooi uit! Is het oke als ik op zondag eet? Kan het tot zondag in de koelkast blijven?

  • elly schreef:

    Hallo,
    Wat is erythrirol poeder en waar kan je halen?

  • Karine Nijssen schreef:

    Mijn Man vond hem heel lekker. Kan je de overschot invriezen?

  • A v.Bergen schreef:

    Ik ga het zeker proberen

  • dirk wieringa schreef:

    dit lijkt mij ook zeker wat Marloes om te doen

  • jan giesen schreef:

    lijkt me geweldig ga het proberen

  • >
    Send this to a friend